• تاریخ انتشار : 1398/10/01 - 17:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2930
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه و شورای IT

دکتر کریمی: روش اداره داروخانه‌های دانشکده داروسازی و بیمارستان‌ها و تعامل آن با دانشکده پزشکی، تجربه همکاری موفق درون دانشگاهی است

نشست هیئت رئیسه دانشگاه با بررسی عملکرد داروخانه‌های دانشکده داروسازی و داروخانه‌های بیمارستانی و پس‌ازآن نشست شورای IT دانشگاه، به‌منظور رونمایی از انباره داده و پیش‌بینی تمهیدات لازم به‌منظور ارتقای امنیت شبکه و اطلاعات برگزار شد.

گالری عکس

گالری عکس
ابتدا مطابق معمول یکشنبه‌ها، نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه تشکیل شد و پس از پایان آن، بلافاصله جلسه شورای IT برگزار شد.

بررسی عملکرد داروخانه های دانشگاه
در  نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه که یکم دی‌ماه 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر روئینی رییس داروخانه‌های دانشگاه، فعالیت‌های این واحد را تشریح کرد و گفت: رسالت اصلی مجموعه داروخانه‌های دانشکده داروسازی و بیمارستانی دانشگاه، تلاش و توسعه مستمر کمی و کیفی در عرصه‌های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات مراقبت‌های دارویی است.
وی بابیان تاریخچه تأسیس داروخانه‌های دانشکده داروسازی، بر نقش مرحوم استاد دکتر فرسام و استاد دکتر شفیعی در راه‌اندازی و توسعه این داروخانه‌ها تأکید کرد و گفت: نخستین داروخانه شبانه‌روزی 13 آبان در سال 1359 و ادامه داروخانه‌های شهری دانشگاه، تا سال 1365 راه‌اندازی شد.
رییس داروخانه‌های دانشگاه، با اشاره به فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و اطلاع‌رسانی مراکز زیرمجموعه آن گفت: مرکز داروپزشکی 13 آبان (DPIC) یک مرکز دانشگاهی و زیرمجموعه داروخانه‌های دانشکده داروسازی است که فعالیت خود را از سال 1387 آغاز کرد و در دی‌ماه 97 به دنبال عقد تفاهم‌نامه با سازمان غذا و دارو، پاسخگویی به سؤالات دارویی متخصصین پزشکی و بیماران  را در سطح کشور برعهده دارد و در کنار آن به فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی نیز می‌پردازد.
دکتر روئینی به بیان فعالیت مرکز تحقیقات تجویز و مصرف منطقی دارو پرداخت و افزود:  این مرکز فعالیت خود را از سال 90 آغاز کرد و تاکنون  حدود  160مقاله منتشر کرده  و در تدوین 15 پروتکل مصرف داروهای پرمصرف - پرهزینه همکاری داشته است. این مرکز همچنین  عضو شبکه بین‌المللی مرکز تجویز و مصرف منطقی دارو است.
وی با اشاره به فعالیت کلینیک مشاوره و مراقبت‌های دارودرمانی 13 آبان گفت: این مرکز به‌عنوان نخستین کلینیک مشاوره و مراقبت‌های دارودرمانی سرپایی، فعالیت خود را در سال 91 آغاز کرد و تاکنون به بیش از 28 هزار نفر از مراجعه‌کنندگان ارائه خدمت کرده است.
رییس داروخانه‌های دانشگاه در توضیح فعالیت معاونت آموزشی این داروخانه‌ها گفت: این معاونت وظیفه آموزش دانشجویان دانشکده داروسازی و نیز کارکنان داروخانه‌ها را برعهده دارد و به‌طور مستمر آموزش‌گیرندگان، آموزش‌دهندگان و همچنین خود برنامه‌ها را ارزیابی می‌کند.
دکتر روئینی با اشاره به نقش معاونت تدارکات دارویی در تهیه دارو، به تشریح عملکرد مالی انبار مرکزی داروخانه‌های دانشکده داروسازی پرداخت و گفت: در شش ماه اول امسال بیش از 90 میلیارد ریال انتقال دارو به بیمارستان‌های مجموعه صورت گرفته است.
 وی در تشریح فعالیت‌های مرکز تأمین دارو و تجهیزات داروخانه‌های بیمارستانی دانشگاه افزود: این مرکز در طی پنج سال سهم خود را در تهیه دارو و تجهیزات بیمارستانی از 25 درصد به 65 درصد رسانده است.
وی با اعلام رضایتمندی 80 درصدی مراجعه‌کنندگان در ارزیابی‌های انجام‌شده افزود: نزدیک به 2 میلیون مراجعه در سال، به داروخانه‌های شهری داریم و این داروخانه‌ها باوجود تنگناهای مالی شدید، همچنان باقوت به خدمت‌رسانی به بیماران ادامه می‌دهند.
دکتر روئینی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح فعالیت داروخانه‌های بیمارستانی پرداخت و گفت: نزدیک به 2 میلیون مراجعه به داروخانه‌های سرپایی و بستری بیمارستان‌ها وجود دارد و این داروخانه‌ها خدمات موردنیاز را ارائه می‌دهند.
وی افزود: گزارش ماهانه و سالانه عملکرد بیمارستان‌ها مرتب درحال ارزیابی است به‌عنوان‌مثال، بیمارستان‌های امام خمینی 45 درصد، شریعتی 22 درصد و سینا 16 درصد، مصرف دارو و تجهیزات را دارند.
رییس داروخانه‌های دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های این مجموعه اشاره کرد و گفت: مطالبه داروخانه‌ها از سازمان‌های بیمه‌گر حدود 400 میلیارد تومان است و درحال حاضر سازمان تأمین اجتماعی 14 ماه معوقه در پرداخت مطالبات به داروخانه‌ها دارد.
وی با اشاره به برنامه‌های آینده این حوزه گفت: توسعه ساختار سازمانی، بازطراحی فرآیند زنجیره تأمین و تدارکات دارو و تجهیزات، توسعه فضای فیزیکی انبار تأمین دارو و تجهیزات پزشکی، یکپارچه‌سازی داروخانه‌های بیمارستان‌های بزرگ و... ازجمله برنامه‌های در دستور کار این مجموعه است.
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

روحیه همکاری و پشتیبانی دو عامل مهم در درخشش دانشگاه

سپس دکتر کریمی در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، اداره داروخانه‌های دانشکده داروسازی و بیمارستان‌ها و تعامل آن با دانشکده پزشکی را تجربه همکاری موفقی در دانشگاه دانست و گفت: درگذشته داروخانه‌های بیمارستانی مشکلات فراوانی داشتند و راه‌های متعددی را رفتند که به شکست منجر شد و درنهایت در سال‌های 84 و 85 تجربه نحوه اداره داروخانه‌های بیمارستانی آغاز شد که تجربه کاملاً موفقی است.
دکتر کریمی با تأکید دوباره براینکه با هرگونه واگذاری حوزه سلامت به بخش خصوصی مخالفم و آن را به صلاح نمی‌دانم افزود: این تجربه‌ای است که در طول زمان به دست آورده‌ام و معتقدم به‌جز تأسیسات، آشپزخانه و سایر امور خدماتی که واگذاری آن مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند هیچ‌گونه  اعتقادی به برون‌سپاری  ندارم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه تجربه واگذاری داروخانه‌های 13 آبان و بیمارستانی تجربه متفاوتی است افزود: این روش نوعی واگذاری است اما نه به بخش خصوصی بلکه به بخش علمی و هدف آن پشتیبانی یک مجموعه متمرکز و باقدرت مالی و چانه‌زنی بالا با شرکت‌های دارویی است.
وی افزود: ابتدا داروخانه شهری و سپس داروخانه‌های بیمارستانی با این ایده در قالب داروخانه‌های 13آبان متمرکز شدند که ازنظر بنیه فکری، آموزشی، پژوهش و مالی، نظام دارو و تجهیزات دانشگاه را موردحمایت قرار دهند و چنانچه کمبودی در شهر ایجاد شد داروخانه 13 آبان برای چند ماه ذخیره دارویی موردنیاز را پیش‌بینی کند.
دکتر کریمی بابیان اینکه داروخانه‌های 13 آبان در مسیر تحقق این هدف قرار دارند افزود: برای تحقق این امر داشتن روحیه همکاری و روحیه پشتیبانی در بخش اداری و مالی دانشگاه و داروخانه‌های 13 آبان، دو اصل موردنیاز است که خوشبختانه شاهد آن در بین همکاران هستیم و همین امر باعث پیشرفت مجموعه شده است.
وی با قدردانی از زحمات گذشتگانی که داروخانه‌های 13 آبان را پایه‌گذاری کردند و در طول سال‌های گذشته آن را به‌خوبی مدیریت کردند افزود: مدیریت جدید داروخانه‌های 13 آبان، نیازی بود که در این دوره احساس شد و من از دکتر روئینی و تیم ایشان در داروخانه‌ها تشکر می‌کنم و توصیه می‌کنم مجموعه را گران اداره نکنند.
دکتر کریمی پیشرفت داروخانه‌های 13 آبان را مستلزم همکاری سه مجموعه دانست و افزود:  از مجموعه معاونت توسعه دانشگاه و دکتر بیگلر و خانم چتروز که با خلاقیت و به‌کارگیری شیوه‌های نوین، به مدیریت دانشگاه در ایجاد این هماهنگی کمک می‌کنند؛ قدردانی می‌کنم.
وی افزود: ضلع سوم این همکاری، مجموعه معاونت غذا و دارو و دکتر حاجی محمودی است که جا دارد از ایشان نیز تشکر کنم. نتیجه همکاری سه‌جانبه مدیریت داروخانه‌های 13 آبان و معاونت‌های توسعه و غذا و دارو، باعث درخشش کار شما در بین سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی شده است.
  دکتر کریمی با تأکید بر همراهی بیمارستان‌ها با داروخانه‌ها گفت: اداره متمرکز داروخانه بیمارستان‌های امیراعلم و فارابی نیز به سود دانشگاه است. بیمارستان امیراعلم وارد این پروسه شده و امیدوارم بیمارستان فارابی نیز به این مجموعه بپیوندد.
رییس دانشگاه بابیان اینکه باید به مسائل نگاه جامعی داشته باشیم تا بتوانیم از آن عبور کنیم افزود: درست است که داروخانه 13 آبان، حوزه پژوهش و آموزش برای دانشگاه بسیار مهم است اما ممکن است یک‌شب غذای دانشجویی به بزرگ‌ترین مسئله دانشگاه تبدیل شود. لذا توصیه می‌کنم فقط به بخش و واحد خود توجه نکنید چون ممکن است وجود یک مسئله کوچک تبدیل به مسئله اصلی دانشگاه شود.
 دکتر کریمی در پایان سخنان خود، بار دیگر از تلاش‌های دکتر روئینی و آرامش ایشان باوجود چالش‌های مالی داروخانه‌ها تشکر کرد و گفت: آنچه می‌تواند در این شرایط کمک‌کننده باشد هماهنگی و توسعه ارتباطات شما با سایر مجموعه‌های دانشگاه است.

شورای IT دانشگاه و رونمایی از انبار داده

سپس نشست شورای IT دانشگاه تشکیل شد که در آن، انباره داده دانشگاه رونمایی و تمهیدات لازم به‌منظور ارتقا امنیت شبکه و اطلاعات آن بررسی شد.
دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، به معرفی سامانه هوش سازمانی و سامانه نگاشت اطلاعات پرداخت و گفت: راه‌اندازی سامانه انبار داده دانشگاه،  باهدف جمع‌آوری اطلاعات بیمارستانی و ایجاد داشبوردهای مدیریتی براساس شاخص‌های موردنظر معاونت‌های توسعه، درمان و غذا و دارو به‌عنوان فاز اول، از سال گذشته در دستور کار قرارگرفته بود که امروز رونمایی شد.
وی به معرفی شاخص‌های هریک از معاونت‌ها پرداخت و افزود: درحال حاضر اطلاعات مربوط به 60 شاخص از تمامی بیمارستان‌های استخراج و در سامانه بارگذاری شده است.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه به بیان ویژگی‌های سامانه انبار داده پرداخت و گفت: با کمک این سامانه، وضعیت بیمارستان‌ها در شاخص‌های تعریف‌شده به ریز خدمت و بخش و بیمارستان در هر تاریخی قابل‌دسترسی است و  اگر مغایرتی وجود دارد قابل‌بررسی است.
دکتر مرعشی با اشاره به چالش‌های پیش روی این پروژه گفت: مهم‌ترین مسئله، ایجاد هماهنگی در تعاریف اطلاعات‌پایه است که امیدواریم با کمک معاونت‌ها فرایندها را ازنظر ثبت صحیح اطلاعات در بیمارستان‌ها کنترل و تعاریف شاخص‌ها را یکسان کنیم.
دکتر مرعشی در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح وضعیت فعلی توزیع اینترنت در دانشگاه پرداخت و گفت: درحال حاضر ایجاد حساب کاربری متمرکز در دستور کارمان قرار دارد تا امکان دسترسی بهینه به اینترنت را در سطح دانشگاه برای کل کاربران فراهم و افزون بر رفع مشکلات امنیتی، پهنای باند دانشگاه را نیز مدیریت کنیم.
در ادامه نشست هریک از اعضای شورای ای‌اتی نظر و پیشنهادهای خود را بیان کردند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 96110
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تنظیمات قالب