• تاریخ انتشار : 1403/02/19 - 08:01
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 233
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

شورای مدیران گروه های تحقیقاتی موسسه ملی تحقیقات سلامت

دکتر قناعتی: نظام مدیریتی پویا با پیمایش و کسب اطلاعات مفید برای راهبری می تواند به درستی عمل کند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست شورای مدیران گروه‌های تحقیقاتی موسسه ملی سلامت گفت: نظام مدیریتی پویا با پیمایش و کسب اطلاعات مفید برای راهبری می تواند به درستی عمل کند.

این شورا با حضور دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی اکبری ساری رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت، دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه سه شنبه 18 اردیبهشت 1403 در موسسه ملی تحقیقات سلامت برگزار شد. 
جلسه شورای مدیران گروه‌های تحقیقاتی موسسه ملی سلامت با حضور دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران،  دکتر علی اکبری ساری رئیس موسسه ملی سلامت و دکتر علیرضا اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه روز سه‌شنبه 18 اردیبهشت 1403 در این موسسه برگزار شد.
در این نشست، دکتر قناعتی ضمن اشاره به اهمیت جایگاه موسسه ملی سلامت در نظام سلامت کشور، بر ضرورت استفاده بهینه از ظرفیت‌های این نهاد تاکید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش کلیدی نظام سلامت در ارتقای سطح سلامت جامعه، خاطرنشان کرد: نظام مدیریتی پویا با پیمایش و کسب اطلاعات مفید برای راهبری می تواند به درستی عمل کند.
دکتر قناعتی با تاکید بر ضرورت پایش و ارزیابی مستمر فعالیت‌های حوزه سلامت، گفت: میزان اثرگذاری امور بسیار اهمیت دارد و باید بررسی شود که فعالیت‌های صورت گرفته چه تاثیری بر سلامت جامعه داشته است.
وی ضمن اشاره به اقدامات ارزشمند انجام شده در وزارت بهداشت در دوره اخیر، بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های موسسه ملی سلامت برای ارتقای اثربخشی این اقدامات تاکید کرد.
دکتر قناعتی با بیان اینکه در دوره اخیر ارتباطات بین وزارت بهداشت و موسسه ملی سلامت تقویت شده است، ابراز امیدواری کرد که این تعاملات در آینده نیز ادامه یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت توجه به موضوع منابع در نظام سلامت، گفت: با توجه به تجربه مدیریتی بنده، باید در کنار تلاش برای کسب درآمد، به مدیریت منابع نیز توجه شود. راه حل این است که تصمیم‌گیران کلان کشور از موسساتی مانند موسسه ملی تحقیقات سلامت به عنوان راهنمای مسیر پیش رویشان استفاده کنند.
در ادامه دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به اینکه موسسه ملی تحقیقات سلامت بسیار اهمیت دارد گفت: اگر تحقیقات و مطالعات هدفمند نباشد خیلی از کارها در وزارت بهداشت بی نتیجه می ماند. معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه در تمام ادارات در حوزه بهداشت کارهای نیمه تمام زیاد است که موسسه می تواند برای این بسیار کمک کند گفت: این امور باید به موسساتی مانند موسسه ملی تحقیقات سلامت واگذار شود.در ادامه دکتر اکبری ساری رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت با اشاره به اینکه در موسسه ملی حدود 10 عضو هیئت علمی فعالیت می کنند گفت: علت این تعداد هیئت علمی برای این است که موسسه عمدتا اجرا کننده پژوهش ها نیست بلکه تسهیل کننده و ناظر پژوهش ها است.
دکتر اکبری ساری افزود: این تعداد اعضای هیئت علمی در 5 گروه اصلی موسسه توزیع شده اند که شامل: گروه های اقتصاد سلامت، حکمرانی، دیده بانی، ارائه خدمات و سلامت خانواده، و گروه نیروی انسانی است.وی خاطر نشان کرد: در موسسه ملی تحقیقات سلامت عمدتا پروژه ها از طریق فراخوان به مجریان توانمند و شایسته در سطح کشور واگذار می شود و در این موسسه عمدتا ما کار هدایت و نظارت و داوری را به عهده داریم.رئیس موسسه ملی تحقیقات سلامت با بیان اینکه موسسه با بخش های گوناگون وزارت بهداشت ارتباط خوبی داشته است گفت: همچنان جای دارد که ارتباطات بهتری صورت بگیرد.
دکتر اکبری ساری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ در موسسه بیش از ۷۰ کار صورت گرفته است که اکثرا در سطح ملی بوده اند مانند پیمایش ملی سلامت روان و پیمایش های دیگری که در حوزه بهداشت و درمان، اقتصاد سلامت و ...اجرا شده اند؛
همچنین دکتر اولیایی منش معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کارآمدی این موسسه گفت: بیش از 200 مطالعه ارزیابی فناوری سلامت در این موسسه یا انجام یا داوری شده است که سفارش دهنده آن ها عمدتا معاونت درمان، دارو و بهداشت وزارت بهداشت بوده است.
در ادامه سایر اعضای گروه نظرات و تجربیات خود در حوزه سلامت را بیان و برای ارتقای فعالیت های این موسسه تبادل نظر کردند.
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 265156
طاهره رحمان پور
تهیه کننده:

طاهره رحمان پور

تصاویر