• تاریخ انتشار : 1400/04/28 - 15:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 962
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست فوق‌العاده اعضای کمیته مدیریت بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)

دکتر صادق نیت: درگیری در موج پنجم بسیار جدی است و ایده درمان سرپایی در این شرایط راهکاری عملیاتی برای برون رفت از بحران است

در جلسه فوق‌العاده کمیته مدیریت بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) مطرح شد که هیچ واحدی در مجتمع تعطیل نیست و تمامی فعالیت‌های این مرکز در ایام تعطیلی طبق روال عادی ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، در ادامه جلسات فوق‌العاده کمیته مدیریت بحران دوشنبه ۲۸تیر 1400 دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع در نشستی  فوری با اعضای تیم مدیریت و رهبری و جمعی از روسای بخش‌های این مرکز که در سالن شورای حوزه ریاست برگزار شد، ضمن ابراز نگرانی از حجم بالای مراجعات در موج پنجم کرونا گفت: درگیری در این موج بسیار جدی است و ایده درمان موقت در این شرایط یک راهکار عملیاتی برون‌رفت از این بحران است. همه بیمارستان‌های دانشگاه به بیش از سقف پذیرش سرپایی و بستری خود در یک سال و نیم گذشته رسیده‌اند و این در حالی است که با توجه به تجربه بحران سیستان و بلو چستان  و پیش‌بینی‌های صورت گرفته از چند هفته اخیر با اجرای پروتکل درمان بستری موقت از طریق تزریق رمدسیویر در مراکز درمانی به میزان قابل‌توجهی از میزان بستری بیماران کووید کاسته شده است.

بررسی راهکارهای عملیاتی د رموج پنجم کووید

وی همچنین بر تعیین تکلیف فوری بیماران غیرکووید توسط اساتید در روزهای تعطیل تأکید کرد و افزود: با توجه به شرایط اضطراری بحران، اعمال جراحی الکتیو باید مدیریت‌شده و از اعمال غیرضروری جلوگیری شود. بدیهی است در این میان اعمال جراحی بیماران الکتیو اورژانسی که جانشان درخطر است مطابق با نظر اساتید مربوطه باید انجام شود. به نظر می‌رسد در بلندمدت هم بررسی و اصلاح فرآیند مدت‌زمان انتظار بیماران الکتیو برای اعمال جراحی به‌منظور مدیریت بهتر تخت‌های بستری و کاهش مدت اقامت بیماران ضروری است.

هیچ واحدی در مجتمع تعطیل نیست

دکتر صادق نیت با اشاره به اعلام تعطیلی ادارات و سازمان‌های استان‌های تهران و البرز در روزهای آتی تصریح کرد: هیچ واحدی در بیمارستان تعطیل نیست و تمامی فعالیت‌های این مرکز در ایام تعطیلی طبق روال عادی ادامه خواهد داشت. 

رئیس مجتمع با اظهار تأسف از کاهش حساسیت مردم نسبت به بیماری کرونا و عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح جامعه گفت: این موج با دفعات قبل فرق می‌کند. ما مجبوریم لحظه‌ای تصمیم بگیریم و فشار را در بخش‌های مختلف بیمارستان تقسیم کنیم. 

در ادامه دکتر علی جعفریان رئیس بخش پیوند کبد مجتمع نیز به اهمیت موضوع واکسیناسیون در کشور اشاره کرد و گفت: طبق تجربه جهانی، واکسیناسیون ضریب بدحالی و مورتالیتی بیماران کووید را تا حد قابل قبولی کاهش می‌دهد.

دکتر علیرضا کاظمینی معاون پشتیبانی مجتمع در این جلسه گفت: الان بحث بر این است که کدام بیمار اولویت‌دار بیش از بقیه اولویت دارد. تنها کاری که در این شرایط می‌شود کرد تعریف مکانیسمی برای تسهیل هماهنگی افراد در مدیریت تخت است. واقعیت این است که همه در حال انفجار هستیم. واقعاً فشار زیادی بر بیمارستان است. سال قبل همین ایام به این فکر می‌کردیم که مهدی کلینیک افتتاح شود و جلوی این حجم فشار را بگیرد و در این مسیر دکتر صادق نیت و دکتر جعفریان زحمات زیادی کشیدند ولی انگار حوادث از ما جلوتر حرکت می‌کنند. ما چاره‌ای نداریم جز این‌که باهم شفاف صحبت کنیم. مجتمع تمام تلاش خود را کرده که فضای فیزیکی بیشتری به کرونا اختصاص دهد و به نظر می‌رسد راهی جز این هم نیست. البته بحث درمان و بستری موقت با رمدسیویر هم این روزها مؤثر بوده ولی از طرفی مردم خسته‌اند و انتظار دارند خدمت باکیفیت دریافت کنند، متأسفانه آن‌ها چالش‌های ما را نمی‌دانند. واقعاً یک بیمارستان مگر چقدر ظرفیت دارد.

هنوز به قله نرسیده ایم

دکتر سید علی دهقان منشادی معاون درمان مجتمع در این جلسه بابیان این‌که تبعات پیک پنجم لحظه‌به‌لحظه سخت‌تر می‌شود افزود: مراجعات سرپایی به طرز عجیبی افزایش‌یافته و در روزهای اخیر رکورد آمار بستری طی هفده ماه گذشته را داشتیم. این وضع در اغلب بیمارستان‌های دانشگاه مشاهده می‌شود. بعلاوه هجوم بیماران غیر کووید در این موج ما را با چالش های جدی مواجه کرده است. به نظر می‌رسد شیب کماکان صعودی است و ما هنوز به قله پیک نرسیدیم. این تعطیلی ممکن است کمی در کاهش شتاب موج و رفع خستگی کادر درمان کمک کند.

به مشارکت همه گروه ها نیاز داریم

وی با اشاره به افزایش فضاهای فیزیکی خدمت‌دهی به بیماران سرپایی و بستری کووید  افزود: اجرای شیوه نامه درمان بحران در قالب بستری موقت به کاهش میزان بستری در این موج بسیار کمک کرد ولی بااین‌حال کافی نیست. وضع موجود خیلی خوب نیست؛ چاره‌ای نداریم جز اینکه اعمال جراحی الکتیو غیرضروری را به‌سرعت متوقف و از ظرفیت نیروهای اتاق عمل در بخش‌های کووید استفاده کنیم. از طرفی به همکاری گروه‌های پزشکی و پرستاری برای گسترش کلینیک رمدسیویر نیاز داریم که باید با همفکری معاونت آموزشی مرکز برنامه‌ریزی شود.

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 193528
کلمات کلیدی
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *