سارا احمری: در بحران کرونا تجربیات جدید و بینظیری در کار گروهی به دست آوردیم
سرپرستار بخش جنرال داخلی بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بحران کرونا فراتر از پیشبینی همه ما بود. در این بحران با آدمهایی کارکردم که فکر میکردم هیچوقت نمیتوان با آنها تعامل کرد اما دیدم که اینجوری نیست؛ درک خوبی دارند؛ سعی میکنند تعامل کنند و به حرفت گوش میدهند.
محمدصادق علم باز: معنای کار تیمی را در بخش های بستری کرونا یادگرفتم و درک کردم
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: من تجربه انقلاب یا جنگ را نداشتم اما معنی اتحاد مردم را در بخشهای کرونا لمس کردم. وقتی دیدم نیروهای جهادی از جان و دل کار میکنند خیلی تحت تأثیر قرار گرفتم. فعالیت نیروهای جهادی که در رسانه نمایش داده میشد واقعیت داشت و من این را از نزدیک دیدم. مردم اگر واقعیت را بیشتر ببینند بیشتر در این فعالیتها شرکت خواهند کرد. وجود نیروهای جهادی و حضورشان در کنار بیماران باعث میشد که روند بهبود بیماران تسریع شود. این شرایط شبیه شرایط جنگ است و خود افراد باید این شرایط را مدیریت کنند.
دکتر محمدجواد حسین زاده: اگر عادات غذایی مناسبی داشته باشیم می توانیم هم از بیماری های واگیر و هم از بیماری های غیرواگیر در امان باشیم
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی در گفتوگو با مستندسازان «افق سلامت در پساکرونا» در دانشگاه گفت: تعیین نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی در بیمارانی که مبتلا به بیماری شدهاند، یکی از پژوهشهای علمی در مورد کووید 19 بود. تلاش بسیار زیادی در دانشکده صورت گرفت تا در قبال سؤالاتی که در جامعه مطرح میشود، جوابهای جامع و مبتنی بر شواهد داده شود. در مقابل هر بحرانی نیاز هست که آمادگیهای لازم وجود داشته باشد. کادر درمان ازجمله کسانی بودند که بهطور مستقیم با بیماری درگیر بودند و بهنوعی رزمندگان سختکوش مقابله با بیماری محسوب میشوند. اگر اعتماد جامعه حفظ شود و افراد به توصیههای علمی عمل کنند، بزرگترین پشتوانه برای هر سیاستگذار و هر جامعهای است.
دکتر نگین اسماعیل پور: برای آموزش عمومی مردم باید تصمیمگیرنده واحد و درست وجود داشته باشد
عضو هیئتعلمی گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران شاغل در بیمارستان شریعتی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه» گفت: در فصل پاییز امسال باید بیشتر از سالهای پیش مراقب باشیم. بیماریهای واگیر همیشه بشر را ترساندهاند بعد از HIV، ابولا و سارس فکر میکردیم همهچیز را بلدیم اما کرونا به ما تلنگر زد که اینطور نیست. همیشه وقتی حال بیماری خوب میشود و همدلی همکاران را میبینیم انرژی میگیریم.
فاطمه فشندی نژاد: مدیران بحران باید با حضور در شیفت کاری از نزدیک نقاط قوت و ضعف را ببینند
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان «مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران» گفت: یکی از دلایلی که داوطلب شدم این بود که حسرت میخوردم چرا زمان جنگ حضور نداشتم. همه برای کمک آمده بودند از پرستار و خدمات همه حضور داشتند و خوشحالم که بین چنین مردمی زندگی میکنم. مدیران بحران برای فهمیدن نواقص و کمبودها باید در شیفت کاری در بطن کار حضور پیدا کنند. همه کارهایی که انجام میدهیم برای ارائه خدمت به بیمار است و نمای خوب آنجایی است که خدمات خوب به بیمار بدهیم. ما مردم ایران در زمان بحران با هم خیلی هماهنگ هستیم. کرونا به ما یاد داد که قدر همدیگر را بدانیم. هر زمان که همه با هم برای انجام کاری بسیج میشوند، یعنی جنگ است.
لیلا بوژ آبادی: عملکرد ما در مواجه با بیماری کووید 19 در مقایسه با سایر کشورها خیلی خوب بود
پرستار داوطلب بیمارستان فارابی در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در تمام برنامههای جهادی که حضور داشتم هیچکدامشان بهاندازه بحران کرونا نگرانکننده نبود. وقتی مریضی فوت میشد خیلی ناراحتکننده بود و من فکر میکردم آیا تمام کارهای لازم را برای او انجام دادهام. تجهیز کردن کادر درمانی به وسایل حفاظت فردی جزو کارهای مهم است برای اینکه نگرانی نداشته باشند و باانگیزه بیشتر به کار خود ادامه دهند. به همکارانم و کادر درمان خسته نباشید و خدا قوت می گویم.
نجمه الملوک امینی: باید از بستر فضای مجازی استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم
رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19در دانشگاه گفت: واحد ما رسالتش آموزش نکات بهداشتی و ارتقای سواد سلامت مردم است. بیماری کویید 19 با رفتار مردم ارتباط تنگاتنگ داشت. این بیماری روی شرایط اقتصادی و روانی مردم تاثیر زیادی داشت و ما در توصیه هایی که می کردیم باید تمام جوانب را می سنجیدیم. این بحران در کنار ناراحتی هایی که ایجاد کرد جربه های زیادی را به ما آموخت. در بحث سلامت استفاده بی رویه از فضای مجازی را توصیه نمی کنیم اما باید از این بستر استفاده کنیم و پیام های معتبر را به مردم برسانیم. به مردم توصیه می کنیم که آمار کووید 19 را در روز یک بار رصد کنند و همچنین قبل از آنکه پیامی را برای دیگران ارسال کنند از اعتبار علمی آن مطمئن باشند. باید مستندسازی را هدفمند انجام دهیم و این فرهنگ را ایجاد کنیم که مردم به مستندها مراجعه کنند.
سعیده ملا اسماعیلی: در بحران بیماری کووید 19 کادر درمان به چشم آمد
کمک پرستار بخش ICU بیمارستان امیراعلم در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در اوایل شیوع این بیماری شرایط خیلی سخت بود ولی تمام سعی خودم را کردم تا به ترسم غلبه کنم. قوت قلبی کارکنان زمانی بیشتر شد که بیمارستان مجهز به تمام وسایل حفاظت فردی موردنیاز شد و کمبود نداشتیم. خیرین در بیمارستان مکانی برای اسکان همراهان بیماران درست کردند و این بار کاری پرستاران و کمک پرستاران را خیلی کمتر کرد. ورود پرچم امام علی ابن موسیالرضا به بخش ICU برای ما خیلی روحیهساز بود. حس همدلی که بین کارکنان ایجاد شده بود خیلی زیبا و لذتبخش بود. ثبت این لحظات میتواند یک کتاب بزرگ تصویری باشد و به یادگار بماند. تبدیل وضعیت کاری برای نیروها میتواند یک قوت قلب و انگیزه باشد.
فاطمه دریغ گفتار: بیمارانی که ترس و نگرانیشان در مقایسه با سایر بیماران بیشتر بود روند بهبودشان کمتر بود
سرپرستار بخش جراحی اعصاب زنان بیمارستان سینا در گفتوگو با مستندسازان مسیرنمای پیشرفت مدیریت کووید 19 در دانشگاه گفت: در ابتدای این بحران برای مواجهشدن با بیماران مبتلا به کرونا ترس خاصی در وجود همه بود ولی با رعایت کامل شیوهنامه بهداشتی و اصول برخورد با بیماران مبتلا توانستیم به ترسمان غلبه کنیم. عملکرد کادر درمانی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر شگفت انگیز بود همه بهصورت تئوری آگاهی داشتند ولی کسی بهصورت عملی با بیمار کرونایی مواجه نشده بود. تأکید و نظارت بر رعایت دستورالعملها باعث میشد کارکنان متوجه شوند که هیچ خطری تهدیدشان نمیکند. سرزدن رئیس بیمارستان و رئیس دانشگاه به کارکنان و تهیه وسایل موردنیاز باعث دلگرمی آنها میشد. بیمارانی که بیماری زمینهای خاص مثل دیابت داشتند بیشتر در معرض خطر بودند و همچنین استرس هم خیلی تأثیرگذار بود یعنی عملکرد کادر درمانی در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر شگفتانگیز بود. همه باید دست در دست هم دهیم تا این بیماری را ریشهکن کنیم.
هاله عاشوری: ما داوطلب هستیم و همه خطرات را به جان خریده ایم و تا آخر خط هستیم؛ مردم رعایت و همکاری کنند تا این ویروس انتشار پیدا نکند
پرستار مجتمع بیمارستانی امیراعلم در گفت وگو با مستندسازان مسيرنماي پيشرفت مديريت کوويد 19 در دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: جو سنگینی به دلیل این بیماری در بیمارستان رخ داده بود چون در ابتدا با کمبود تجهیزات روبرو بودیم و همه ترسیده بودند. روحیه دادن به بیماران و همکارانم را وظیفه خودم می دانستم. کارشناس اتاق عمل هستم و داوطلبانه به همکاران و بیماران مبتلا به کرونا کمک می کردم. خانواده ام در جریان نبودند وبه آنها می گفتم من کلا اتاق عمل هستم و با بیماران کرونایی سرو کار ندارم. یکی از نکات خوب این ایام همدلی وهمکاری کارکنان و اساتید و حضور اساتید در بخش ها بود. حضور بچه های امام رضایی و پرچم امام رضا و پرچم امام حسین برای ما خیلی روحیه بخش بود.