• تاریخ انتشار : 1401/05/23 - 14:20
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 571
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دکتر مهناز خانوی: فرآورده‌های تولیدی در هسته‌های فناور باید قابلیت ذاتی ورود به عرصه را داشته باشند

مشاور رئیس سازمان غذا و دارو (در زمینه فرآورده‌های دانش‌بنیان) تأکید کرد: شرکت‌هایی که در مراکز رشد و پارک‌های فناوری مستقر هستند، چنانچه در زمینه طراحی و تولید فراورده‌های سلامت با دانش فنی جدید و نوآور و به‌سوی فناوری فعالیت ‌کنند قابلیت این را خواهند داشت که از سوی وزارت بهداشت به‌عنوان «هسته‌های فناور» به رسمیت شناخته شوند.

دکتر مهناز خانوی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مهناز خانوی مشاور رئیس سازمان غذا و دارو (در زمینه فرآورده‌های دانش‌بنیان) با بیان اینکه ٥ درصد از بهترین دانشجویان کشور در این دانشگاه در کنار اساتید توانمند حضور دارند؛ گفت: این امر مهم باعث می‌شود بیشترین توان خلاقیت را در این فضا داشته  باشیم البته مشروط به اینکه با عزم جدی و نقشه راه مشخص، این توان را به‌خوبی هدایت کنیم.
وی افزود: بر مبنای سیاست‌های اخیر؛ برای هدایت دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های نسل سه و چهار، حمایت از مراکز رشد و پارک‌های فناوری جزو اولویت است و متقابلاً این مراکز کمک می‌کنند که دانشگاه به سمت فناوری مؤثر و خصوصاً درآمدزا قدم بردارد. خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراکز رشد متعدد خود شرکت‌های روبه‌رشد و موفقی داشته که در زمان خروج از مراکز به‌عنوان صنایع موفق و ارزآور مطرح شده‌اند و توانسته‌اند قسمتی از نیازهای دارویی کشور را تأمین نمایند، امیدوارم در سال پیشرو و در راستای تحقق شعار سال، از فرصت‌های ایجاد شده به نحو احسنت استفاده کنیم. 
دکتر خانوی یادآور شد: امسال فرصت بسیار طلایی برای محققینی که فعالیت نوآورانه‌ای دارند ایجاد شده،  امکان ثبت فراورده‌های با دانش فنی عمیق‌تر و  شرکت‌های نوپا در هسته‌های فناور، فرصت جدیدی برای محققین در حیطه علوم پزشکی ایجاد می‌کند. 
وی با بیان اینکه فرایندهای تشویقی  در چند مسیر هدایت شده‌اند؛ وی تصریح کرد: یکی از آن‌ها آیین‌نامه جدید مراکز رشد است که فضای مناسبی از نظر مالی و حمایتی برای شرکت‌های مستقر در مراکز رشد ایجاد می‌کند. همچنین، «آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین در حوزه سلامت» در تیرماه امسال مصوب شده که مشخصاً در حمایت از فراورده‌های نوآورانه در حیطه وزارت بهداشت است و برای فرآورده‌های تولید شده در مراکز رشد، پارک‌های فناوری و شتابنده‌ها اولویت‌های بسیار مناسبی لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته وزارت بهداشت حرکت جدیدی را در به رسمیت شناختن هسته‌های فناور برای اولین‌بار از دانشگاه علوم پزشکی تهران شروع کرده است؛ خاطرنشان کرد: شرکت‌هایی که در مراکز رشد و پارک‌های فناوری مستقر و در زمینه تولید فراورده‌های جدید و نوآور فعالیت می‌کنند در صورت اثبات عمق دانش فنی و قابلیت فناور بودن، به‌عنوان «هسته‌های فناور» به رسمیت شناخته می‌شوند. در حال حاضر بسیاری از نهادها و سازمان‌ها مانند گمرک و سازمان غذا و دارو، هسته‌های فناور را مانند شرکت‌های دانش‌بنیان در حیطهٔ سلامت می‌بیند و شرایط خاص حمایتی برای ایشان لحاظ می‌کنند. 
مشاور رئیس سازمان غذا و دارو در زمینه (فرآورده‌های دانش‌بنیان) ضمن توصیه به اساتید جوان که از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشند؛ گفت: مراکز رشد دانشگاه علوم پشکی تهران فعال هستند و سیاست اخیر دانشگاه برای تأسیس پارک فناوری جدید این امکان را برای خلاقان و فعالان دانشگاه ایجاد می‌کند که بتوانند هسته فناور تأسیس کنند. امیدوارم هر چه زودتر فراورده‌های سلامت بیشتری حاصل از تلاش و دانش محققین این دانشگاه در سطح عرصه مشاهده شود. 
دانشجویانی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل می‌کنند جزو با پشتکارترین، خلاق‌ترین و توانمندترین جوانان کشور هستند، وظیفه داریم به‌عنوان اساتید دانشگاه فرصت رشد و پرورش این خلاقیت‌ها را ایجاد کنیم؛ با تأسیس فضاهای مناسب برای هدایت این عزیزان در خارج از فضای دروس تئوری، و استفاده مؤثر جوانان این نسل از فرصت‌های ایجاد شده، می‌توانیم شاهد ایجاد انگیزه روبه‌رشد در جوانان و  ارتقا قابل‌توجه اهداف ارزشمند دانشگاه و کشور در این حیطه باشیم.
 
  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 216449
تدوین گر
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *