مستند «سلامت روان در دوران کرونا»
اصول فرزندپروری 3: برای کودک قانون بگذاریم اما باید کمی انعطاف هم داشته باشیم
فرنوش خالدی روانشناس مرکز بهداشت جنوب تهران در بخش سوم آموزش اصول فرزندپروری نحوه درست قانون گذاری در خانه و دستور دادن به کودکان را توضیح داد وگفت: زمانی باید دستور دهیم که بدانیم انجام می شود. دستور نباید نامشخص و مبهم و خارج از درک فهم کودک باشد. یادگیری در کودکان مشاهده ای است. توضیح اینکه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری واحد سلامت روانی مرکز بهداشت جنوب تهران در نظر دارد با دعوت از روانشناسان معاونت بهداشت در شبکه های بهداشتی و بیمارستان ها ویدئوهای آموزشی را در این زمینه تهیه و منتشر کند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» بخش دوم
دکتر شعبان علیزاده: یکی از رسالت های مهم ما، تربیت افراد متخصص و متعهد است
رئیس دانشکده پیراپزشکی در بخش دوم گفت وگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: هر نسلی، آدمهای نسل خودش را میسازد. افرادی که به صورت تکبعدی به بحث آموزش و پژوهش نگاه میکنند، معمولا در وضعیتهای مختلف نمیتوانند تجارب موفقی داشته باشند. یکی از تجارب موفق گروه ما این است که تعامل مناسبی با بحث درمان و بالین داریم. تغییر رویکرد به مباحث مهارتی و عملی، یکی از اولویتهای اصلی در رشته ماست. یکی از اصول تضمین کیفیت در آزمایشگاهها، نوشتن و مستندسازی است.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر غلامرضا حسن زاده: مرجعیت علمی با سرمایه گذاری بر روی سه حوزه آموزش، پژوهش و نیروی انسانی بهدست میآید
مدیرگروه علوم اعصاب و مطالعات اعتیاد و استاد دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش درباره اهداف راهبردی مرکز مطالعات اعتیاد گفت: گروه علوم اعصاب همزمان با تاسیس دانشکده در سال 1387، شروع به پذیرش دانشجو کرد. مرکز مطالعات اعتیاد با هدف ابداع یک برنامه راهبردی در جهت حل مسئله ایجادشده است و در این شاخه مگاپروژه هایی تعریف شده است تا مشکلات کشور بهتر بررسی شود و یکی از مگاپروژه ها در خصوص تشخیص زودهنگام بیمارهای سیستم عصبی است. رشته مطالعات اعتیاد یک رشته بسیار کاربردی است و مکانیسمها و فنآوریهایی که مربوط به علوم اعصاب است موردمطالعه قرار میگیرد و یک ساختار بینرشتهای محسوب میشود. رویکرد مرکز مطالعات اعتیاد یک رویکرد فناورانه و در پی ایجاد یک ارتباط علمی مناسب و سازنده با دانشگاههای دیگر کشورها است. مرجعیت و جایگاه علمی این رشته در مقایسه با دانشگاههای دیگر بسیار پیشرو و در خصوص مرجعیت علمی جنبههای متفاوتی دارد. از پروژههای نوآورانهای که وجود دارد و در دست طراحی و بررسی است پروژه نحوه تشخیص مواد مختلف در سطح خونی است.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر مریم محمودی: چاقی و اضافهوزن بهشدت در افزایش عوارض بیماری کووید19مؤثر است
متخصص تغذیه و عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا دانشگاه» گفت: مسئله مهم در دوره کرونا تغییر سبک زندگی است. اولین بار است که یک بیماری واگیردار به نام کووید19 به این اندازه با سبک زندگی مرتبط شده است؛ در تاریخ معمولاً این اتفاق نمیافتاده است. در دوران کرونا و در قرنطینه باید رژیم غذایی را دقیق رعایت کنید. رژیم غذایی باید کامل، متنوع و متعادل باشد. هر یک کیلوگرم چاقی میتواند بهشدت خطر عوارض کرونا را افزایش دهد. ویتامین D روی سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است و برای پیشگیری از کرونا بسیار توصیه میکنیم اما پس از ابتلا میتوان مکملهای تنظیمکننده سیستم ایمنی را در حد متعادل استفاده کرد. ورزش میتواند یک عامل ضدافسردگی طولانی و مفید باشد. الگوی خواب ما بسیار مهم است؛ خواب ناکافی شبانه باعث میشود ما روز بعد آن تصمیمهای نادرست بگیریم این تصمیم میتواند خوردن یا چیزهای دیگر باشد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش» بخش دوم
دکتر رضا شروین بدو: در بحث آموزش مجازی از اولین بیمارستانهای کودکان در جهان بودیم که گزارش صبحگاهی را به صورت مجازی برگزار کردیم
رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دوم گفتوگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در آموزش و پژوهش دانشگاه گفت: باید همه جانبه نگاه کنیم و ببینیم رسالتهای ما در طب کودکان و این مرکز چیست؛ اینها را در کنار هم ببینیم تا در کنار هم رشد کنند. بنابراین آموزش، پژوهش،درمان و فناوری باید همگی در کنار یکدیگر باشند. پیشکسوتان ما در طب کودکان مانند رهبرانی هستند که ما باید از مدل زندگی و کارکرد و صرف انرژی ایشان استفاده کنیم. خود بچههای بیمار من فکر میکنم به نوعی رهبران ما هستند و بنده درس های خیلی بزرگی از بچه ها آموختم. این فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان افزود: نسل جوان باید این فرصت را پیدا کند که خودش را نشان دهد و از توانایی اش بهره ببرد. روابط عمومی بازوی توانمندی است که به هر مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی کمک می کند تا به نحو احسن به وظایف خودش برسد.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش»
دکتر رضا شروین بدو: با انجمنهای جهانی مغز و اعصاب و همچنین انجمن صرع آسیا و اقیانوسیه تبادلات علمی زیادی داریم
فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان و رئیس مرکز طبی کودکان در بخش اول گفتوگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی، پژوهش، فناوری و درمان در دانشگاه گفت: زمینه اولیه تخصصی کسانی که در رشته فوق تخصصی مغز و اعصاب کودکان وارد میشوند، رشته کودکان است اما ارتباط بسیار زیادی با رشته تخصصی مغز و اعصاب بزرگسالان دارد. ما در این رشته ارتباط بسیار زیاد و نزدیکی با گروه ژنتیک داریم و خیلی از مقالات مشترک ما با همکاری گروه ژنتیک تولید میشود. در بحث ارتباط بینرشتهای نیز با گروههای مختلفی ازجمله تغذیه، کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی، توانبخشی، پرستاری اختصاصی مغز و اعصاب کودکان و غیره که بهصورت یک فرآیند تیمی برای پیشبرد اهداف آموزش و درمانی و پژوهشی همکاری تنگاتنگی داریم. انجمن صرع کودکان ایران با انجمن صرع جهانی کار میکند و فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مشترکی دارد و همایشهای حضوری و مجازی برگزار میکند. همچنین با انجمن مغز و اعصاب آسیا -اقیانوسیه ارتباط علمی خیلی خوبی داریم و تبادلات علمی بسیاری انجام میدهیم. سازمانهای مردمنهاد زیادی هم در این زمینه کار میکنند و بهصورت اختصاصی فعالیت دارند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش دانشگاه»
دکتر بابک نگاهداری: بحث زیست فناوری پزشکی جزو اولویتهای الف نقشه جامع علمی کشور است
مدیرگروه زیستفناوری پزشکی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی در گفتوگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیوتکنولوژی پزشکی در حقیقت تکنولوژی استفاده از سازوکارها و فرایندهای زیستی در محیطهای زنده برای طراحیها و مهندسیهای جدید در حوزه زیستی است. محصولات و تولیدات بیوتکنولوژی جزو بورسهای اقتصادی بزرگ جهان محسوب میشوند. یکی از محصولاتی که ما در گروه بیوتکنولوژی پزشکی تولید کردهایم، بحث ویروس انکولیتیک (ONCOLYTIC) است که در درمان سرطانهای مختلف ازجمله سرطانهای روده و پوست و ... قابلاستفاده است. در حال حاضر شرایط بهگونهای است که آموزش مجازی یک الزام است و باید به سمت توسعه و بهینهسازی روشهای آموزشی برویم.
«وارث صبر زینب» به مناسبت روز پرستار در مرکز قلب تهران
به مناسبت هفته پرستار کلیپی ساخته شد تا گوشه ای از زحمات آن عزیزان به نمایش گذاشته شود.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر فرناز اعتصام: مسئله سالمندان فقط مسائل درمانی نیست؛ گاهی رفع احتیاجات روزمره آنها اهمیت پیدا می کند
مدیر گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با مستندسازان افق سلامت در پساکرونا در دانشگاه گفت: در ابتدای شیوع کووید 19 گفته میشد سالمندان خطر ابتلای بیشتری در کرونا دارند که باعث ترس و اضطراب آنان و کم شدن مراجعه شان به بیمارستان و مشکلاتی برایشان شد. در خیلی از کشورها خدمات مراقبت در منزل را برای سالمندان تقویت کردند و حتی اجازه داده نمی شود که افراد وارد منزلشان شوند. انسانها در کل افراد تابآوری هستند و معمولا میتوانند خودشان را با شرایط وفق دهند.
مستند «فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش و پژوهش و فناوری دانشگاه»
دکتر امیرعلی حمیدیه: سرمایه انسانی، مهمترین مسئله در توسعه پژوهش و فناوری است
رئیس بخش پیوندهای بنیادی مرکز طبی کودکان، رئیس مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، سرپرست مرکز تحقیقات و بانک فراهم آوری اعضای پیوندی بیمارستان امام خمینی (ره) و رئیس مرکز تحقیقات سلول درمانی کودکان در گفتوگو با مستندسازان فرصتهای سرآمدی در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: سالهای سال است که دانشگاههای نسل سه و چهار شکل گرفته است. هدف دانشگاه نسل سه، فناوری و هدف دانشگاه نسل چهار، کارآفرینی است. وزارت بهداشت و دانشگاه و وزارت علوم باید خیرین را به سمت توسعه دانشگاه و فناوری و کارآفرینی، ترغیب کنند. ما در علوم سلولی خیلی موفق هستیم ولی برای اینکه این علم ترجمه شود باید دانشگاه فرودگاهی برای نشستن نخبهها داشته باشد. اولین بخش مستقل پیوند سلولهای بنیادی خونساز کودکان در سال 1386 در دانشگاه راهاندازی شد. در آینده کشورهایی موفق هستند که از فناوریهای همگرا بتوانند استفاده کنند.