• تاریخ انتشار : 1401/12/01 - 06:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1096
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه با روسای دانشکده‌ها

دکتر قناعتی: باید از عملکرد سلیقه‌ای پرهیز کنیم و برنامه‌ریزی جامع، منسجم و مستمر داشته باشیم

در نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران با روسای دانشکده‌ها، عملکرد پژوهشگاه غدد و متابولیسم و دانشکده دندانپزشکی بررسی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ هیئت رئیسه دانشگاه، دکتر حسین  قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، با یادآوری این نکته که دنیای امروز دنیای تغییرات سریع است و این در فعالیت‌های دانشگاه باید مورد توجه قرار گیرد افزود: در این شرایط باید رویکرد آینده نگر برای مدیریت چالش‌های پیش رو داشته باشیم.  
دکتر قناعتی با بیان سخنی از بزرگان مبنی بر اینکه «اندیشمند کسی است که امروز با حسن تدبیر در اندیشه فردایی خوش است و آنچه فردا پیش رو دارد امروز می بیند» گفت: این سخن تاییدی بر برنامه ریزی آینده نگر است. در نظام سلامت نیز باوجود پیشرفت‌های بسیاری که پس از انقلاب حاصل شده باید از عملکرد سلیقه‌ای پرهیز کنیم وبرنامه‌ریزی جامع، منسجم و مستمر داشته باشیم.  
رئیس دانشگاه، روزمرگی و عملکرد برحسب رفع تکلیف را آفت بزرگ پیشرفت دانست و گفت: برای مقابله  با این آفت لازم است سازمان‌ها برنامه‌ریزی و نظارت بر حسن اجرای آن داشته باشند.  
دکتر قناعتی با تاکید دوباره براینکه برای هرکاری باید چشم انداز داشته باشیم افزود: چشم انداز همان توانایی نگریستن فراتر از واقعیت موجود، خلق و ابداع آنچه امروز وجود ندارد و توانایی زندگی در رویا و آرمان به جای زندگی در حافظه است.  
رئیس دانشگاه با بیان اینکه بذری که در تخیل، جوانه می زند قطعا به واقعیت تبدیل می‌شود گفت: یکی از خصوصیات مدیران موفق این است که به آینده‌های ناشناخته پیش رو توجه دارند و هرچه ژرفای این توجه بیشتر باشد اثرگذاری برنامه‌ها نیز بیشتر می‌شود.  
دکتر قناعتی تصمیمات اهل بیت (ع) را نمونه‌ای از تصمیم‌گیری آینده نگر و فراتر از زمان دانست که اثرات آن برای همیشه باقی است و افزود: ترسیم چشم انداز، ارزش افزوده برای سازمان خواهد داشت و موجب بازنگری در ساختارها، تغییر مسیر و تفکر، افزایش انرژی سازمان، ایجاد توازن در مدیریت و رهبری و در نهایت افزایش عملکرد و سودآوری می‌شود. چنانچه سازمانی به آینده بی توجه باشد این تغییرات کمتر رخ می‌دهد.  
رئیس دانشگاه با تاکید بر پایبندی بر اجرای برنامه‌ها گفت: لزوما برنامه ریزی و آینده نگری به معنای موفقیت در اجرا نیست. اسناد حاوی برنامه های ارزشمند بسیاری در قفسه کتابخانه‌ها وجود دارد  که در کشاکش مسائل مختلف، فاصله بسیاری از اجرا گرفته‌اند و به مرحله عمل نرسیده اند لذا باید خود را ملزم و مسئول اجرای برنامه‌ها بدانیم و این دیدگاه را به سطوح مختلف دانشگاه منتقل کنیم. در این صورت است که مجموعه‌ای پویا، خلاق و شاداب خواهیم داشت.  
دکتر قناعتی تنوع و نوگرایی را موجب افزایش انگیزه افراد و مدیریت‌ها دانست و گفت: برای مدیریت نوگرایانه و آینده نگر روش‌های علمی وجود دارد که می‌توانید برای رسیدن به آن هزینه کنید که این هزینه به نوعی سرمایه‌گذاری است.  
رئیس دانشگاه با تاکید براینکه تلاش می‌کنیم دانشگاه را برحسب شرایط، بودجه و امکانات در بهترین حالت قرار دهیم افزود: عملکرد مراکز مختلف نشان میدهد در این مدت این امر محقق شده است.  
دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش پژوهشگاه غدد و متابولیسم، از تلاش‌های صورت گرفته در این مرکز قدردانی کرد و گفت: در زمینه سلول درمانی و ژن درمانی با مراکز مشابه دانشگاه همکاری کنید تا از موازی کاری پرهیز شود.
دکتر قناعتی مدل مدرسه های پژوهشگاه غدد را نمونه موفقی از آموزش در عرصه پژوهش دانست و تسری آن به سایر مراکز را خواستار شد.
دکتر قناعتی تعامل پژوهشگاه غدد با صدا و سیما را در ارایه مشاوره‌های لازم به جامعه موثر خواند و گفت: دانشگاه از تامین فضای مورد نیاز کلینیک‌ها و فعالیت‌های این مرکز حمایت می کند.
پس از گزارش دکتر موسوی رئیس دانشکده دندانپزشکی؛ رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش عملکرد دانشکده دندانپزشکی افزود: در این مدت تغییرات خوبی در دانشکده ایجاد شده که نتیجه هوشمندی، صبر و درایت رئیس جدید و کمک هیئت علمی محترم و دلسوز دانشکده است و این اقدامات موجب فعالیت بیشتر دانشکده در عرصه آموزش و درمان شده است.
دکتر قناعتی بر برنامه ریزی همه دانشکده‌ها در زمینه ارتقا رتبه بین المللی دانشگاه تاکید کرد.

پیش از دستور
حجت الاسلام و المسلمین میر مجید سیدقریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، فرازهایی از نامه امیرالمومنین به مالک اشتر را تشریح کرد و گفت: آنچه زمین را نابود می کند و باعث فساد می شود فقر است و فقر در اثر ثروت اندوزی نظام سرمایه داری بوجود می آید.


پژوهشگاه غدد سرمایه ای ارزشمند در عرصه دانشگاهی و ملی
در ادامه دکتر افشین استوار رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه، گزارشی از فعالیت های یکساله پژوهشگاه را ارایه کرد و گفت: این پژوهشگاه فعالیت خود را از سال 1372، آغاز کرد و از یک مرکز تحقیقاتی به پژوهشگاهی ارتقا یافت که فعالیت های آن در عرصه دانشگاهی و ملی بسیار ارزشمند است.
دکتر استوار با اشاره فعالیت 13 مرکز تحقیقاتی از 113 مرکز تحقیقاتی دانشگاه در این پژوهشگاه گفت: هدف اصلی پژوهشگاه، فراهم آوردن شواهد لازم به منظور سیاستگذاری و طبابت مبتنی بر شواهد، خلق ثروت دانش بنیان از طریق رشد و توسعه فناوری و همچنین دستیابی به مرجعیت علمی است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه، اقدامات این مرکز را در راستای سیاست ها و ارزش های دانشگاه بیان کرد و گفت: به منظور اثرگذاری در سلامت جامعه به نحوی برنامه ریزی کرده ایم که از برخی شاخص های ظاهری عبور کنیم و به منظور کارآمدی و بهره وری درنظرداریم به ازای هر ریالی که هزینه می شود به بالاترین بهره وری و کارایی برسیم و درراستای برقراری عدالت و فرصت های برابر و شفافیت و ماموریت مداری تلاش کنیم.
دکتر استوار با اعلام تصویب بیش از 150 طرح تحقیقاتی در شورای پژوهشی پژوهشگاه افزود: پروژه های ملی متعددی از جمله مطالعه عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، مطالعه کیفیت خدمت دیابت در کشور، مطالعه چندمرکزی پوکی استخوان و پیشگیری از شکستگی های ثانویه و... از جمله پروژه های ارزشمندی است که با همکاری وزارت بهداشت انجام شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با اشاره به تجمیع و ساماندهی زیرساخت های آزمایشگاهی این پژوهشگاه گفت: آزمایشگاه زبرافیش این مرکز به منظور تحقیقات غدد بر روی این نوع ماهی در کشور منحصر به فرد است. همچنین بیوبانک، اتاق تمیز و مرکز داده، نظام ثبت بیماری های این مرکز ظرفیت مناسبی در عرصه مطالعات بالینی است.
دکتر استوار در پایان سخنان خود با اشاره به روند رو به رشد کیفیت مقالات و شمار مقالات بین المللی، همچنین توسعه محصولات و فعالیت های آموزشی و برگزاری مدارس تابستانی گفت: پژوهشگاه برای گسترش فعالیت های خود همچنان نیازمند حمایت های مسئولان دانشگاه است.

راه اندازی خط دیجیتال و بیمه خدمات دندانپزشکی
سپس دکتر مهدیه السادات موسوی رئیس دانشکده دندانپزشکی، با اشاره به فعالیت اخیر دانشکده دندانپزشکی گفت: 510 دانشجوی دوره عمومی در پردیس امیرآباد و 228 دانشجوی در پردیس بین الملل و همچنین 136 دانشجوی دوره تخصصی در 12 گروه آموزشی درحال تحصیلند.
دکتر موسوی از گسترش فعالیت های درمانی دانشکده خبر داد و گفت: درحالی که در پاییز اغلب اموزش های دانشکده مجازی بود کلینیک شیفت صبح بیش از 8 هزار و کلینیک شیفت عصر بیش از 3 هزار بیمار پذیرش کردند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی با اشاره به حمایت دانشگاه از توسعه خط دیجیتال و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات دانشکده گفت: به منظور ارتقا جایگاه منطقه ای و بین المللی دانشکده و همچنین حرکت به سوی استقرار پاسخ دهی اجتماعی برنامه های متعددی از جمله حمایت از خط دیجیتال و ارایه تسهیلات بیمه ای به درمان بیماران به عنوان اولین دانشکده دندانپزشکی در کشور درحال انجام است.
دکتر موسوی ظرفیت پذیرش دانشجوی بین الملل دانشکده  را سالیانه 60 دانشجو برشمرد و گفت: به منظور ارتقا رتبه بین المللی دانشکده، کارگروهی تشکیل و نقاط نیازمند به برنامه ریزی شناسایی شده و لیست آن در اختیار مدیران گروه ها قرار گرفته تا براساس آن برنامه گروه را ارایه دهند.
رئیس دانشکده دندانپزشکی با اشاره همکاری این دانشکده به ادامه همکاری دانشکده با بیمارستان های شریعتی و سینا از امضا تفاهم نامه های جدید با مرکز طبی کودکان، بیمارستان امام خمینی و دانشکده توانبخشی خبر داد و گفت: به منظور گسترش فعالیت های دانشکده تحولات درون دانشکده ای متعددی درحال انجام است.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 226487
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *