• تاریخ انتشار : 1402/09/15 - 20:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 457
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون

دکتر قناعتی: ۸۳ درصد از بار بیماری ها و مرگ و میر ناشی از آن، براثر بیماری های غیرواگیر مانند پرفشاری خون و دیابت است

پویش ملی سلامت، غربالگری دیابت و پرفشاری خون از 20 آبان تا 15 دی ماه به صورت رایگان در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام می شود.

نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون

 به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست خبری پویش ملی سلامت 15 آذر 1402، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران،  با بیان اینکه 83 درصد از بار بیماری ها و مرگ و میر ناشی از آن، براثر بیماری های غیرواگیر مانند پرفشاری خون و دیابت است گفت: 32 درصد از افراد بالای 18 سال فشار خون دارند و 60 درصد از افراد از فشار خون خود بی خبرند. همچنین 14 درصد از افراد مبتلا به دیابت هستند و 50 درصد از آنان از بیماری خود خبر ندارند.  به همین دلیل از این بیماری به عنوان قاتل خاموش یاد می شود.
دکتر قناعتی با بیان اینکه سالانه 30 هزار مرگ به علت دیابت در کشور اتفاق می افتد؛ به آمار مبتلایان به دیابت و فشار خون در تهران  اشاره کرد و گفت: در تهران 27 درصد از افراد به فشار خون بالا و 16 درصد به دیابت مبتلا هستند.
رئیس دانشگاه با اشاره به اهمیت پویش ملی سلامت در پیشگیری و کاهش بیماری های غیرواگیر گفت: سالانه 300 هزار نفر به دلیل بیماری های قلبی و عروقی جان خود را از دست می دهند و  با اجرای این پویش و غربالگری پرفشاری خون و دیابت می توان از نیم میلیون مرگ در اثر بیماری های غیرواگیر و 30 هزار مرگ ناشی از دیابت پیشگیری کرد.
دکتر قناعتی شناسایی و درمان افراد مبتلا به پر فشاری خون و دیابت را از اهداف این پویش اعلام کرد و گفت: همه افراد بالای 18 سال با مراجعه به پایگاه های سلامت، خانه های بهداشت، مراکز جامعه سلامت و ایستگاه های مجری طرح می توانند به صورت رایگان معاینه و قند و فشار خونشان اندازه گیری شود. درصورت ابتلا به پرفشاری و دیابت نیز برای پیگیری درمان به مراکز درمانی مربوطه ارجاع می شوند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه در این طرح انتظار داریم 70 درصد از سه میلیون و 200 هزار نفر جمعیت تحت پوشش دانشگاه مشارکت کنند گفت: 152 پزشک و 740 مراقب بهداشت و بهورز در این طرح مشارکت دارند.
دکتر قناعتی پویایی حوزه سلامت را در کنترل و پیشگیری از بیماری ها موثر دانست و گفت: تنها 30 درصد تامین سلامت جامعه برعهده نظام سلامت است و 70 درصد مابقی آن  تحت تاثیر مولفه های اجتماعی است که در اختیار سازمان ها و نهادهای دیگر قرار دارد و در این زمینه همکاری بین بخشی می تواند در تامین سلامت جامعه نقش موثری داشته باشد.
پویش ملی سلامت و فرصت استفاده از خدمات رایگان مراکز بهداشت
در ادامه نشست دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت دانشگاه، با اشاره به اهمیت اجرای این پویش در کشور گفت: مهمترین نقش این پویش آگاهی بخشی به افرادی است که از دو عامل مهم بیماری های غیرواگیر خود مانند دیابت و فشار خون خبر ندارند و با شرکت در این غربالگری و پیشگیری و درمان این دو بیماری می توانند از عوارض ناشی از آن، مانند نارسایی کلیه، عوارض چشمی، سکته های قلبی و مغزی و... پیشگیری کنند.
دکتر اولیایی منش از شهروندان خواست از فرصت خدمات رایگان مراکز بهداشت به نفع سلامت خود استفاده کنند و افزود: در سطح استان تهران 2 هزار خانه، مرکز و پایگاه سلامت و در شهر تهران یک هزار مرکز، خانه و پایگاه سلامت فعالیت دارد که نزدیک منازل شهروندان است افراد با مراجعه به این مراکز می توانند از خدمات رایگان این مراکز بهره مندد شوند.
اعزام تیم های سیار غربالگری به مراکز اداری، آموزشی و فرهنگی
دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران،  با اشاره به گستره و مناطق تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب گفت:  یک و نیم میلیون نفر تحت پوشش مرکز بهداشت جنوب هستند و  انتظار داریم 530 هزار نفر از این جمعیت  در این پویش شرکت کنند. براساس آمار «سامانه سیب» تاکنون بیش از 7 میلیون و 800 هزار نفر در کل کشور در این طرح شرکت کردند و این امار در حوزه مرکز بهداشت جنوب، حدود هزار و 100 نفر است و باتوجه به مهلت باقی مانده تا پایان پویش پیش بینی می شود که به هدف مورد انتظار برسیم.
دکتر سلمانی با اشاره به پایگاه های سیار غربالگری فشار خون و دیابت در مراکز مختلف گفت: افزون بر پایگاه ها و خانه های بهداشت، تیم هایی را به مرکز اداری، آموزشی و فرهنگی اعزام می کنیم  تا این خدمت به افراد بالای 18 سال ارایه شود.
پیگیری افراد مشکوک به دیابت و فشار خون تا تشیخص قطعی و درمان
دکتر آزیتا کریمی رئیس گروه بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت درخصوص نحوه پیگیری افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون توضیح داد و گفت: موارد مشکوک به دیابت و فشارخون برحسب عدد قند خون و فشار خون به صورت فوری و غیرفوری به مراکز درمانی ارجاع می شوند.  قند بالای 300 و فشار بالای 180-110 به مراکز درمانی ارجاع فوری می شوند و در مواردی که فشار خون بالای 16 است ارجاع غیرفوری صورت می گیرد و فرد با نامه ارجاع غیرفوری ظرف مدت یک هفته به پزشک مراکز جامع سلامت مراجعه می کند و تا تشخیص قطعی پیگیری بیماری و درمان صورت می گیرد.
راه های دسترسی به آموزش های حضوری و غیرحضوری انواع بیماری ها و راه های پیشگیری از آن
دکتر نجمه الملوک امینی رئیس گروه آموزش و ارتقای سلامت، درباره اهمیت و نحوه آموزش به شرکت کنندگان این پویش توضیح داد و گفت: یکی از ابعاد مهم این طرح آموزش،  فرهنگ سازی و حساس سازی مردم نسبت به سلامت خود و بویژه پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر است. به این منظور انواع محتواهای آموزش از راه دور در سامانه خود اظهاری و سایت آوای سلامت وزارت بهداشت و همچنین شبکه هوشمند آموزش بهداشت دانشگاه با عنوان «شهاب» در اختیار مردم قرار دارد. هنگام شرکت در این پویش نیز می توانند از فرصت کلاس های اموزش حضوری و عضویت در گروه های خودیاری بهره مند شوند.


  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 253217
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون نشست خبری پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون