• تاریخ انتشار : 1401/11/08 - 19:00
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 508
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

هم اندیشی رئیس دانشگاه با رئیس و اعضای هیئت علمی دانشکده توانبخشی

عرصه توانبخشی از محورهای مهم نظام سلامت است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست هم اندیشی با رئیس و اعضای هیئت علمی دانشکده توانبخشی با بیان اینکه عرصه توانبخشی از محورهای مهم نظام سلامت است گفت: مدل تلفیق آموزش، پژوهش و درمان نتیجه خوبی به همراه داشته است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی وارد عرصه خدمت رسانی می شوند.

نشست رئیس دانشگاه با رئیس و اعضای هئیت علمی دانشکده توانبخش

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست 8 بهمن 1401، دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، پس از شنیدن گزارش فعالیت ها و سخنان اعضای هیئت علمی دانشکده توانبخشی، با قدردانی از تلاش های صورت گرفته، تعامل و همدلی را لازمه پیشرفت دانشگاه دانست و گفت: هریک از ما به لحاظ شرعی و اخلاقی باید به تعهداتمان در راستای خدمت باکیفیت به دانشگاه، پایبند باشیم و در کنار هم به پیشرفت و رشد دانشگاه کمک کنیم.
دکتر قناعتی با بیان اینکه من به عنوان مسئول دانشگاه و هریک از شما به عنوان اعضای این مجموعه در هر جایگاهی که هستید باید پاسخگو باشیم گفت: دانشگاه ما قدمت 180 ساله دارد و به دست بزرگ مردی همچون امیرکبیر ساخته شده که در شرایط سخت دوران ناصرالدین شاه، نظام و ابزارهای جامعه مدرن را به وجود آورده؛ این الگویی است که نشان می دهد در هر شرایطی می توان برای پیشرفت دانشگاه و کشور تلاش کرد.

دکتر قناعتی، با تاکید بر اینکه گذشت و سعه صدر را تمرین کنیم؛ بر تقویت نقش منتورینگ در دانشگاه، تاکید کرد و گفت: دانشجویان به اساتید خود نگاه می کنند. همه ما می خواهیم کشور و دانشگاه آباد شود و دانشجویان با اخلاق پرورش یابند لذا باید به دانشجویان  کارعلمی مشترک، صداقت و میهن دوستی بیاموزیم.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه به نقش اطلاع رسانی و رسانه ها اهمیت بدهید گفت: پویش یک دقیقه با مسئولان، باعث تقویت فعالیت های دانشکده در عرصه بالینی شده است این عرصه ای است که می تواند گستره فعالیت های دانشکده ها را به جامعه معرفی کند.
دکتر قناعتی تلفیق آموزش و بالین را وجه افتراق دانشگاه با دانشگاه های دیگر دانست و گفت: مدل تلفیق آموزش، پژوهش و درمان نتیجه خوبی به همراه داشته است و دانشجویان پس از فارغ التحصیلی وارد عرصه خدمت رسانی می شوند. همچنین میزان محصولات دانش بنیان دانشگاه از دانشگاه های فنی بیشتر است و تاکنون 180 محصول ساخته شده که به کشورهای دیگر نیز صادر می شود. این عملکرد نشان می دهد که دانشجویان همراه آموزش باید وارد زمینه کاری مربوطه شوند تا بتوانند کارایی و اثربخشی لازم را داشته باشند.
رئیس دانشگاه با اشاره به مسائل فضای فیزیکی و دوری فضای دانشکده از دانشگاه گفت: این امکان وجود دارد که دانشکده توانبخشی به پردیس مرکزی که درحال ساخت است منتقل شود.
دکتر قناعتی با تاکید بر تقویت رویکرد درآمدزایی دانشگاه گفت: درآمدزایی و خصوصی سازی باید در خدمت اهداف آموزشی، پژوهشی و درمانی دانشگاه باشد و با رعایت این اصول تلاش می کنیم دانشگاه وابسته به بودجه های دولتی نباشد.
رئیس دانشگاه، توسعه تعاملات بین المللی دانشکده را ضروری دانست و گفت: دانشگاه ظرفیت بسیاری برای عرضه توانمندی های علمی و تبادلات فرهنگی در عرصه بین المللی دارد. برگزاری دوره های کوتاه مدت، ظرفیت گیاهان دارویی کشور و... از جمله فرصت های تبادل علمی و فرهنگی است.
دکتر قناعتی از رویکرد دانشکده در زمینه توسعه علم نافع و محصول محوری در عرصه پژوهش قدردانی کرد و گفت: برنامه محوری در دستور کار دانشگاه قرار دارد و همه واحدها گزارش برنامه های خود را ارایه می دهند و میزان پیشرفت در هریک از محورهای برنامه نیز مورد پایش قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه، پویایی را مهمترین ویژگی برنامه های دانشگاه دانست و گفت: در شرایطی که هیچ قطعیتی وجود ندارد؛ برنامه ها باید دینامیک باشند لذا از تغییرات مثبت در برنامه ها استقبال کنید و با شجاعت و قوت آن را پیش ببرید.
دکتر قناعتی با اشاره به تجمیع  6 نرم افزار بیمارستانی در قالب یک نرم افزار (HIS) گفت: داشبورد مدیریتی بیمارستان ها طراحی شده که 180 شاخص مدیریتی را برای تصمیم گیری بهتر در اختیار مدیران قرار می دهد.
رئیس دانشگاه از ایجاد 80 مرکز خدمات جامع سلامت در تهران خبر داد و گفت: بودجه آماده سازی این مراکز تخصیص داده شده و امیدواریم ظرف سه سال آینده 30 تا 40 درصد آن به بهره برداری برسد و این فرصت خوبی برای فعالیت بیشتر دانشکده در سطح جامعه است.
دکتر قناعتی بر حمایت دانشگاه از فعالیت های دانشکده توانبخشی تاکید کرد و گفت: عرصه توانبخشی از محورهای مهم نظام سلامت است لذا دانشگاه  از توسعه فعالیت ها، تامین تجهیزات و اصلاح فضای فیزیکی دانشکده، حمایت  می کند.

معرفی فعالیت های نوآورانه دانشکده توانبخشی
در ادامه دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده توانبخشی به اهم فعالیت های این دانشکده در مدت بیش از  یکسال اشاره کرد و گفت: هنگام راه اندازی دانشگاه سبطین ابتدا قرار بود رشته فیزیوتراپی آموزش داده شود اما پس از بازدید هیئت عراقی از دانشکده، آنها خواستار ارایه 5 رشته شدند و ظرف مدت دو هفته کوریکولوم این رشته ها تدوین شد.
دکتر خاتون آبادی ورود توانبخشی به عرصه بهداشت را از اقدامات جدید دانشکده برشمرد و گفت: رویکرد دانشگاه در این دوره خدمت رسانی و حضور در عرصه جامعه است. در این راستا دانشکده نیز تفاهم نامه ای با معاونت بهداشت منعقد کرده و در حال ارایه خدمات توانبخشی در عرصه بهداشت است.
رئیس دانشکده توانبخشی، حضور اعضای هیئت علمی دانشکده در عرصه درمان را از دیگر اقدامات نوین دانشکده بیان کرد و گفت: به تازگی مجوز مدیریت درمان را از معاونت درمان دریافت کرده ایم. تاکنون واحد درمان توانبخشی در دانشکده فعال نبود و با مذاکراتی که صورت گرفت مدیریت درمان توانبخشی در دانشکده راه اندازی شد.
دکتر خاتون آبادی در پایان سخنان خود با اشاره به محدودیت فضای فیزیکی دانشکده،  حمایت دانشگاه را از توسعه فعالیت ها و تامین فضای مورد نیاز دانشکده خواستار شد.
سپس دکتر آذر مهری معاون آموزشی دانشکده توانبخشی گستره و فعالیت های آموزشی دانشکده  را معرفی کرد و گفت: 40 عضو هیئت علمی دانشکده، درحال حاضر مسئولیت آموزش 426 دانشجوی ایرانی و 83 دانشجوی بین الملل را برعهده دارند.
معاون آموزشی دانشکده با اشاره به برنامه آموزش بالینی فراگیران گفت: طرح تمام وقت دانشجویان دکترای تخصصی درحال برنامه ریزی است و هر دانشجوی دکترا در طول دوره آموزشی خود باید دو تا سه روز در هفته در مرکز بالینی فعالیت کند.
سپس دکتر سید محسن میر معاون اداری مالی دانشکده، گزارشی از  منابع درآمدی دانشکده را ارایه کرد و گفت: بامجموع اقدامات صورت گرفته تراز مالی دانشکده مثبت است و از هیچکدام از سرفصل های هزینه ای تفاهم نامه، انحراف نداشته ایم.
در ادامه دکتر حمید دالوند معاون پژوهشی، فعالیت های پژوهشی دانشکده را تشریح کرد و گفت: نقشه پژوهشی دانشکده توانبخشی را تدوین و لاین ها و اولویت های پژوهشی گروه ها را براساس نظر اساتید تعیین کرده ایم.
وی با اشاره به رتبه نخست دانشکده توانبخشی در میان دانشکده های همتای کشور گفت: در تولید مقالات بین المللی در سال 2022 رشد 70 درصدی داشته ایم و برای حفظ روند رو به رشد دانشکده باید تمهیدات لازم را پیش بینی کنیم.
سپس دکتر سیامک بشر دوست  معاون بین الملل دانشکده، یکی از مهمترین اقدامات بین المللی دانشکده را راه اندازی 5 رشته توانبخشی در دانشگاه سبطین برشمرد و گفت: همزمان، دوره های داخلی برای متقاضیان بین المللی نیز برگزار می شود.
وی با اشاره بررسی پرونده 21 متقاضی خارجی برای تحصیل در دانشکده گفت: به منظور توسعه فعالیت های بین المللی، تفاهم نامه های مشترکی با دانشگاه های دیگر کشورها به امضا رسیده است.
در ادامه دکتر هوشنگ دادگر مدیر درمان و توانبخشی دانشکده، این بخش را به عنوان واحد جدید دانشکده معرفی کرد و گفت: این مدیریت با هدف تهیه نقشه راه درمان توانبخشی و تحت پوشش قراردادن حداکثری مراجعه کنندگان و نیازمندان خدمات توانبخشی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به استقلال کلینیک های درمانی داخلی دانشکده به منظور افزایش کیفی و کمی خدمات توانبخشی گفت: به منظور نظام مند کردن ارایه خدمات توانبخشی مستمر از ظرفیت دانشجویان دکترای تخصصی و کلینیک های ویژه استفاده کرده ایم.
سپس دکتر ویدا رحیمی مسئول ارتباط دانشکده توانبخشی با معاونت بهداشت، در معرفی فعالیت های گروه های توانبخشی حوزه بهداشت گفت: در 15 بهمن 1401 تفاهم نامه همکاری تحقیقاتی، آموزشی و درمانی بین معاونت بهداشت و دانشکده توانبخشی منعقد شد و در بیست و هفتم همان ماه در مرکز جامع سلامت منتخب میثم، خدمت رسانی در دو بعد آموزش کارورزی و درمانی، با مشارکت دانشجویان دکترا و اعضای هیئت علمی آغاز  و خدمات مورد نیاز به گیرندگان خدمت ارایه شد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 225370
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *