برگزاری جلسه آموزشی در راستای پویش ملی تغذیه با موضوع اهمیت مصرف لبنیات در شهرستان اسلامشهر
جلسه آموزشی در راستای پویش ملی تغذیه با موضوع اهمیت مصرف لبنیات در مدرسه دخترانه سعادت منطقه چهاردانگه شهرستان اسلامشهر برگزار شد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، در راستای پویش ملی تغذیه جلسه آموزشی سه شنبه 3 بهمن 1402 با موضوع اهمیت مصرف لبنیات برای دانش آموزان مدرسه دخترانه سعادت منطقه چهاردانگه شهرستان اسلامشهر برگزار شد.
در این جلسه شهرزاد پیرشاه، کارشناس تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت چهاردانگه به کاهش میزان مصرف لبنیات طی دهه های اخیر در بین خانوارهای ایرانی (حدود 164 گرم) و فاصله بسیار زیاد سبد غذایی مطلوب برای جامعه ایرانی مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات پرداخت.پیرشاه گفت: طبق جدیدترین آمار در سال 1396مصرف شیر در افراد 15 سال و بیشتر در هفته به طور متوسط 3/66 لیوان و در سال 1399 به طور متوسط 2/88 لیوان گزارش شده، مصرف ماست از 145 کیلوگرم در سال 1370 به 86 کیلو گرم در سال 1395 و سرانه مصرف پنیر تغییر چندانی نکرده و طی 26 سال تقریبا در حدود همان 24 کیلو گرم باقی مانده است.
وی در ادامه افزود: شیر و فراورده های لبنی مهمترین منبع تامین کلسیم است و مصرف آن جهت حفظ سلامت و استحکام استخوان ها، دندان ها، پوست و کنترل فشار خون توصیه می شود. مصرف روزانه و منظم منابع غذایی غنی از کلسیم خطر بروز برخی از سرطان ها را کاهش می دهد.همچنین ترکیبات طبیعی موجود در شیر عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفسی، قلبی و عروق محافظت می کند.
دریافت ناکافی شیر و لبنیات باعث تاخیر در رشد استخوانی و کوتاهی قد در کودکان و نوجوانان و افزایش احتمال چاقی و پرفشاری خون و بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی و سالمندی می شود.
ارسال به دوستان