پیام دارالفنون
تامز تاک: ردپای آب چیست و چگونه میتوانیم آن را کاهش دهیم؟
در برنامه تامز تاک، دکتر مهدی هادی، رئیس مرکز تحقیقات کیفیت آب دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تبیین مفهوم ردپای آب و روشهای کاهش آن پرداخت. وی بر اهمیت مدیریت مصرف آب در منزل تأکید کرد و راهکارهای کاهش ردپای آب همچون استفاده از تجهیزات کاهش مصرف آب، بهکارگیری سیستمهای آبیاری قطرهای، کاهش مصرف انرژی، بهینهسازی فرآیندهای شستوشو، استفاده مجدد از کالاها و کاهش تولید پسماندها و ضایعات غذایی را مطرح نمود. طبق تحقیقات علمی، ردپای آب هر ایرانی به طور متوسط روزانه حدود ۴,۳۰۰ لیتر است، که بخش عمدهای از آن به مصرف غیرمستقیم آب در فرآیندهای تولید کالاها و خدمات مربوط میشود. در نهایت، دکتر هادی بر اهمیت آگاهسازی مردم و آموزش آنها درباره اهمیت ردپای آب و نقش موثر و مسئولانه آنها در کاهش مصرف منابع (آب، غذا و انرژی) و حفظ آنها برای نسلهای آینده تاکید کرد.
تامز نیوز: سرخط اخبار مهم دانشگاه علوم پزشکی تهران 1 بهمن 1403
در ویدئو تامز نیوز سرخط مهمترین اخبار دانشگاه علوم پزشکی تهران در یکماه گذشته، از افتتاح ساختمان جهاننمای سلامت و تفاهم نامه با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تا موفقیت های دانشگاه و اعضای هیئت علمی و مراسم سالروز گشایش دارالفنون را می بینید.
تامز جی سی(مراقبت سلامت): معرفی مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب
در این ویدیو از تامز جی سی، دکتر شهرام صمدی معاون پژوهشی و عضو هیئت موسس مرکز تحقیقات اختلالات تنفسی حین خواب،دانشگاه علوم پزشکی تهران به این مرکز اشاره کرد و افزود: این مرکز در تیرماه ۱۴۰۰ تأسیس شده و متخصصان رشتههای مختلف مانند طب کار، نورولوژی، قلب و عروق، روانپزشکی و سایر دیسیپلینها در آن فعالیت دارند. تمرکز اصلی مرکز، بیماریهای خواب، بهویژه اختلالات تنفسی حین خواب است که از عوامل مهم بسیاری از مشکلات سلامت مانند تصادفات و اختلالات روزانه محسوب میشوند. رسالت مرکز، ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از بیماریهای مرتبط با اختلالات خواب است. تاکنون مقالات متعددی در زمینههای درمان آپنه انسدادی، بررسی شیوع اختلالات خواب، و استفاده از روشهای نوآورانه مانند واقعیت مجازی منتشر شده است. این مرکز آماده همکاری با پژوهشگران و سایر مراکز علمی کشور است.
تامز کاپ: رقابت قرآنی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
مسابقه قرآنی "واژههای آسمانی" با هدف ترویج مفاهیم قرآنی و آشنایی بیشتر دانشجویان با قرآن کریم، به همت کانون قرآن و عترت، نهاد رهبری، معاونتهای فرهنگی - دانشجویی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد. این مسابقه در ۳ محور کتابخوانی، معرفی و طرح سوال از کتاب واژه های آسمانی (نوشته محمد صادق حق شناس) طراحی شده بود که رویکرد آن، درک ۸۲ درصد از مفاهیم قرآن با یادگیری ۲ درصد از واژگان پرکاربرد قرآن کریم است. دانشجویان با استقبال و تسلط به مفاهیم قرآن، در این رقابت شرکت کردند. برگزارکنندگان ابراز امیدواری کردند تا این رویداد، آغازگر حرکتهای قرآنی بیشتر، در سطح دانشگاه و کشور باشد.
تاسیس مرکز تعالی سلامت جهانی، گامی بلند در جهت ارتقای سطح سلامت در منطقه مدیترانه شرقی
تامز پلاس: دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشگام در حوزه سلامت جهانی
با تاسیس مرکز تعالی سلامت جهانی، گامی بلند در جهت ارتقای سطح سلامت در منطقه مدیترانه شرقی برداشته شد. دکتر امیرحسین تکیان، بنیانگذار این مرکز، اعلام کرد: این مرکز به عنوان اولین مرکز در منطقه مدیترانه شرقی، به فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، حمایتطلبی و خدماترسانی در حوزههای مختلف سلامت جهانی میپردازد.
توچال مقصد ما، نشاط هدف ما
تامز لایف: کوهپیمایی خانوادگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران
معاونت فرهنگی و داتنشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به مناسبت ولادت حضرت علی (ع) و روز پدر کوهپیمایی خانوادگی ویژه کارکنان و اعضای هیئت علمی را پنجشنبه 20 دی 1403 به مقصد توچال برگزار کرد. حسین صارمی کارشناس اداره همگانی تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حاشیه این برنامه گفت: برنامههای ورزشی و تفریحی باعث می شود بین همکاران آشنایی و یکدلی بیشتری صورت گیرد و مهم تر از این اتفاق، کار گروهی است که باعث می شود لحظات خوشی را در کنار خانواده و همکاران سپری کنند.
تامز لایف: بیمه کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران
در این ویدیو از تامز لایف به خدمات متنوعی که مدیریت رفاه و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه بیمه و رفاه ارائه میدهد، از جمله تمدید قرارداد بیمه، تخفیفات ویژه، رسیدگی به اعتراضات و پاسخگویی حضوری، اشاره می شود. قرارداد بیمه درمان تکمیلی با شرکت بیمه ایران شامل تخفیفات ویژهای برای همکاران است. این تخفیفات شامل 70 درصد برای بیمهنامههای آتشسوزی، 80 درصد برای مسئولیت حرفهای پزشکان و پیراپزشکان و 50 درصد برای سایر بیمهها است. همکاران میتوانند برای بهرهمندی از این تخفیفات به طبقه منفی دو ساختمان ستاد مرکزی مراجعه کنند. همچنین، کارکنانی که بیمه شخص ثالث یا بدنه خودرو از طریق دانشگاه تهیه کردهاند، میتوانند یک بیمهنامه آتشسوزی رایگان با تعهدات کامل دریافت کنند. در صورت وجود اعتراض به عملکرد شرکت بیمه یا خسارتهای پرداختی، ابتدا به کارشناسان بیمه در طبقه منفی دو مراجعه کنید برای طرح سوالات یا دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید روزهای دوشنبه از ساعت 11:30 تا 12:30 و همچنین از ساعت 14:30 تا 15:30 به دفتر مدیریت رفاه و سلامت دانشگاه مراجعه کنید.
تامز پلاس: افتتاح مرکز تعالی سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران
با حضور دکتر علی جعفریان، قائم مقام و مشاور عالی وزیر بهداشت، دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزیر بهداشت، دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از دانشمندان، پیشکسوتان و مسئولان دانشگاه، ساختمان جهان نمای سلامت جهانی سه شنبه 18 دی 1403 افتتاح شد. دکتر امیرحسین تکیان، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و بنیانگذار مرکز تعالی سلامت جهانی گفت: این ساختمان ۳۶۰ متر زیربنا و ظرفیت پذیرش 45 نفر را دارد. هر اتاقی به نام یک قاره است و سالن اصلی به نام ایران است. وی گفت: مرکز تعالی سلامت جهانی، که با استفاده از فن آوری های پیشرفته مانند شبیهسازی و سلامت دیجیتال طراحی شده، به عنوان اولین مرکز پیشرفته در ایران و منطقه برای تربیت دیپلماتهای سلامت و آموزشهای پیشرو در این حوزه شناخته میشود. این مجموعه نقش بسیار مهمی در ارتقای دیپلماسی سلامت جهانی خواهد داشت.
تامز تاک: مدیریت پسماندهای خانگی؛ گامی مهم برای محیط زیست
دکتر فاطمه مومنیها، استادیار مرکز تحقیقات مواد زائد جامد پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، به ارائه تعریف جامع و دقیقی از پسماند و انواع آن بر اساس قانون مدیریت پسماند پرداختند. ایشان همچنین در خصوص اهمیت مدیریت پسماند، کاهش و تفکیک انواع پسماندها توضیحاتی ارائه کردند. دکتر مومنیها در خاتمه، به ارائه راهکارهایی مفید جهت مدیریت صحیح پسماندهای خانگی پرداختند
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: درمان بی خوابی در کلینیک اختلالات خواب
در این ویدیو، دکتر آرزو نجفی، متخصص اختلالات خواب،عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیخوابی را یکی از شایعترین شکایات افرادی دانست که به کلینیکهای اختلالات خواب مراجعه میکنند. وی در ادامه گفت: روند تشخیص این عارضه شامل مصاحبه کامل با بیمار، ارزیابی علائم، بیماریهای همراه، و در مواردی انجام آزمایشهای متابولیک مانند آزمایش خون است. دکتر نجفی افزود: برای ارزیابی بیخوابی، معمولاً از تست خواب استفاده نمیشود مگر در مواردی که اختلال خواب دیگری مانند وقفه تنفسی هنگام خواب وجود داشته باشد، همچنین پس از تشخیص نهایی، فرآیند درمان شامل دو دسته اصلی روشهای درمانی غیردارویی و دارویی آغاز میشود.