برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر مجتبی سالاری فر: جامعه نگر و تأثیرگذار بودن از ویژگیهای منحصربهفرد فارغالتحصیلان مرکز قلب است
معاون آموزشی مرکز قلب تهران در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش» دانشگاه گفت: برای ایجاد تفکر خلاق و مهارت در دانشجویان باید وقت بیشتری صرف آموزش به خصوص در مورد پیشگیری از بیمارهای قلبی بشود. آموزش پزشکی عمومی درزمینه بیماریهای قلبی همچنان دارای کاستیهایی در فصلبندی دروس و برنامههای درسی است و معاونت آموزشی یک سری پیشنهادها و اقداماتی را در گروه قلب ارائه و شروع کرده است. در بحث آموزش پزشکی عمومی حضور اینترنها در بالین بیمار بسیار مهم است. رزیدنتهای مرکز قلب تقریباً بهطور صددرصدی دربرد تخصصی در طول سالهای اخیر پذیرفتهشدهاند. در سیستم آموزش دستیاری پیشآزمون و پسآزمون بهطور ویژه و خاص وجود ندارد ولی درنهایت فراگیر مورد ارزیابی واقع میشود. خطا یک امر بدیهی است، چون انسان جایزالخطاست، برای پیشگیری از بروز خطا، سیستم مسئول ارائه راهکار و راهنمایی است و برخورد شخصی در بروز خطا با افراد جایز نیست و میبایست بهصورت دوستانه و علمی مبادرت به رفع خطا کرد.درآموزش انجام کارها بهصورت جمعی است و فراگیران تکبعدی نیستند و اخلاق حرفهای فراگیران از اهمیت فراوانی برخوردار است.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر مجتبی سالاری فر: آموزش زیربنای پژوهش است
معاون آموزشی مرکز قلب تهران در بخش اول گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در آموزش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هدف معاونت آموزشی، ایجاد یک مرکزی با برتریهای خاص و تعریف مزیت نسبی از بیمارستان است. آموزش و مدیریت فوق تخصصها و فلوشیپ های قلب از مهمترین برنامههای این معاونت است. شرکت در کنگرههای بینالمللی و تبادل اطلاعات و چاپ مقاله در نشریات اروپایی سبب شد از مرکز قلب در سطح جهان بهعنوان یک مرکز متعالی در آموزش پزشکی یاد شود. پژوهش نیازمند زیربنای آموزشی است و بر اساس یافتههای موجود درمان و آموزش شکل میگیرد بنابراین قدم اصلی در بخش آموزش است. فراگیری که رشته قلب منتخب اول اوست، این مرکز را یک مرکز ایده ال میداند. تصوری که از دور در خصوص این مرکز وجود دارد حضور و در دسترس بودن اساتید مرکز بهصورت تماموقت و نوع روابط دوستانه و مورد تائید فراگیران و فضای بحث و گفتگو آزاد و مثبتترین رفتارهای اخلاقی در آنجا حاکم و از جنبه علمی جزو بهترینهای کشور است. اساتید در بخش آموزش بهعنوان الگو شناخته میشوند. آموزشهای بالینی و مجازی مکمل همدیگرند.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه پژوهش
دکتر خسرو صادق نیت: اولویتهای پژوهشی مرکز اختلالات خواب در زمینه ارتقای سلامت جامعه است
رئیس مرکز تحقیقات اختلالات خواب شغلی در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان «فرصتهای سرآمدی در پژوهش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هدف اصلی این مرکز این است که یک خدمتی در حوزه سلامت به مردم داده شود. مطالعات نشان داده که بعضی مواقع بعضی از بیماریها با بعضی از اختلالات خواب ارتباط مستقیم و غیرمستقیم دارد. وابستگی به تکنولوژی و تجهیزات یکی از قسمتهای جدانشدنی علمخواب است. در صحنههای بینالمللی جایگاه خوبی در منطقه داریم هرچند امکاناتمان در مقایسه با امکانات و ارتباطات بینالمللی با مشکلات عدیدهای روبرو است اما با تلاش پژوهشگران مرکز ما توانستیم در همایشهای بینالمللی حضور خیلی خوب و فعالی داشته باشیم و از نظر تعداد و تنوع مقالات رتبه برتررا کسب کنیم. با بررسیهایی که انجام می شود ما متوجه نیازها و اولویتهایمان میشویم. هدف این نیست که یک فرد به یا یکرشته به موفقیت برسد بلکه مهمترین هدف ارتقای سلامت جامعه است. نبود حمایت بیمههای تکمیلی و بیمههای پایه از مهمترین چالش های مهم این مرکز است ولی ما این چالشها را یک فرصت به سمت پیشرفت قلمداد میکنیم. رعایت اصول اخلاق پژوهش محور تحقیقات پژوهشی است.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
دکتر میترا قریب: دانشگاه علوم پزشکی تهران، قطب یادگیری الکترونیکی کشور است
مدیرگروه یادگیری الکترونیکی در گفتوگو با مستندسازان «فرصت های سرآمدی در حوزه آموزش» دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشینه گروه ازنظر اعضای هیئتعلمی به سال 86 برمیگردد. جذب دانشجو در این رشته از سال 92 آغاز شد. برای اولین بار در کشور، دانشگاه ما، رشته آموزش پزشکی را بهصورت ترکیبی حضوری و غیرحضوری ارائه کرد که با استقبال فراوانی از سوی دانشجویان و اعضای هیئتعلمی روبهرو شد. یکی از نقشهای مهمی که گروه ما داشت تدوین کوریکولوم دکتری بود و البته درزمینه بازنگری مقطع ارشد هم نقش داشت. همچنین ما پذیرش دانشجوی بینالمللی را آغاز کرده ایم. آنچه در گروه مدنظر قراردادیم این است که تحقیقات چه در قالب پایاننامههای دانشجویی و چه پژوهشهای مستقل استادان حتماً در جهت رفع مشکلات موجود و چالش های دانش باشد. در حوزه اقتصاد آموزش الکترونیکی هم ما در سه حوزه ارائه خدمات آموزشی، تولید محتوا و زیرساختها میتوانیم فعالیت کنیم. در ادامه، دکتر ریتا مجتهدزاده معاون بینالملل دانشکده مجازی دانشگاه افزود: تجربیات ما در حوزه آموزش الکترونیکی باعث شد در هنگام ورود به بحران کرونا آمادگی لازم را داشته باشیم.
«برندآفرینی مشارکتی در حوزه توسعه»
مهندس بهزاد مکری: دانشگاه علوم پزشکی تهران بیش از 56 پروژه عمرانی دارد که در نوع خودش بینظیر است
مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه گفت: در سال 99 بیش از پنجاهوشش پروژه عمرانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران بالغبر 670 هزار مترمربع زیربنا داشتیم که در نوع خودش برای یک دانشگاه علوم پزشکی در سطح کشور بینظیر است بدینجهت که خیلی از سازمانهای مجری طرحهای عمرانی شاید در این سطح پروژه عمرانی نداشته باشند یا کمتر داشته باشند. در کل نزدیک به 4 هزار و 500 تا 4 هزار و 600 تخت بیمارستانی در قالب این پروژههای عمرانی گنجیده و اینکه مسئولیت کلی دفتر فنی، هدایت و نظارت بر این پروژههای عمرانی است. این پروژههای عمرانی از خانههای بهداشتی و پایگاههای بهداشتی چند صد متری شروع و پروژههای عمرانی بزرگ مثل بیمارستان مهدی کلینیک با نزدیک به صد و ده هزار مترمربع زیربنا را شامل می شود. دفتر فنی بسته به نوع پروژهها، کارهای مختلفی دارد. خیلی از پروژهها را بهعنوان مجری طرح یا عامل مجری طرح یا مدیر طرح، مستقیم در آن دخیل است و فعالیت دارد و در یک سری از پروژهها مثل بیمارستان مهدی کلینیک یا بیمارستان اسلامشهر و یا پروژههایی که بهواسطه خیرین انجام می شود بهنوعی نظارت عالیه بر اینها دارد.
جشن 90 سالگی دکتر یحیی عقیقی فوق تخصص روماتولوژی کودکان
در حاشیه جلسه مورنینیگ ریپورت گروه کودکان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره، گروه کودکان مجتمع جشن تولد 90 سالگی دکتر یحیی عقیقی را با حضور دکتر خسرو صادق نیت رئیس و دیگر مسئولان مجتمع برگزار کرد.
جشن تولد بیمار کرونایی در بخش مراقبتهای ویژه ( ICU جنرال) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
در حرکتی نمادین کادر درمان بخش مراقبتهای ویژه ( ICU جنرال) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، جشن تولد یک بیمار کرونایی بستری در بخش مراقبت های ویژه را برگزار کردند.
«برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش و بین الملل»
دکتر محمدحسین نکوفر: اثبات مرجعیت علمی از طریق رتبه بندی امکان پذیر است
دکتر محمد حسین نکوفر، مدیر روابط بین الملل معاونت بین الملل دانشگاه، در بخش دوم گفت وگو با گروه فرصت های سرآمدی در آموزش و بین الملل، گفت: آنچه که به طور خاص می خواهم به آن بپردازم، رتبه بندی RUR است. شاخص پژوهش و آموزش بخش اصلی این رتبه بندی را تشکیل می دهد و در واقع 80 درصد رتبه بندی به آموزش و پژوهش اختصاص خواهد داشت. همچنین علاوه بر رتبه بندی ها، نشان هایی شامل الماس، طلا، نقره و برنز بهدانشگاه ها اعطا می شود. از ویژگیهای این نظام جامعنگر بودن آن است. افتخار بزرگی است که ما در کنار دانشگاههای تراز اول جهان، تنه به تنه آنها میزنیم. در این رتبه بندی دانشگاههای بزرگ جهان قرار گرفته اند و ما در کنار آنها رتبهبندی شدهایم.
بخش چهارم و پایانی - مطالعه بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19
دکتر مهدی محمودی: خوشحالیم که توانستیم با این مطالعه به کاهش مرگ و میر بیماری کووید 19 کمک کنیم
دکترای ایمونولوژی پزشکی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو تیم تحقیقات بالینی اثر پالس تراپی متیل پردنیزولون در درمان بیماران بستری مبتلا به کووید 19 در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، گفت: تحقیقات پایه و مبنای پزشکی است که نیاز به حمایت فراوان وزارت بهداشت، دولت و دانشگاه دارد. ما جزو اولین گروههایی بودیم که مطالعه روی اثربخشی ایمنوساپرسیوها را در بیماری کرونا آغاز کردیم. در کرونا اتفاقی که میافتد این است که التهاب خیلی شدت پیدا میکند و ریه درگیر میشود. زمانی که درگیری ریه افزایش مییابد حتی با دوزهای بالای داروهای سرکوبگر ایمنی یا ایمونوساپرسیو ممکن است نتوان التهاب را کاهش داد. تجربه روماتولوژیست ها در طول سالیان گذشته، نشان داده بود که حتی با دوزهای بالاتر از این دوزی که ما در مقاله استفاده کردیم که 250 میلیگرم بهصورت 3 دوز پشت سر هم در سه روز بود، عوارض و عفونت خاصی ایجاد نمیشد. با توجه به اینکه بیمارانی که ما برای مطالعه انتخاب کردیم در فاز التهابی بودند از همان ابتدا از تا حدودی مشخص شد که بیمارانی که دارو دریافت کردهاند هم ازنظر بقا وضع بهتری دارند و هم زودتر ترخیص میشوند.
برندآفرینی مشارکتی در حوزه آموزش
چهاردهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری با تقدیر از پنج فرآیند برتر برگزار شد
چهاردهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری دانشگاه علوم پزشکی تهران، به منظور تجلیل و تکریم از اساتید فعال در حوزه آموزش پزشکی با تقدیر از پنج فرآیند برتر و با حضور رئیس دانشگاه برگزار شد. در این فیلم با دکتر امیرعلی سهراب پور، معاون آموزشی دانشگاه و برگزیدگان فرآیندهای آموزشی مصاحبه شده است.