• تاریخ انتشار : 1402/03/10 - 07:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 308
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

عرضه سامانه ایرانی جراحی رباتیک از راه دور دانشگاه علوم پزشکی تهران (سینا) به اندونزی

در پی امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک ایران و اندونزی، سامانه جراحی رباتیک از راه دور ساخته شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران به بهره‌برداری رسید.

ربات سینا

به  گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سامانه جراحی رباتیک از راه دور سینا که در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه طراحی و ساخته شده است، اکنون با صادرات آن به کشور اندونزی، در دو شهر این کشور به بهره‌برداری رسید.
دکتر علیرضا میرباقری دانشیار مهندسی پزشکی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرعامل شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا درباره این فناوری داخلی که به اندونزی صادر شده اظهار کرد: در پی امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک ایران و اندونزی در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و مرکز تعاملات بین‌الملل معاونت علمی، دو دستگاه از ربات جراح سینا را از شرکت سینا خریداری کردند و در سال های 2021 و 2022 در دو شهر کشور اندونزی به فاصله 500 کیلومتر نصب شد.
وی ادامه داد: طی این سال ها ما در هر شهر بیش از 60 جراح اندونزیایی را آموزش داده و از بین این جراحان آموزش دیده شده درهر شهر بیش از ۱۰ جراح را برای ادامه فرآیند مطالعات پری کلینیکال و کلینیکال انتخاب شدند.
مدیرعامل این شرکت فناور خاطرنشان کرد: در سال 2023 و روزهای اخیر که رئیس جمهوری کشور ما به اندونزی سفر کرده است، استقبال شایسته ای انجام شد و رئیس جمهوری هردو کشور از نتایج صادرات این فناوری، ابراز خرسندی کردند.
وی افزود: آنها از اجرای موفق جراحی رباتیک از راه دور به فاصله 500 کیلومتر در دو شهر اندونزی بسیار راضی وخرسند بودند و درادامه تاکید داشتند که این پروژه باید با قوت و همت بیشتری ادامه پیدا کند.

دکتر میرباقری درخصوص زمینه همکاری با اندونزی و صادرات فناوری تولید داخل اظهار کرد: به دنبال سفر وزیر بهداشت اندونزی به ایران در سال 2018 و بازدید از این سامانه ما فرصتی یافتیم تا بتوانیم این ربات را به آنها معرفی کنیم.
این فعال فناور بیان کرد: مقامات اندونزیایی با این ربات از نزدیک کار کرده و علاقه‌مند به خرید این فناوری شدند. آنها اعلام کردند که این سیستم می تواند رقیب خوبی برای محصول آمریکایی مشابه این ربات باشد.
وی ادامه داد: مقامات اندونزیایی با مزیت های نسبی این ربات آشنا شدند و اظهار کردند که این دستگاه طوری طراحی شده که می‌تواند با هزینه قابل قبولی برای کشورهای در حال توسعه قابل استفاده باشد.
وی اعلام کرد: مسئولان کشور اندونزی براین باور بودند که قیمت اولیه این دستگاه و هزینه طراحی و ساخت آن برای هرعمل بسیار پایین تر ازعمل‌های جراحی روتین نیست.
دکترمیرباقری خاطرنشان کرد: در پی این بازدید و استفاده از این ربات وزیر وقت اندونزی این موضوع را پیگیری کرد تا چند تن از جراحان اندونزیایی به ایران سفر کرده و از نزدیک با این دستگاه آشنا شوند و پس از استفاده از این ربات این جراحان اعلام کردند که این دستگاه بسیار کاربردی و جایگزین مناسبی برای نمونه آمریکایی آن است.
وی ضمن ابراز خرسندی از موفقیت این پروژه در کشور اندونزی اظهار کرد: در رسانه های کشور اندونزی اعلام شد که مردم این کشور بسیار از بهره مندی این فناوری در کشور خود در حوزه جراحی خرسند هستند و امیدوارند که با همکاری مشترک با ایران در مسیر بومی سازی این فناوری گام بردارند و در آینده نیز این فناوری را برای کشور خود تولید کنند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 235846
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *