• تاریخ انتشار : 1401/08/30 - 13:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1035
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

معاون اجرایی رئیس‌جمهور: عزم دولت برای اتمام پروژه مهدی کلینیک دانشگاه علوم پزشکی تهران جزم است

با حضور خبرنگاران، معاون اجرایی رئیس‌جمهور و رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، از مهدی کلینیک و بخش‌های در حال افتتاح آن بازدید کردند.

 مهدی کلینیک دانشگاه علوم پزشکی تهران

 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بازدید محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور از مهدی کلینیک که 30 آبان 1401 برگزار شد، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تأکید ایشان برای قرار گرفتن کشور در بین قدرت‌های برتر علمی گفت: تلاش دانشگاه بر این است که ازلحاظ قدرت علمی در میان صد دانشگاه برتر جهان و ایران در میان چهار کشور برتر باشد.

وی با اشاره به مأموریت‌های خدمت محور دانشگاه گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، ازنظر پوشش واکسیناسیون در منطقه تحت پوشش خود توانست رتبه اول را کسب نماید و در طول دوماه به هدف پوشش صددرصدی خود دست یابد.

دکتر قناعتی افزود: سلامت‌محوری از مهم‌ترین اهداف دانشگاه است و سلامت جسمی، معنوی، روانی و اجتماعی را شامل می‌شود. سلامت منبعی برای زندگی است و در این راستا دانشگاه همکاری نزدیکی با تمامی کنش گران اجتماعی دارد.

رئیس دانشگاه بر دستیابی به عدالت در سلامت تأکید کرد و گفت: دستیابی مردم به امکانات به‌صورت برابر، یکی از اهداف مهم دانشگاه است و دولت باید کمک کند با نگاه برابر، همه از امکانات استفاده کنند.

وی با اشاره به همکاری شهرداری در تملک پایگاه‌های بهداشتی تحت پوشش دانشگاه گفت: متأسفانه در حدود 80 درصد از امکانات بهداشتی دانشگاه استیجاری است و برای رفع این مشکل با شهرداری برای واگذاری زمین به پایگاه‌های بهداشتی قرارداد بسته‌ایم. هدف ما تقویت نظام پیشگیری در کشور است.

رئیس دانشگاه، ارائه خدمات دندان‌پزشکی با استفاده از خدمات بیمه‌ای را یکی دیگر از برنامه‌های دانشگاه خواند و گفت: خدمات دندانپزشکی یکی دیگر از معضلات کشور است چرا که در حدود 70 درصد از هزینه‌های دندانپزشکی از جیب مردم پرداخت می‌شود و ما در حال اصلاح این مسائل در نظام بیمه‌ای هستیم.

دکتر قناعتی، ارائه خدمات روان‌پزشکی به بیماران آسیب‌دیده در کرونا را یکی از برنامه‌های مهم پایگاه‌های بهداشتی عنوان کرد و افزود: بر اساس آمار یکی از پایگاه‌های تحت پوشش دانشگاه، در حدود چهار هزار بیمار ناشی از کرونا در منطقه 17 فوت کردند و این در حالی است که برخی از خانواده‌ها در این مناطق دچار مشکلات (P.T.S.D) اختلال استرس پس از سانحه شده‌اند. درواقع راه‌اندازی مرکز روان‌پزشکی سوگ ناشی از فوت در اثر کرونا یکی از اقدامات مهم در مراکز پایگاه‌های بهداشتی دانشگاه بود.

وی همچنین به خدمات پایگاه‌های بهداشتی به معلولان، کودکان کار، زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست اشاره کرد و گفت: از طریق این پایگاه‌ها، برای 9 هزار معلول، امکانات بهداشتی فراهم شده است. همچنین از فضای مجازی برای اطلاع‌رسانی و آموزش‌های عمومی استفاده شده است.

رئیس دانشگاه مبارزه با دخانیات را اقدامی مؤثر در کاهش هزینه‌های سلامت دانست و گفت: این مراکز آموزش‌های زیادی را در زمینه کاهش مصرف دخانیات ارائه کرده‌اند که می‌تواند سالانه صرفه‌جویی قابل‌توجهی در هزینه برای سلامت را در بر داشته باشد.

دکتر قناعتی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی جایگاه دانشگاه در رتبه‌بندی بین‌المللی پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌تنهایی 34 درصد کل مقالات سلامت کشور را تولید می‌کند و ازلحاظ رتبه‌بندی H.index که توجه ویژه‌ای به کیفیت مقالات دارد، در رتبه نخست کشوری قرار گرفته است. همچنین این دانشگاه در رتبه‌بندی شانگهای در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار دارد و بعد از دانشگاه تهران، دومین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی شانگهای است.

وی ورود دانشگاه به عرصه فناوری را به فال نیک گرفت و گفت: اکنون 16 شرکت دارویی و 14 شرکت تجهیزات پزشکی در دانشگاه در حال فعالیت هستند و شهر علم و دانش شهید سلیمانی نیز برای ساماندهی شرکت‌های دانش‌بنیان در حال راه‌اندازی است. ایده این کار در بازدید از مراکز پیشرفته دنیا ایجاد شد و اکنون در حال آماده‌سازی چندین قرار داد مختلف، برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این مجموعه هستیم. پیش‌بینی می‌کنم این مجموعه یکی از منابع خوب درآمدی برای دانشگاه باشد.

دکتر قناعتی، از آمادگی دانشگاه برای رونمایی از 50 داروی جدید با تکنولوژی بالا خبر داد و گفت: تولید دارو دارای 10 مرحله است که هفت مرحله آن در ایران انجام می‌شود و امیدوارم که بتوانیم مراحل دیگر را نیز در کشور به انجام برسانیم.

وی سپس به معرفی ربات سینا پرداخت و گفت: 180 محصول با فناوری بالا در دانشگاه تولید می‌شود. تجاری‌سازی این دستگاه‌ها بسیار مهم است و باید برای آن برنامه‌ریزی جدی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه همچنین به ارتباط با دانشگاه‌های سرشناس اشاره کرد و گفت: در بازدید از دانشگاه‌های بزرگ دنیا، توانستیم قراردادهای خوبی با برخی از آنها منعقد کنیم. اکنون در یکسال گذشته توانستیم تفاهم‌نامه‌های مهمی را امضا کنیم که مهم‌ترین آنها دانشگاه سبطین عراق است که به‌نوعی شعبه بین‌المللی دانشگاه در کربلا به شمار می‌رود.

دکتر قناعتی در ادامه به معرفی پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام دانشگاه پرداخت و تصریح کرد: مهدی کلینیک ازنظر فیزیکی آماده بهره‌برداری است و دستگاه‌های سنگین آن عمدتاً آماده نصب و راه‌اندازی شده است. همچنین پروژه بیمارستانی رازی، شریعتی 2، فارابی، بیمارستان انستیتو کانسر، مرکز طبی 2، بیمارستان بین‌المللی مغز و اعصاب، بیمارستان اسلامشهر، ضیائیان و آرش از جمله پروژه‌های نیمه‌تمام دانشگاه هستند که هر کدام با درصدی از پیشرفت در حال اجراست.

وی بر لزوم همکاری دولت در ساخت پروژه‌های خوابگاهی تأکید کرد و گفت: تعدادی خوابگاه در این مدت بازسازی و به سازی شده است اما واقعاً خوابگاه‌های قدیمی و پرجمعیت درشان دانشجویان ما نیست و امیدوارم با همکاری دولت بتوانیم پروژه‌های ساخت بیشتری را اجرا کنیم.

عزم دولت در سامان‌دهی پروژه‌های بهداشت و درمان
مهندس محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور، پس از بازدید از مهدی کلینیک، ضمن قدردانی از خیرین و متصدیان ساخت این پروژه گفت: انصافاً در این پروژه بسیار خوب کار شده و از خیرین و بزرگوارانی که بانی خیر بوده اند قدردانی می‌کنم. این پروژه نه فقط برای استان تهران، بلکه پروژه‌ای مهم برای کشور است. از دکتر قناعتی نیز برای همکاری و تلاش برای راه‌اندازی این مجموعه قدردانی می‌کنم. ایشان فردی پر تلاش و خوش فکر است که همواره مسائل سلامت را پیگیری می‌کنند.

وی افزود: در دولت سیزدهم، عزمی جدی برای سامان‌دهی پروژه‌های بهداشت و درمان وجود دارد. در طول یکسال گذشته بیش از 390 مصوبه برای وزارت بهداشت در سفرهای هیئت دولت در سراسر کشور دیده شده است. به لطف خدا پروژه‌هایی که نیمه‌کاره مانده بود به‌سرعت در حال پیگیری و راه‌اندازی است. حتی برخی از پروژه‌ها که گره‌های اجرایی جدی داشت به‌سرعت در حال راه‌اندازی است و عزم دولت برای راه‌اندازی پروژه‌های درمانی جزم است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت تکمیل پروژه بیمارستانی مهدی کلینیک برای دولت، گفت: هدف‌گذاری شده است تا این مجتمع بیمارستانی تا دهه فجر به بهره‌برداری کامل برسد. دولت پیشگیری را مقدم بر درمان می‌داند و در نظر دارد وزن بودجه‌های دولت را به سمت پروژه‌های بهداشتی سوق دهد.

وی با بیان اینکه "مهم‌ترین مسئله برای دولت، بهره‌برداران این پروژه هستند" یادآور شد: این طرح برای ما اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا سیاق این مجتمع به شکلی است که شاید عموماً مردمی که ازنظر اقتصادی در سطوح متوسط هستند و همچنین مردم از استان‌های کم برخوردار از این امکان استفاده می‌کنند و ما هم تمام‌قد حمایت می‌کنیم تا تمامی فازها به بهره‌برداری برسد.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور افزود: برای اینکه این طرح با سرعت بیشتری دنبال شود، در مصوبات سفر استانی رئیس‌جمهور این پروژه به‌عنوان طرح نیمه‌تمام در فهرست مصوبات درج شد و درمجموع ۴۵۰ میلیارد تومان بودجه برای آن در نظر گرفته شد تا از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به این پروژه اختصاص داده شود. بخشی از آن پرداخت شده و مابقی آن بعدازاین بازدید، به‌تدریج پرداخت می‌شود.

وی همچنین همراه سرا را مسئله‌ای مهم خواند و بر ضرورت راه‌اندازی آن تأکید کرد و گفت: دولت تمام‌قد در خدمت عزیزان است و امیدوارم در اسرع وقت بهره‌برداری از این مجموعه فاخر رخ دهد.

بودجه برای تکمیل مهدی کلینیک

دکتر رحیم نیا

در ادامه دکتر رامین رحیم نیا، معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، از نیاز دانشگاه به بودجه 650 میلیاردی برای تکمیل و راه‌اندازی پروژه مهدی کلینیک خبر داد و گفت: تاکنون 400 میلیارد برای این پروژه هزینه شده است و البته منابعی برای اتمام بدهی این پروژه و تجهیزات آن نیاز داریم.

وی افزود: باوجود محدودیت‌ها و مشکلات، دانشگاه با پذیرش ریسک بسیاری از موارد، فاز نخست این پروژه را راه‌اندازی کرده و برای تکمیل این فاز و آغاز فاز دوم که شامل پارکینگ، تأسیسات و درمانگاه مهدی کلینیک است باید مبالغ وعده داده شده از سوی دولت به دانشگاه پرداخت شود.

دکتر رحیم نیا، اولویت دانشگاه را راه‌اندازی پروژه مهدی کلینیک و خدمت‌رسانی به مردم خواند و گفت: این اعداد در مقابل خدمتی که قرار است به مردم ارائه بدهد، مبلغ زیادی به شمار نمی‌رود و امیدوارم در ماه‌های آینده بتوانیم کاری را ارائه دهیم که در شان کشور و مردم عزیزمان باشد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 220970
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *