با حضور استاندار تهران و رییس دانشگاه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران برگزار شد
در نخستین نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران در سال 98، نحوه اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در استان تهران و برنامه ارتقا سلامت محصولات کشاورزی در استانداری موردبحث و بررسی قرار گرفت.
گالری عکس
در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان تهران که چهارشنبه اول خرداد 98 برگزار شد، استاندار تهران، روسای سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی، معاون اجتماعی سیاسی استاندار و معاون فرماندار تهران، مسئولان دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، مدیرکل بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت و مدیران کل ادارات استان تهران حضور داشتند.
بررسی مسائل مرتبط با سلامت و امنیت غذایی
دکتر کریمی رییس دانشگاه در حاشیه این نشست، به بیان توضیحاتی درخصوص این کارگروه پرداخت و گفت: این کارگروه یکی از کارگروههای مهم سیزدهگانه استانداری تهران است که به ریاست استاندار و دبیری دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود و به پیگیری مسائل مرتبط با سلامت و امنیت غذایی استان تهران میپردازد.
وی با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون بالا گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران 3 میلیون نفر از جمعیت جنوب شهر تهران، ری و اسلامشهر را بر عهده دارد که انتظار میرود فشارخون 50 درصد از این جمعیت مورداندازهگیری قرار گیرد و پیشبینی میشود که بیش از 23 درصد از آنان دچار فشارخون بالا باشند.
مشارکت بین بخشی لازمه پیشبرد اهداف نظام سلامت
در کارگروه سلامت و امنیت غذایی دکتر رستمیان مشاور رئیس دانشگاه در امور اجتماعی سلامتمحور، بررسی نحوه اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون و برنامه ارتقا سلامت محصولات کشاورزی را دو هدف تشکیل این جلسه عنوان کرد و گفت: با همکاریهای بین بخشی میتوان بسیاری از شاخصهای نظام سلامت را اصلاح و بهبود بخشید.
وی با اشاره به اهمیت اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون بالا گفت: فشارخون بالا از عوامل بروز سکتههای قلبی و مغزی و نارسایی کلیه است که خانوادههای بسیاری را درگیر و هزینههای زیادی را بهنظام سلامت تحمیل میکند.
دکتر رستمیان با اشاره به برنامههای یکسال گذشته کارگروه سلامت و امنیت غذایی، برگزاری جلسات مجمع سلامت استان تهران، تشکیل شورای پایهگذاران سلامت، خانه مشارکت و کانونهای سلامت را ازجمله اقداماتی برشمرد که راستای جلب مشارکتهای سازمانها، انجمنها و مردم در عرصه سلامت صورت گرفته و گفت: در زمینه رشد و تکامل کودکان نیز برنامه آموزشی و توانمندسازی خانوادهها در اسلامشهر درحال انجام است.
وی افزود: در زمینه ارتقا سلامت محصولات کشاورزی نیز با همکاری مدیرکل جهاد کشاورزی، حدود 50 هکتار مزرعه آبیاری شده با آبهای نامتعارف معدوم شده است.
دکتر رستمیان در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد امسال نیز با کمک اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی هریک از این برنامهها باقوت بیشتری ادامه پیدا کند.
ضرورت اجرای بسیج ملی کنترل فشار خون بالا
سپس دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه، به بیان نحوه اجرای برنامه بسیج ملی کنترل فشارخون در دانشگاه پرداخت و گفت: بیماریهای غیرواگیر از مسائل جدی نظام سلامت کشور است و فشارخون بالا نیز از عوامل خطر بروز این بیماریها محسوب میشود که به دلیل اهمیت و شیوع آن موردتوجه سیاستگذاران قرارگرفته است.
وی بابیان اینکه نزدیک به دو دهه است کنترل فشارخون در مراکز انجام میشود اما هنوز 40 درصد افراد از فشارخون بالای خود آگاه نیستند افزود: حدود 30 درصد جمعیت بالای 30 سال کشور مبتلابه فشارخون بالاست که این میزان در خانمها بیشتر از آقایان است. از این تعداد حدود 50 درصد افراد نسبت به فشارخون بالای خود آگاه هستند و حدود 50 درصد دیگر اطلاعی ندارند. از سوی دیگر حدود 50 درصد از افرادی که آگاه به فشارخون بالای خود هستند بهدرستی مورد مراقبت و درمان قرار نمیگیرند این درحالی است که معمولاً داروهای فشارخون بالا، جز داروهای ارزانقیمت و تحت پوشش بیمه است و نیاز به درمانگاههای تخصصی ندارد.
دکتر دلاوری با اشاره به اجرای طرح جهانی کنترل فشارخون بالا گفت: 39 کشور در ماه می این غربالگری را در جمعیت حدود یک و نیم میلیون نفر انجام میدهند کشور ما نیز برای غربالگری حدود 20 میلیون نفر از جمعیت کشور هدفگذاری کرده است که انجام این کار نیاز به همکاری بین بخشی دارد.
سیاستگذاری و آگاهی بخشی دو عامل تاثیرگذار در ارتقا سلامت
سپس دکتر محسنی بندپی استاندار تهران، کارگروه سلامت و امنیت غذایی را یکی از کارگروههای مهم استانداری عنوان کرد و گفت: نظام سلامت کشور در چهار دهه پس از پیروزی انقلاب اقدامات ارزشمندی را در حفظ و تأمین سلامت آحاد جامعه ازنظر تربیت نیروی انسانی، کاهش مرگومیر مادران و نوزادان، افزایش امید به زندگی، بینیازی از اعزام بیمار به خارج از کشور و... انجام داده است.
وی افزود: باوجود این اقدامات ارزشمند اما هنوز هم با مشکلاتی مواجه هستیم که 25 درصد از آن در اختیار وزارت بهداشت و 75 درصد دیگر خارج از حیطه این وزارتخانه است. بیماریهای غیرواگیر و فشارخون و هرآن چه به دلیل تغییر سبک زندگی افزایشیافته با سیاستگذاری درست قابلکنترل و پیشگیری است.
استاندار تهران با اشاره به نقش دانشگاههای علوم پزشکی در عرصه سلامت گفت: آنچه مربوط به سیاستگذاری است بر عهده ماست ولی از سه دانشگاه بزرگ استان تهران انتظار داریم هشدارهای مربوط به عرصه سلامت را اعلام و در عرصه آگاهی و مشارکت جامعه نقشآفرینی کنند.
در ادامه نشست نیز مدیرکل بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت و معاونان و مدیران دانشگاههای ایران و شهید بهشتی درخصوص نحوه اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشارخون و مدیرکل جهاد کشاورزی استان تهران درخصوص ارتقا سلامت محصولات کشاورزی توضیحاتی را ارائه کردند و اعضای جلسه به بیان دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
توضیح اینکه استاندار، رئیس شورای عالی سلامت و امنیت غذایی استان تهران است. دانشگاه علوم پزشکی تهران از ابتدای سال 96 بهعنوان دبیر شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، معرفیشده و دکتر عباسی نیز مسئولیت این دبیرخانه را بر عهده دارد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی
ارسال به دوستان