حضور معاون بینالملل دانشگاه در پنجمین جلسه کمیته بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)
دکتر رامین کردی با اشاره به تجارب ارزشمند اساتید مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در مواجهه با بیماری کرونا و لزوم به اشتراکگذاری این تجارب در سطح جهان، حمایت از طرحهای تحقیقاتی مرتبط با این بیماری را از برنامههای معاونت بینالملل دانست.
به گزارش روابط عمومی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، در پنجمین جلسه کمیته بحران مجتمع، دکتر کردی معاون بینالملل دانشگاه، با اشاره به مدتدار بودن درگیری جامعه با بیماری کرونا گفت: برای مدیریت این وضعیت، به برنامه عملیاتی شناور نیاز داریم.
معاون بینالملل دانشگاه افزود: در مدیریت بیماری کرونا تجربه اندوختهایم و این میتواند فرصتی مغتنم باشد تا این تجربه را از طریق برگزاری دورههای آموزشی بهصورت مجازی در دنیا به اشتراک گذاشته و گسترش دهیم. برای نمونه، برگزاری دورههای تخصصی کوتاهمدت چندساعته مانند رادیولوژی برای کرونا یا برگزاری مطالعات بررسی موردی (Case report) مجازی بهصورت هفتگی میتواند موردتوجه قرار گیرد. همچنین راهاندازی کلینیک مجازی همراه با مترجم میتواند در سطح منطقه نیز مطرح باشد.
دکتر کردی با اشاره به تجارب ارزشمند پزشکان و اساتید دانشگاه علوم پزشکی تهران و بهویژه مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) که در گروههای مختلف تخصصی در مبارزه با بیماری کرونا نقش دارند، بر اهمیت به اشتراک گذاشتن این تجارب در قالب برنامههای (Platform) مشترک با سایر کشورها تأکید کرد و با توجه به زمینهسازی معاونت بینالملل در ایجاد رسانه اجتماعی (Social Media) مناسب، خواستار نگاه جدیتر مجتمع به این موضوع شد.
در ادامه، گزارشی از فعالیتهای معاونت بینالملل در کمپین بینالمللی مبارزه با کرونا (Corona Fighters) ارائه و این کمپین بهعنوان حرکتی اجتماعی و بزرگترین پویش مبارزه با ویروس کرونا (COVID-19) در خاورمیانه معرفی شد که تاکنون موفق به برگزاری 10 وبینار بین المللی در سطح دنیا شده است. همچنین از آکادمی پورسینا بهعنوان محور ارتباطی میان همکاران داخل و خارج از کشور یاد شد.
در ادامه این جلسه، موضوعات مربوط به بیماران مبتلابه کرونا همچون امکان انتقال بیماران ترخیص شده از بیمارستان به نقاهتگاهها و در غیر این صورت، توصیه جدی به این بیماران برای ماندن در منزل تا پایان دوره نقاهت، تأثیر تعطیلات نوروزی و فاصلهگذاری اجتماعی در کاهش سرعت روند ابتلا به بیماری در جامعه و بیم از تسریع این روند به دلیل شلوغیهای اخیر مطرح و بررسی شد.
لزوم تدوین پروتکلهای مربوط به کرونا بهصورت مجزا برای هر بخش، پیشنهاد تدوین پروتکلی واحد برای درمان کرونا، توجه به گسترش مباحث آموزشی مرتبط با حیطه کرونا به دلیل ادامهدار بودن این بیماری و مسائل مربوط به آن و همچنین برگزاری کنفرانسهای مشترک با همکاری گروههای مختلف مجتمع، تجهیز کافی و مناسب زیرساختهای کلینیک مجازی و پیشنهاد راهاندازی پلی کلینیکهای درمانی - آموزشی از دیگر محورهای موردبحث بود.
در بخشی دیگر از جلسه، گزارش فعالیتهای پژوهشی و خارج شدن پذیرش طرحهای پژوهشی از مسیر گرانت های کووید ارائه شد.
در ادامه جلسه، دکتر دهقان معاون درمان مجتمع با جمعبندی موضوعات مطرحشده، بر اهمیت تدوین پروتکلهای مرتبط با کرونا توسط هر یک از گروههای مختلف تخصصی تأکید کرد و در ادامه با اشاره به ادامهدار بودن بحران کرونا، بازگشت بسیار تدریجی و محتاطانه بخشها به روال عادی فعالیتها و پرداختن به درمان بیماران غیرکرونا را امری ضروری دانست.
دکتر دهقان در بخشی دیگر از سخنان خود، بر اهمیت تدوین پروتکل درمانی مشخص برای بیماری کرونا تأکید و تصمیمگیری در موردبحث نقاهتگاه و کمیته اخلاق پژوهش را موکول به برگزاری جلسات آتی کرد.
معاون درمان مجتمع در ادامه افزود: در رابطه با موضوع حفاظت فردی، دکتر آرش سیفی رئیس واحد کنترل عفونت و پزشک کنترل عفونت بیمارستان امام خمینی (ره) راهنمایی همکاران گروههای مختلف را به عهده دارد.
دکتر صادق نیت رئیس مجتمع نیز بر اهمیت رعایت تمامی اصول اخلاقی و حرفهای در انجام فعالیتهای پژوهشی تأکید کرد و رعایت حقوق بیماران را در این مورد امری بسیار ضروری خواند.
وی با تشکر از حضور معاون بینالملل در جلسه کمیته بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، ابراز امیدواری کرد تا جایگاه مجتمع در سطح بینالملل ارتقای بیشتری یابد.
توضیح اینکه جلسات کمیته بحران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور دکتر خسرو صادق نیت رئیس مجتمع، معاونان و اعضای این کمیته، در سال جدید روزهای زوج ساعت 12 تا 14 در محل سالن شورای ریاست برگزار میشود. در پنجمین جلسه این کمیته که 20 فروردین 99 برگزار شد، دکتر کردی معاون بینالملل دانشگاه نیز حضور داشت.
نظر دهید