مراسم آغاز سال تحصیلی 1401-1400 دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری با حضور رئیس جمهور برگزار شد
دکتر قناعتی: از لحاظ ارائه خدمات سلامت در عالیترین سطح هستیم اما در زمینه توزیع عادلانه سلامت راضی نیستیم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و فناوری با بیان اینکه ما امروزه ازلحاظ ارائه خدمات سلامت در عالیترین سطح هستیم اما در زمینه توزیع عادلانه سلامت و مسائل مالی و پرداخت از جیب مردم راضی نیستیم گفت: همانطور که در برنامه جناب آقای دکتر عین اللهی (وزیر بهداشت) هست این مهم را حتماً پیگیری خواهیم کرد و کاری میکنیم تا با نازلترین قیمت، کیفیترین خدمات سلامت ارائه شود. دکتر قناعتی افزود: ما در کشوری زندگی میکنیم که امام خمینی(ره) این باور را به ما داد که «ما میتوانیم».
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این مراسم که روز دوشنبه 19 مهر 1400 با حضور آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در تالار علامه امینی کتابخانه مرکزی و اسناد دانشگاه تهران برگزار شد، دکتر قناعتی ضمن خوش آمدگویی به رئیس جمهور و استادان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه به فرمایش حضرت علی (ع) که « اتزعم أنک جرم صغیر و فیک انطوی العالم الأکبر» اشاره کرد و گفت: ای انسان تو موجود ساده ای نیستی بلکه عالمی در تو پنهان است. این انسان پیچیده ای که خطاب آیه شریفه فتبارک الله احسن الخالقین هم هست و رشدهای زیادی کرده است.
سرپرست دانشگاه افزود: انقلاب صنعتی از قرن هجدهم شروع شد و تا الان که مرحله چهارم آن، انقلاب دیتا هست به شکوفایی رسیده و تقریبا تمام شده است، انقلاب پنجم آغاز شده که انقلاب رباتیک است اما دراین بین چیزی که بشر را رنج می دهد خلا معنوی است.
وی با تأکید بر اینکه غایت انقلاب اسلامی پرکردن همین خلا و برپایی عدالت بوده است افزود: برخی کشورها در عدالت در سلامت از ما جلوتر هستند که اگر دقت کنید میبینید در آن قسمتهایی موفق شدهاند که دقیقاً نگاهشان اسلامی، الهی و قرآنی بوده که این کار انجام شده است.
دکتر قناعتی با بیان اینکه در اسلام به هیچ مسئلهای بهاندازه «عدالت در مسائل اجتماعی» تأکید نشده است افزود: ما امروزه ازلحاظ ارائه خدمات سلامت در عالیترین سطح هستیم اما در زمینه توزیع عادلانه سلامت و مسائل مالی و پرداخت از جیب راضی نیستیم و انشاءالله همانطور که در برنامه جناب آقای دکتر عین اللهی (وزیر بهداشت) هست این مهم را حتماً پیگیری خواهیم کرد و کاری میکنیم تا خدمات سلامت با نازلترین قیمت، کیفیترین خدمات انجام شود. این کار در دنیا انجام شده است و انشاءالله در ایران هم پیاده خواهد شد.
سرپرست دانشگاه با اشاره به اینکه پشتوانه کشور ما فرهنگ اسلامی ماست گفت: تلاقی اسلام با ایران، نوعی شکوفایی ایجاد کرد که نمونه آن مولانا است که در یونسکو او را بزرگترین تولیدکننده معارف بشری در زمینه علوم اجتماعی معرفی کردهاند ضمن اینکه در تمام شاخههای طب، پایهگذاری با دانشمندان اسلامی بوده است. این افتخارات برای ما التزام دارد زیرا کسی که به خانواده با شرافتی تعلق دارد لازم است آن شرف را حفظ کند.
دکتر قناعتی با بیان تاریخچه دانشگاه تهران گفت: این دانشگاه در سال 1230 در دارالفنون با همت مرحوم شهید امیرکبیر شروع شد ولی متأسفانه دچار چالشهایی شدیم. کسانی آمدند که گفتند ما باید سرتابه پا غربی شویم تا بتوانیم موفق شویم که باعث متوقف شدن سیر رشد و کمسرعت شدن آن شدند.
وی افزود: ما در کشوری زندگی میکنیم که امام خمینی این باور را به ما داد که «ما میتوانیم». نمونه آن شهید حسن باقری است که در سال 59 بهعنوان انسانی ساده به جبهه رفت و در یک سال و نیمی تا شهادت ایشان گذشت بهعنوان بزرگترین فرماندهی مطرح شد که هنوز که هنوز است دکترین نظامی را که آن زمان در جنگ اجرا کرد قابلمطالعه در دانشگاه های نظامی جهان است.
دکتر قناعتی افزود: مقام معظم رهبری تأکید کردهاند که باید خودمان را باور کنیم. باور کنیم که خدا با ما هست و ما را کمک میکند. اگر این موضوع را کنار بگذاریم هیچ ارزش دیگری برای ما باقی نمیماند.
سرپرست دانشگاه با ابراز تأسف از اینکه فرهنگ مادیگری غرب در جریانهایی بعد از انقلاب و در بعضی از مسئولان جلوه گری کرد که مانعی برای رشد کشور شد افزود: امروزه دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه نانو، حوزه تجهیزات پزشکی و در تولید دستگاه پت اسکن که پیشرفتهترین تکنولوژی جهان را دارد؛ در زمینه میکروسیتی که در صنعت کاربرد فراوانی دارد؛ در رباتهای جراح که حتی صادرات آن آغاز شده است و نرونویگیشن به کمک دستگاههای پیشرفته که در ایران ساخته و حتی به آلمان ارسال شده است و آزمایشگاه پیش بالینی ما که بینظیر است سرآمد است که دعوت میکنم رئیسجمهور تشریف بیاورند و این افتخارات را ببینید.
دکتر قناعتی با بیان اینکه تولید، 20 درصد اقتصاد جهان را شامل میشود و 80 درصد اقتصاد دنیا در حوزه خدمات است افزود: ما در زمینه آموزش، صندلیهای خالی فراوانی داریم. کشور برادر ما عراق و جبهه مقاومت؛ حدود 100 هزار مطالبه گر آموزش دارد. چرا اینها باید به کشورهای غربی بروند؟ ما میتوانیم آنها را در داخل کشور خودمان آموزش دهیم زیرا هم ارزآوری دارد و هم پشتوانههای فرهنگی و حتی امنیتی ایجاد خواهد کرد. وی بر بحث توریسم سلامت تأکید کرد و گفت: توریسم درمانی، صنعتی است که به نظر من اگر درست شکل بگیرد میتواند ارزآوری زیادی داشته باشد و قسمتهای قابلتوجهی از هزینههای نظام سلامت را پوشش دهد که انشاءالله با کمک و هدایت شما (رئیسجمهور) این مهم را انجام میدهیم.
توضیح اینکه در ابتدای این مراسم دکتر سید محمد مقیمی، سرپرست دانشگاه تهران سخنرانی کرد و در ادامه پس از سخنرانی سرپرستدانشگاه علوم پزشکی تهران و پخش کلیپ خواسته های دانشجویان از رئیس جمهور، دکتر منوچهر امینی، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران به نمایندگی از استادان، علی نوروزی به عنوان نماینده کارکنان و ضحی حاجی ها به عنوان نماینده دانشجویان در حضور رئیسجمهور نظرات خود را بیان کردند و آیتالله رئیسی پیش از سخنرانی خود از افراد برتر کنکور سراسری قدردانی کرد.
نظر دهید