• تاریخ انتشار : 1397/08/23 - 12:13
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 5348
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

کمیته علمی نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت تشکیل شد

دکتر جعفریان: نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت دستاوردهای نظام سلامت کشور را باوجود همه محدودیت‌ها، به جهانیان معرفی می‌کند

در کمیته علمی نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، پیشنهادهای مربوط به دعوت از سخنرانان و مدعوین بین‌المللی مرتبط با سرفصل‌های کنگره منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت در کیش موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که 21 آبان 97 در سالن جنبی حوزه ریاست تشکیل شد، دکتر مصداقی نیا سرگروه سرفصل محیط‌زیست، دکتر اکبری ساری سرگروه سرفصل شرایط بحرانی و ناایمن، دکتر فرزادفر سرگروه بیماری‌های غیر واگیر و دکتر مجدزاده سرگروه پوشش همگانی سلامت، سخنرانان و مدعوین پیشنهادی پانل‌های مربوط به هر سرفصل را معرفی کردند که موردبحث و بررسی اعضای کمیته قرار گرفت.
در حاشیه این نشست، دکتر جعفریان نماینده تام‌الاختیار دانشگاه در نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت، در توضیح اقدامات انجام‌شده گفت: در این جلسه لیست مدعوین پیشنهادی برای هر پانل بازنگری و پیشنهادهای جدیدی به‌منظور معرفی مهمان خارجی جدید مطرح شد.
وی بابیان اینکه بین 70 تا 100 مدعو خارجی برای شرکت در این همایش پیش‌بینی‌شده‌اند افزود: اگر محدودیت‌های فعلی نبود انتظار داشتیم بیش از 200 مهمان خارجی در همایش شرکت کنند. در این شرایط هم بسیاری از مهمانان ابراز تمایل کردند که در نشست شرکت کنند و در حال ارسال دعوت‌نامه به آنان هستیم.
دکتر جعفریان با اشاره به نحوه برگزاری نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت گفت: شش سرفصل اصلی محیط‌زیست، شرایط بحرانی و ناایمن، بیماری‌های غیر واگیر، پوشش همگانی سلامت، آموزش علوم پزشکی و کاربرد آی تی برای این همایش در نظر گرفته‌شده است. برنامه به‌صورت پانل اجرا می‌شود و در هر پانل -4 تا 6 نفر سخنرانی می‌کنند. به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی‌شده که نیمی از اعضای پانل بین‌المللی باشند. در هر پانل نیز یک کارشناس ایرانی و یک کارشناس بین‌المللی جلسه را اداره می‌کند.
وی افزود: در این کنگره مقاله ارائه نمی‌شود. ساختار نشست سالانه و منطقه‌ای برمبنای تبادل‌نظر کارشناسان متبحر و خبره طراحی‌شده بنابراین همه سخنرانان با دعوت خاص در همایش شرکت می‌کنند.
رئیس بین‌المللی نشست منطقه‌ای 2019، با اشاره به افزودن چند عنوان جدید به پانل‌های نشست گفت: به پیشنهاد تیمی از دانشگاه‌ هاروارد پانل نقش جراحی در سلامت جهانی، به پیشنهاد M8 مبنی بر مشارکت فرهنگستان‌های منطقه و ابراز تمایل فرهنگستان علوم پزشکی کشورمان در این نشست، پانل نقش فرهنگستان در ارتقا سلامت و پانل دیگری با موضوع نقش سلامت دهان و دندان به‌احتمال‌زیاد به مجموعه پانل‌های کنگره اضافه می‌شود. البته اگر مدعوین و سخنرانان برجسته بیشتری برای پانل‌ها پیشنهاد شوند امکان دارد تعداد نشست‌های موازی را از 4 به 5 نشست افزایش دهیم.
وی از تشکیل شبکه دانشجویی در کنار مجمع جهانی سلامت خبر داد و گفت: تشکیل شبکه دانشجویی از سوی دانشجویان دانشگاه ما پیشنهاد شد که بعد از بررسی و پخته‌تر کردن آن، در مجمع عمومی پیمان گروه ام 8 مطرح کردیم که مورد استقبال و موافقت اعضا قرار گرفت. براین اساس در حال برنامه‌ریزی یک رویداد دانشجویی در روز قبل از برگزاری همایش کیش یعنی در هشتم اردیبهشت‌ماه هستیم. حدود 200 دانشجو از رشته‌های مختلف و علاقه‌مند به حوزه سلامت در این برنامه شرکت می‌کنند که 80 نفر از آنان بین‌المللی، 80 نفر از دانشگاه‌های کشورمان و مابقی از دانشگاه علوم پزشکی تهران هستند. برنامه‌های این بخش توسط خود دانشجویان و با هماهنگی ما انجام می‌شود. نحوه شرکت دانشجویان نیز به‌گونه‌ای طراحی‌شده که علاقه‌مندان، داوطلب می‌شوند و انگیزه خود را از شرکت در همایش اعلام می‌کنند و با توجه به ظرفیت محدودی که وجود دارد از بین آن‌ها انتخاب صورت می‌گیرد.
دکتر جعفریان با اشاره به معیار انتخاب سخنرانان و مدعوین خارجی گفت: سخنرانانی به این نشست دعوت می‌شوند که چهره شناخته‌شده بین‌المللی بوده و تجربه و مهارت کافی در موضوع موردبحث را داشته باشند. نکته دوم اینکه وقت و فرصت شرکت در همایش را داشته باشند و سوم اینکه به دلیل مسائل موجود، نگران آمدن به ایران نباشند. هرچند که در این شرایط ممکن است عده‌ای نتوانند شرکت کنند.
وی در توضیح معیار انتخاب سخنرانان داخلی گفت: در مورد سخنرانان داخلی نیز از اشخاصی دعوت کرده‌ایم که در آن موضوع فعالیت پژوهشی و یا تجربه کار عملیاتی دارند. برای مثال در حوزه اجتماعی شدن سلامت، آقای دکتر ایازی در معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، کارهای مثبت و مهمی را انجام داده‌اند که ما از حوزه ایشان، به‌عنوان فردی که تجربه جدیدی را در وزارت بهداشت ثبت کرده دعوت می‌کنیم. از آقای دکتر لاریجانی به‌عنوان نائب رئیس کمیته بیماری‌های غیر واگیر کشور و صاحب‌نظر در این حوزه، صرف‌نظر از جایگاه ایشان به‌عنوان عضو هیئت‌علمی، رئیس اسبق دانشگاه و معاون فعلی وزیر بهداشت دعوت کردیم که تجربیات این حوزه را مطرح کنند. آقای دکتر ملک‌زاده نیز پژوهش‌های گسترده و عمیقی در حوزه بیماری‌های غیر واگیر مانند سرطان انجام داده و کوهورت های متعددی را آغاز کرده‌اند که از ایشان هم دعوت می‌کنیم درباره این تجربه صحبت کنند. البته ممکن است در حوزه‌ای برحسب جایگاه اجرایی، سخنرانانی دعوت شوند مانند آقای دکتر گویا که سال‌ها مسئول بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت است و در این جایگاه اجرایی، تجربیات خوبی برای ارائه دارند؛ بنابراین معیار اصلی ما در انتخاب سخنرانان، داشتن تجربه و مهارت کافی و شناخته شدن آنان در حوزه مربوطه است.
نماینده تام‌الاختیار دانشگاه در نشست منطقه‌ای پیمان گروه هشت و مجمع جهانی سلامت، با اشاره به برنامه آینده کمیته علمی گفت: امیدواریم تا پایان آذرماه که همان پایان سال 2018 میلادی است، عناوین پانل‌ها، لیست سخنرانان و فرآیند دعوت از آنان تکمیل شود و وارد بخش محتوای علمی پانل‌ها و مراحل اجرایی عقد قرارداد با شرکت برگزارکننده و دیگر اقدامات اجرایی مربوط به محل همایش، رفت‌وآمد و اسکان مدعوین. شویم.
وی درخصوص نحوه اطلاع‌رسانی نشست منطقه‌ای کیش گفت: سایت نشست منطقه‌ای همان سایت مجمع جهانی سلامت (WHS) است. اطلاع‌رسانی داخلی هم از طریق روابط عمومی دانشگاه انجام خواهد شد. در حوزه دانشجویی هم دانشجویان ایده‌های دیگری برای اطلاع‌رسانی دارند.
 رئیس بین‌المللی نشست منطقه‌ای 2019، در بخش دیگری از سخنان خود، این نشست را از دو منظر فرصت ارزشمندی برای اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان دانست و گفت: اگر بخواهیم هریک از این مدعوین را در کنگره‌های مختلف بین‌المللی ببینیم، باید کلی تلاش و هزینه کنیم. درحالی‌که با هزینه کمتر، برجسته‌ترین کارشناسان بین‌المللی حوزه سلامت وارد کشور می‌شوند و فرصت خوبی فراهم است که اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان بتوانند از تجربیات آنان استفاده کنند. به همین جهت به‌احتمال‌زیاد اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، همزمان با برنامه کیش برگزار خواهد شد با این هدف که روسای دانشگاه‌ها به مفاهیم سلامت جهانی نزدیک‌تر شوند و با اعضا مجمع جهانی سلامت و دیگر مهمانان خارجی از 50 دانشگاه جهان، ارتباطات بین‌المللی برقرار کنند.
وی افزود: از سوی دیگر همکارانمان می‌توانند پیشرفت‌های نظام سلامت کشورمان را به جهانیان معرفی کنند. آن‌ها علاقه‌مند هستند بدانند در نظام سلامت ما چه می‌گذرد. البته کیش دور از سرزمین اصلی ماست ولی با هماهنگی سایر دانشگاه‌ها، این امکان فراهم‌شده مهمانان خارجی علاقه‌مند بتوانند ازنظر سیاحتی و یا علمی و اجرایی از شهرهای مختلف کشور دیدن کنند.
دکتر جعفریان بابیان اینکه نظام سلامت کشور جز 4-5 حوزه‌ای است که در 40 سال اخیر پیشرفت قابل‌توجهی داشته افزود: حوزه سلامت ازنظر بهداشت، درمان و آموزش جز تجربه‌های موفق جمهوری اسلامی در 40 سال گذشته است. افزایش تعداد دانشجویان از حدود 20 هزار نفر اوایل انقلاب، به 200 هزار دانشجو، الگوی موفق تشکیل خانه‌های بهداشت که در کشورهای دیگر مورداستفاده قرارگرفته و بی‌نیازی از به‌کارگیری پزشکان خارجی و اعزام بیمار به خارج از کشور، ازجمله دستاوردهای حوزه سلامت است.
وی افزود: به‌عنوان نمونه هزینه پیوند کبد در خارج از کشور حداقل 200 هزار دلار است. تا سال 1375 بیماران برای این پیوند به خارج از کشور اعزام می‌شدند و دولت ارز آن را تأمین می‌کرد. اکنون تمام این بیماران در کشور درمان می‌شوند و کل هزینه‌ای که دولت بابت پیوند کبد می‌پردازد 50 میلیون تومان است و با در نظر گرفتن هزینه‌های غیرمستقیم، مجموع هزینه هر بیمار کمتر از 150 میلیون تومان است که با قیمت فعلی ارز به 10 درصد قیمت آن در خارج از کشور نمی‌رسد. این یک نمونه از دستاوردهای متعدد نظام سلامت است. حوزه سلامت به دلایل مختلف ازجمله استقلال نسبی از دولت، پیشرفت بسیاری داشته است. بسیاری از کارها توسط افرادی بنیان‌گذاری شده که خودشان علاقه‌مند بودند و سال‌ها دوره دیدند و بعد آن را با تلاش بسیار در کشور به اجرا درآورند و چون اقدامات آن‌ها موردنیاز کشور بوده، در ادامه راه موردحمایت دولت قرارگرفته‌اند.
دکتر جعفریان در جمع‌بندی سخنان خود گفت: در این سال‌ها حوزه سلامت باوجود همه محدودیت‌ها رشد خوبی داشته است. در حال حاضر باوجوداینکه دارو و تجهیزات جز تحریم‌ها محسوب نمی‌شود اما برای تأمین آن‌ها موانع متعددی وجود دارد و این نشست فرصت خوبی است که توانمندی‌های حوزه سلامت در کنار مشکلات آن در چهلمین سالگرد انقلاب به جهانیان معرفی شود.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 81921
کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

2 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

با سلام و احترام اقای دکتر جعفریان به نظرم از گروه پرستاری هم دعوت کنید الان همکاران هیات علمی ما هستند در دانشکده که با اقای دکتر لاریجانی در بحث دیابت دارند تحقیق می کنند و مدل های nurse led را هم به کار می برند این طوری تیمی تر می شود ممنونیم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
شهناز اجاقی

شهناز اجاقی

78/10/11 - 00:00

عرض سلام و احترام .و تشکر از زحمات ارزشمندتون.جناب دکتر گرامی شرکت در این نشست به چه صورت می باشد و اینجانب به عنوان عضوهیات علمی و مدیر گروه بهداشت دانشگاه آزاد کرمانشاه به چه نحوی میتونم در این نشست ارزشمند حضور یابم.سپاسگزارم

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب