تامز هیستوری: رونمایی از کتاب نمای نماد
در این برنامه از تامز هیستوری، دکتر حمید چوبینه، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران، درباره مستندسازی بناهای دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: گروهی از دانشجویان رشته عکاسی با یک کار 8 ماهه، توانستند ساختمانهایی را که در نقاط کشور پهناور ایران قرار دارند و علاوه بر کاربری دانشگاهی، از جنبههای معماری، میراثی و هنری نیز برخوردارند، شناسایی و مستندسازی کنند.
تامز لایف: پویش نه به تصادف در دانشگاه علوم پزشکی تهران
در آستانه سال نو دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گوهای جداگانه درباره تجربه تصادف خود، خانواده و اقوام و نیز عوامل و اثرات آن توضیح دادند و از همه مردم خواستند به پویش «نه به تصادف» بپیوندند.
تامز رس: اجرای طرح راهاندازی مرکز جامعهنگر غذا و تغذیه
در این برنامه از تامز رس، دکتر علیرضا اولیائی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مرکز جامع خدمات سلامت حکیم اعتماد، درباره اجرای طرح تغذیه جامعهنگر گفت: این طرح شامل آموزش ایمنی مواد غذایی، روشهای پخت سالم و مباحث تغذیهای است که با مشارکت دانشجویان و مردم اجرا میشود. و همچنین ایجاد عرصه آموزشی برای دانشجویان، جامعهنگر کردن آموزشهای تغذیه و اجرای مداخلات تغذیهای مانند کاشت سبزیجات و آموزش انتخاب مواد غذایی. دکتر رامش عالی پور، سیاست گذار غذا و تغذیه مرکز بهداشت جنوب تهران، با اشاره به اینکه این طرح تاکنون به ۷۵۰ نفر از مراجعین مراکز بهداشتی درمانی حکیم اعتماد و اکبرآباد آموزشهای لازم را ارائه داده افزود: این طرح جهت کاهش ناامنی غذایی و ارتقای شاخصهای تغذیه در نظام بهداشت کشور گام برداشته است.
طرحهای اثرگذار در دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز رس: راهکارهای حقوقی برای بهبود وصول حق بیمه در سازمان بیمه سلامت
دکتر امیرحسین تکیان، رئیس دپارتمان سیاستگذاری عمومی و سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در فیلمی به بررسی چالشها و راهکارهای حقوقی برای بهبود وصول حق بیمه در سازمان بیمه سلامت ایران پرداخته است. این پژوهش با هدف رفع مشکلات مالی بیمارستانها و مراکز درمانی، مدلهایی برای مدیریت بهتر منابع مالی و اصلاح فرآیندهای پرداخت ارائه میدهد.
طرحهای اثرگذار در دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز رس: تسهیل دسترسی افراد آسیبپذیر به فناوریهای کمکی در راستای عدالت سلامت
در این ویدئو دکتر امیرحسین تکیان، رئیس دپارتمان سیاستگذاری عمومی و سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نتایج پژوهشی را ارائه میدهد که نابرابری در دسترسی افراد دارای ناتوانی به فناوریهای کمکی را بررسی کرده است. این مطالعه با همکاری سازمان جهانی بهداشت انجام شده و نشان میدهد که موانع مالی، بهویژه در میان اقشار کمدرآمد، دسترسی را محدود کرده است. هدف این پژوهش، کاهش هزینهها و بهبود کیفیت زندگی افراد آسیبپذیر است.
طرحهای اثرگذار در دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز رس: امکانسنجی کاربردی هوش مصنوعی در سنجش پیامدهای سلامت ایران
این فیلم به پژوهش دکتر امیرحسین تکیان، رئیس دپارتمان سیاستگذاری عمومی و سلامت جهانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، میپردازد. وی اهمیت عدالت در سلامت را بررسی کرده و نشان میدهد که چگونه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی میتوانند برای سنجش نابرابریهای سلامت به کار گرفته شوند. این تحقیق پیشگام، راهکاری نوین برای تحلیل و پیشبینی نابرابریهای سلامت ارائه داده و میتواند نقش مؤثری در سیاستگذاری و بهبود نظام سلامت ایفا کند.
پیام دارالفنون
تامز تاک: بررسی اثرات تغییر اقلیم بر سلامت انسان و چالشهای پیش روی بشر در مواجهه با این بحران
در برنامه تامز تاک، دکتر مصطفی هادئی فینی، عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و مرکز تحقیقات تغییر اقلیم و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، به بررسی اثرات تغییر اقلیم بر سلامت انسان و چالشهای پیش روی بشر در مواجهه با این بحران پرداخت. وی به اهمیت کاهش انتشار گازهای گلخانهای و سازگاری با تغییرات اقلیمی تأکید کرد و سناریوهای مختلفی را برای آینده تغییر اقلیم و تأثیر آن بر سلامتی و محیط زیست ارائه داد. دکتر هادئی فینی درباره لزوم همکاریهای بینالمللی و تحقیقاتی میان دانشمندان، سیاستگذاران و صنایع برای کاهش اثرات منفی تغییر اقلیم و حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آینده سخن گفت. پدیده گلخانهای ناشی از گازهای گلخانهای مانند دیاکسید کربن، متان و بخار آب است که باعث گرمایش جهانی و در نتیجه تغییر اقلیم میشود. این تغییرات شامل افزایش دمای میانگین زمین، تغییر در دماهای حداکثری و حداقلی، تغییر الگوهای بارش و شدت بیماریهای واگیر هستند. پیشبینی میشود که در آینده، تا سال 2050، بیماریهایی مانند مالاریا و تب دنگی افزایش یابند و همچنین فشار کمبود آب در دنیا بیشتر شود.
گام به گام در مسیر رفاهی
تامز لایف: اقدامات رفاهی ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ماه مبارک رمضان و در آستانه سال نو
دکتر حمید چوبینه معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه علوم پزشکی تهران از پرداخت بن کارت پنجمیلیونتومانی فروشگاه شهروند به کارکنان، توزیع رایگان برنج و روغن به کارگران و بخشی از بازنشستگان، با همکاری شرکتهای تأمینکننده، اختصاص گوشت و مرغ سوبسیدی از وزارت جهاد کشاورزی، خبر داد .
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: روش تحریک مغناطیسی مکرر مغز یا RTMS
در این برنامه از TUMS QA، دکتر صبا فرجی، متخصص روانپزشکی بیمارستان روزبه، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح تحریک مغناطیسی مکرر مغز یا(RTMS) میپردازد. دکتر صبا فرجی RTMS را یک روش غیرتهاجمی در روانپزشکی معرفی کرد و افزود: با استفاده از امواج مغناطیسی کنترلشده، فعالیت بخشهای مشخصی از مغز را تنظیم میکند. این روش به بیماران مبتلا به افسردگی اساسی مقاوم به درمان و اختلال وسواسی جبری مقاوم به درمان کمک میکند.
پرسش و پاسخ با متخصصان دانشگاه علوم پزشکی تهران
تامز Q&A: عفونت های قارچی مهاجم در کدام عضو از بدن نفوذ می کنند؟
پاسخ دکتر محمد رضا صالحی مسئول مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و مدیریت مصرف آنتی بیوتیک ها دانشگاه علوم پزشکی تهران به یکی از سوالات مبنی بر اینکه عفونت های قارچی مهاجم در کدام عضو از بدن نفوذ می کنند؟ را می بینید.