جواد امامی: سن ابتلا به کرونا کم شده و افراد حتی بدون هیچگونه بیماری زمینهای مبتلا میشوند
پرستار بخش ICU توراکس بیمارستان امام خمینی (ره) در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیشگیری سطح دوم که درمان است همچنان در کل دنیا مبهم است. پویش «من ماسک میزنم» اگرچه ساده به نظر میرسد اما جدی و مهم است.
بهره برداری از جدیدترین دستگاه میکروسکوپ در اتاق عمل مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
در اولين روز از مهر ماه99 جديدترين دستگاه ميكروسكوپ در اتاق عمل جراحي مغز واعصاب مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) به بهره برداری رسید. اين ميكروسكوپ را خيرين به مجتمع اهدا کرده اند.
دکتر بیتا نظامی: مهمترین اولویت پژوهشی، تحقیق در مورد داروهای مؤثر بر درمان کرونا است
مدیر داروخانه بستری مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفتوگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه گفت: نظارت بر نحوه توزیع دارو استراتژی خاص خود را دارد و دقت فراوانی را میطلبد تا منابع به هدر نروند. چالش ما در ابتدا نحوه تحویل دارو به بیماران سرپایی بود که با معرفی بعضی داروخانهها بهعنوان سرپایی این مشکل حل شد. در حال حاضر با همکاری معاونت غذا و دارو نگرانی در خصوص کمبود دارو نداریم. کرونا تجربه عجیبی است، زیرا عیادت همیشه موجب افزایش روحیه بیماران میشود اما در این مورد به دلیل ترس از سرایت کمترین عیادت کننده وجود داشت. انشاءالله با کمک مردم بتوانیم این بحران را پشت سر بگذاریم چون واقعاً کادر درمان خسته شدهاند.
مریم شریفی: در بحران کرونا توکل همه ما به خدا بود و خانواده های کادر درمان بهترین پشتیبان آنان بودند
سرپرستار بخش داخلی زنان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از روزهای اول بحران، اورژانس بیمارستان سینا به 2 قسمت مجزا ویژه بیماران مبتلا به کرونا و بیماران غیر مبتلا تقسیم شد. در ابتدا بیمارستان سینا با هجوم مراجعهکنندگان مواجه شد که خیلی از آنها صرفاً به علت ترس از بیماری به بیمارستان آمده بودند. مسئولان بیمارستان بسیار تلاش کردند که بهترین تجهیزات حفاظتی را در اختیار کارکنان قرار دهند. ما بهعنوان کادر درمان این حرفه را انتخاب کرده و پذیرفتهایم و هر خطری ممکن است پیش آید. نگرانی ما از ناشناخته بودن ویروس کرونا بود و اینکه ممکن است ناقل بیماری باشیم. تشبیه مدافعان سلامت به رزمندگان زمان جنگ بسیار به ما انگیزه میداد. یکی از نکات آموزشی کرونا، اهمیت دادن به بهداشت فردی بود.
دکتر سعید تأملی: یکی از درسهای کرونا، بازنگری، ارتقا و تقویت هرچه بیشتر نظام مراقبت از بیماری هاست
قائممقام و معاون فنی معاونت بهداشت 28 اردیبهشت 99 و قبل از موج دوم کرونا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: حوزه بهداشت اولین حوزهای بود که درگیر مسئله کرونا شد. ما توانستیم کلاسهای مادران باردار در دوران کرونا را بهصورت مجازی برگزار کنیم. ما باید از دنیای مجازی چه در تشخیص و چه در مدیریت، استفاده کنیم. باید از منابع نهفته و استعدادهای مردم در نظام سلامت استفاده کنیم چون مردم هم در دوران جنگ و هم در نظام سلامت همیشه درصحنه حضور داشتند و کمک بسیار خوبی برای ما بودند. فضای مجازی همانند شمشیر دو لبه است یعنی عدهای که با کشور ایران دشمنی داشتند، دنبال شایعهسازی بودند و عدهای دیگر مثل کادر درمان و وزارت بهداشت و سازمانهای مردمنهاد در پی آموزش و توجیه مردم بودند. ما دو نوع پژوهش داریم، یکی پژوهشهای بنیادی که در دانشگاه انجام میشود و دیگری پژوهشهایی که مبتنی بر نیازهای مردم است. نقش دانشگاه این است که این پژوهشها را انجام بدهد و خروجی آن گایدلاینی برای اجرا باشد. آموزش عمومی چه از صداوسیما و چه از طریق کادر درمان و دانشگاه باید ادامهدار باشد.
دکتر مجتبی مجتهدزاده: همه افراد جامعه به ویروس کرونا به یک شکل واکنش نشان نمیدهند
فلوشیپ فارماکوتراپی و مراقبتهای ویژه بیمارستان سینا در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افراد بالای 65 سال و افرادی که از بیماریهای مزمن رنج میبرند در مقابل هر ویروسی میتوانند آسیبپذیر باشند. ویروس کرونا از یک ماهیت پیچیدهای برخوردار است که میتواند بهغیراز سیستم تنفسی، سیستمهای گوارشی، مغزی، قلب و عروق را نیز درگیر کند. سرعت عمل ویروس کرونا در موقعیت ایمونولوژیک هر فرد متفاوت است.
دکتر فرناز حبیب بیگی: آموزش مدیریت بحران را باید در همه سطوح تقویت کنیم
مدیر داروخانه بیمارستان بهارلو در گفت وگو با مستندسازان «مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه» گفت: اساتید متخصص داروساز بالینی در مدیریت داروها نقش اساسی داشتند. شیوهنامهها با توجه به تحقیقات جدیدی که در سطح جهان انجام میشد در سطح بیمارستان اجرا میشد. ما با لوازم و تجهیزاتی که در اختیار داشتیم و با مدیریت صحیح توانستیم از کمترین امکانات بهترین استفاده را داشته باشیم. وجود اتاق فکر در دوران بحران میتواند کمک شایانی به تبادلنظر میان کادر درمان کند. بیشترین درسی که از کرونا گرفتیم همدلی و همیاری میان همکاران بود. همدیگر را باور کنیم و تنها به خود متکی نباشیم و از دانش دیگران استفاده کنیم.
محمدعلی رحیم زاده: نیروهای حفاظت فیزیکی سعی می کردند ابتدا خود شیوه نامه ها را رعایت کنند تا مردم ترغیب به رعایت شوند
مسئول حفاظت فیزیکی بیمارستان سینا در گفت و گو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید19 دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در بحران کرونا سعی شد از میزان ملاقات های همراهان کاسته شود. به مردم آموزش می دادیم که رفت و آمد غیر ضروری شما به بیمارستان باعث افزایش انتقال بیماری می شود. نیروهای حفاظت فیزیکی سعی می کردند ابتدا خود پروتکل ها را رعایت کنند تا مردم ترغیب به رعایت شوند. در اسفند ماه و فروردین ماه بیشترین تنش ها را داشتیم و همراهان سعی داشتند حتما به ملاقات بیماران مبتلا خود بروند.
مستند «افق سلامت در پساکرونا»
دکتر هاشم شریفیان: بیماران نباید از مراجعه به بیمارستانها به علت ابتلا به کووید 19 بترسند
متخصص رادیولوژی مجتمع بیمارستانی امیراعلم دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان « افق سلامت در پساکرونا » در دانشگاه گفت: مردم سعی کنند که با رعایت اصول بهداشتی مراقب سلامتی خودشان باشند و کمتر بیمار شوند تا فشاری که روی کادر درمان وجود دارد کاهش یابد. ملاقات هایی که فقط جنبه بازدید از بیمار را دارد، به علت خطرات زیاد برای بیمار و همراه بیمار ممنوع است. از ابتدا مشخص شد که سی تی اسکن بیماران در بیماری کرونا از نظر تشخیصی بسیار با ارزش است.
طرح همیاران سلامت در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به مناسبت هفته دفاع مقدس
به مناسبت هفته دفاع مقدس و به همت بسیج جامعه پزشکی و دفتر پرستاری گروهی از پرستاران و کارکنان مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) طرح همیاران سلامت را اجرا کردند.