راهکارهایی برای ۱۰ سال عمر بیشتر

نقش کلیدی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بزرگ‌ترین مطالعه جهانی درباره عوامل خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی

دکتر رضا ملک زاده ، استاد ممتاز بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، از مشارکت برجسته ایران در یکی از بزرگ‌ترین مطالعات جهانی در زمینه پیشگیری از سکته‌های قلبی و مغزی خبر داد. این مطالعه که با عنوان '' Global Effect of Cardiovascular Risk Factors on Lifetime Estimates '' فروردین ۱۴۰۴ (۳۰ مارس ۲۰۲۵) در مجله معتبر New England Journal of Medicine منتشر شده، نشان می‌دهد پرهیز از پنج عامل خطر اصلی می‌تواند به طور میانگین ۱۰ سال به عمر مفید انسان‌ها اضافه کند. این پروژه عظیم بین‌المللی با مشارکت بیش از دو میلیون نفر در سراسر جهان انجام شده که بیش از ۲۵۰ هزار نفر از ایران و از مطالعات معتبری چون کوهورت گلستان، پارس، پرشین و دیگر طرح‌های جمعیتی مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی تهران در آن شرکت داشتند.

۵ عامل قابل پیشگیری برای زندگی سالم‌تر این مطالعه علمی نشان داده است که اگر افراد از پنج عامل خطر اصلی دخانیات، چاقی، فشار خون، قند و چربی خون دوری کنند، می‌توانند زندگی سالم‌تری داشته و به طور میانگین ۱۰ سال بیشتر زندگی کنند.
دکتر ملک‌زاده افزود: «متأسفانه ایران در صدر کشورهایی است که با پدیده مرگ زودرس مواجه است. نیمی از مرگ‌های ایرانی‌ها قبل از سن ۷۰ سالگی رخ می‌دهد، که رقم بسیار بالایی است.»
وی تأکید کرد: «ما باید به جای تمرکز صرف بر درمان، سرمایه‌گذاری جدی بر پیشگیری انجام دهیم. همه این پنج عامل خطر قابل پیشگیری هستند. حتی برای افراد مبتلا، راهکارهای دارویی و غیر دارویی وجود دارد که از سکته‌های قلبی و مغزی زودرس جلوگیری کند.»

مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

کامنت ها

0 تعداد کامنت ها

درج نظر

تنظیمات قالب