• تاریخ انتشار : 1400/09/16 - 13:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 662
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پویش یک دقیقه با مسئولان

بازدید رئیس دانشکده توانبخشی از مرکز جامع خدمات سلامت میثم در جنوب تهران

دکتر سید احمدرضا خاتون آبادی رئیس دانشکده توانبخشی از مرکز جامع خدمات سلامت میثم در جنوب تهران بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، این بازدید در راستای پیگیری پویش یک دقیقه ای با مدیران و درخواست سرپرست پایگاه میثم مبنی بر ارائه خدمات گفتار درمانی، شنوایی شناسی و بینایی سنجی در مراکز بهداشت روز سه شنبه 16 آذر 1400 برگزار شد.
در این بازدید دکتر خاتون آبادی از اهمیت ارائه خدمات توانبخشی در مراکز بهداشت در دو بخش آموزش و غربالگری سخن گفت و اظهار کرد: پوشش غربالگری جامعه می بایست از مراکز بهداشت شروع شود و حتی با ارائه مشاوره مختصر به بیماران نیز می توان از مشکلات مراحل بعدی بیماران پیشگیری کرد.
وی تصریح کرد: توجه به غربالگری و پیگیری بیماران در مراکز بهداشت مسئله ای مهم است که در روند درمان بیماران تاثیر زیادی خواهد داشت.
رئیس دانشکده توانبخشی ارائه خدمات درمانی در مراکز بهداشت را با توجه به محدودیت امکانات درمانی به صورت ارجاع بیماران به نزدیکترین مرکز ارائه دهنده خدمات برنامه ریزی کرد و خواستار توجه مرکز بهداشت به بحث آموزش، اطلاع و آگاهی رسانی به بیماران و غربالگری و پیگیری آن ها در بازه های زمانی معین شد.
وی ضمن تاکید بر تسریع عملیاتی شدن این برنامه گفت: در قدم اول، یک مرکز به عنوان قطب در نظر گرفته شود و سپس برای تعیین یک روز در هفته به عنوان روز ارائه خدمات توانبخشی در حوزه غربالگری و اطلاع رسانی اقدام شود. وی بر ارزیابی بیماران، تعیین اولویت درمان و ارجاع بیماران برای دریافت خدمات درمانی در قدم بعدی تاکید کرد و مرکز میثم را به عنوان مرکز پایلوت برای گروه گفتار درمانی، شنوایی شناسی با تهیه تجهیزات غربالگری نظیر اودیومتر پرتابل و کاردرمانی پیشنهاد داد و تصریح کرد در صورت رضایت از فرایند، این برنامه توسعه یابد.
وی همچنین گزارشی از اهمیت آموزش در حوزه سالمندی برای پیشگیری از مشکلات شناختی و زوال عقلی ارائه کرد و گفت: بیشتر مشکلات بیماران ناشی از ناآگاهی است، ارائه اطلاعات درست به مراجعین و غربالگری آنها، اثربخشی درمان را نیز تسریع می بخشد.
دکتر محمدرضا سلمانی رئیس مرکز بهداشت جنوب ضمن قدردانی از دکتر خاتون آبادی برای پیگیری این مسئله و تائید سخنان وی از برگزاری نشست برای عقد تفاهم نامه سه جانبه با معاونت بهداشت دانشگاه، دانشکده توانبخشی و مرکز بهداشت جنوب سخن گفت و اظهار کرد: درحوزه بهداشت بهتر است تمرکز بر روی آموزش، غربالگری و در سطح بعدی ارجاع به مراکز درمانی باشد و این فرایند با آموزش کارکنان و توجیه آنها از هدف این برنامه و تاثیر این خدمات در زندگی بیماران آغاز شود.
وی بر پیگیری مراجعان غربالگری شده تاکید کرد و افزود: درمان های توانبخشی نیاز به پیگیری دارد و این مسئله در حوزه بهداشت می تواند میسر شود.
دکتر سلمانی تصریح کرد: چنانچه توانبخشی را به صورت بسته های خدمات بهداشتی در نظر بگیریم و این بسته ها را در سطح ملی و به صورت عملیاتی ارائه کنیم، پیشگیری، تشخیص به موقع، آموزش و مراقبت به شکل بهتری صورت خواهد گرفت؛ متاسفانه در محدوده سنی بزرگسال هیچگونه بسته خدمتی وجود ندارد و در گروه اطفال نیز در بسته های خدمتی برنامه های توانبخشی نظیر شنوایی، اختلالات تکاملی وحرکتی در نظر گرفته نشده است.
با توجه به ارزش خدمات بالا و ارتباط مناسب بین بخشی با شهرداری، بهزیستی و سپاه، امکان توسعه این برنامه نیز وجود دارد.

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 201804
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب