• تاریخ انتشار : 1398/04/22 - 11:36
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1067
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری دومین کنفرانس ادواری آموزشی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی در سال 98

دومین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان تشخیص مولکولی آلرژی، خانواده های مولکولی آلرژن ها و بانک های اطلاعاتی آلرژن ها (با مروری بر روش تشخیص مولکولی (ALEX) برگزار شد.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز چهارشنبه 19 تیر سال جاری دومین کنفرانس ادواری آموزشی سال 98 مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با عنوان تشخیص مولکولی آلرژی، خانواده های مولکولی آلرژن ها و بانک های اطلاعاتی آلرژن ها (با مروری بر روش تشخیص مولکولیALEX ) با حضور استادان و پژوهشگران در سالن دکتر فرهودی این مرکز برگزار شد.


سخنران این جلسه دکتر راهله شکوهی شورمستی، دکترای زیست پزشکی و پژوهشگر مرکر تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی بود که در ابتدا به معرفی مفاهیم و اصطلاحات به کار برده شده در حوزه تشخیص مولکولی آلرژی به عنوان یک روش جدید در تشخیص حساسیت به مولکولهای آلرژنیک پرداخت. او گفت: در حقیقت تشخیص مولکولی آلرژی یک روش تشخیصی برای سنجش حساسیت یک بیمار در سطح مولکولی با استفاده از آلرژن های طبیعی یا نوترکیب به صورت تکی (Sinleplex) یا چند تایی (Multiplex)  است.

وی ادامه داد: مولکولهای آلرژن در خانواده های پروتئینی مختلف قرار می گیرند که هر خانواده پروتئینی دارای منشا تکاملی مشترک است  و شناخت این خانواده های پروتئینی می توانند در پاسخ به سوالاتی از قبیل چگونگی تبدیل یک پروتئین به یک آلرژن و اینکه کدام آلرژن ها ایجاد واکنش های متقاطع می کنند، کمک شایان توجهی کند. همچنین دکتر شکوهی چندین گزارش از بیماران با حساسیت به این خانواده های پروتئینی ارائه داد و گفت: از مزایای مهم تشخیص مولکولی آلرژی (روشهای میکرواری و ماکرواری)، ارزیابی خطر و کاهش نیاز به چالش، تمایز حساسیت های واقعی از حساسیت های ایجاد شده توسط واکنش های متقاطع خصوصا در افرادی با حساسیت به چندین آلرژن، تعیین دقیق پروفایل حساسیت یک بیمار به آلرژن ها، اطلاعات مناسب در خصوص پروتئین های ایجاد کننده واکنش متقاطع، آگاهی از حساسیت های غیر منتظره در پروفایل بیمار، استفاده از مقادیر اندک نمونه برای شناسایی بیش از 200 عصاره و مولکول آلرژنیک و ارزیابی حساسیت به چندین آلرژن در یک زمان واحد، هستند.
ایشان در ادامه به چندین روش تشخیص مولکولی آلرژی از جمله ImmunoCAP ISAC  و FABER  اشاره کرده و در خصوص روش تشخیص مولکولی به نام ALEX که اخیرا وارد کشور شده نیز توضیحاتی ارائه کرد و گفت: از مزایای مهم این روش جدید می توان به بررسی همزمان 282 عصاره و  مولکول آلرژن و وجود CCD Inhibitor  اشاره کرد، پژوهشگر مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی سپس در خصوص بانک های اطلاعاتی معروف در خصوص آلرژن ها از قبیل WHO/IUIS allergen nomenclature ، Allergome ، AllFam و SDAP توضیحاتی ارائه کرد.
در پایان نیز  سخنران به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داد و حاضرین در خصوص موضوع فوق به بحث و تبادل نظر پرداختند.

خبر و عکس: الناز واحدی

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 90630
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي

تنظیمات قالب