• تاریخ انتشار : 1400/06/03 - 15:33
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 598
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

پنجمین هم‌اندیشی روسای بخش‌های مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1400

دکتر صادق نیت: همه سعی مان این است که با وجود محدودیت های مختلف ارائه خدمات با کیفیت به بیماران دچار نقصان نشود

در نشست روسای بخش های مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) معاون درمان این مرکز در خصوص بیماری موکورمایکوزیس توضیحاتی داد و خاطر نشان کرد این بیماری قابل انتقال از فردی به فرد دیگر نیست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) پنجمین جلسه روسای بخش ها و اعضای تیم مدیریت و رهبری مجتمع، چهارشنبه سوم شهریور 1400 در سالن شورای ریاست این مرکز همزمان به صورت حضوری و مجازی با گرامیداشت روز پزشک و یاد دکتر مهدیه مظاهریان دستیار سال سوم گروه بیماری های قلب و عروق برگزار شد.

تکمیل ظرفیت تخت های ویژه

رئیس مجتمع با ابراز نگرانی از تکمیل ظرفیت تخت های ICU کرونا و غیر کرونا در موج پنجم گفت: تعداد قابل توجهی از بیماران نیازمند به مراقبت های ویژه در نوبت پذیرش هستند ولی متاسفانه به دلیل حجم بالای مراجعات و بیماران بدحال پیک پنجم کووید به شدت با کمبود تخت های ویژه مواجهیم و البته در حال بررسی راهکارهای جدیدی برای کمک به کاهش مدت اقامت بیماران بستری و امکان ارائه خدمت به بیماران جدید هستیم. یکی از این راه ها بهره گیری از همکاری معاونت فرهنگی و خیرین سلامت برای تامین 400یا500 دستگاه اکسیژن ساز برای ادامه و پیگیری درمان بیماران تنفسی ( بیمارانی که از فاز التهابی خارج شده و تنها به دلیل آسیب ریه در کرونا نیاز به ادامه درمان با اکسیژن دارند) در خانه است. که باید سازوکار مناسب آن از سوی معاونت درمان و مدیریت پرستاری مرکز  تمهید شود.

وی در ادامه افزود: بستری بیماران نیازمند به خدمات ICU در بخش ها با توجه به کمبود جدی نیروی پرستاری علاوه بر افزایش فشار کاری کارکنان، استرس و فشار روحی آنان را در پی بدحال شدن و مرگ احتمالی این بیماران به دنبال خواهد داشت که به ویژه در شرایط کنونی در روحیه و توان کارکنان بسیار اثرگذار است. تمام سعی مان این است فشار بیشتری به بدنه کادر درمانی مجتمع وارد نشود.

دکتر صادق نیت ضمن قدردانی از همکاری و همراهی خوب اساتید در موج پنجم کووید، خدمات پشتیبانی به ویژه تاسیسات مجتمع را در کمک به کاهش مورتالیتی ارزشمند خواند و  تصریح کرد: تامین اکسیژن با خلوص بالای 99 درصد و با فشار بالا در این مرکز از نکات مهمی است که در کاهش مرگ و میر بخش های کووید نقش بسزایی داشته است.

اقدامات مجتمع در کاهش مورتالیتی بیماران کووید

معاون درمان مجتمع ضمن گرامیداشت روز پزشک، ضایعه دلسوز و جانکاه درگذشت دستیار جوان این مرکز را تسلیت گفت و در ادامه به ارائه گزارشی آماری از مهم ترین شاخص های بیمارستانی اعم از تعداد تریاژ ( تنفسی و عمومی)، تعداد بیماران بستری (کووید و غیر کووید)، تعداد مرگ و میر کووید، تعداد بیماران نیازمند به بستری در ICU، متوسط اقامت بیماران و متوسط موارد بستری روزانه و ... از ابتدای پاندمی کووید 19 تا کنون پرداخت.

دکتر سید علی دهقان منشادی با بیان این نکته که همه گیری کرونا همچنان ادامه خواهد داشت گفت: از آغاز بحران کرونا بسیاری تصور این را نداشتند که این بیماری در این سطح وسیع جهان را درگیر کند. امروز اگر چه با گذشت هجده ماه بر دانش و تجربیات ما در درمان کرونا افزوده شده با این حال هر روز با چهره جدیدی و نادانسته های زیادی از این ویروس و به خصوص سویه دلتا مواجهیم. هنوز مشخص نیست ما به قله موج پنجم رسیده ایم یا نه ولی از آمارهای کشوری و شواهد موجود، وضع اغلب بیمارستان ها در چند روز اخیر ثابت یا رو به کاهش است. باید دید آثار این تعطیلات اخیر در روزهای آینده چگونه خواهد بود. واقعیت این است که ما در این مرکز از فروردین 1400 تا کنون تقریبا جز یک وقفه کوتاه بین پیک های چهارم و پنجم کرونا کاملا زیر بار کووید بوده ایم؛ درست زمانی که مراجعات غیرکوویدمان هم ادامه داشت. باید گفت، شدت دو پیک آخر قابل مقایسه با سال گذشته نیست. تعداد بستری های ما از مرز 16 هزار بیمار هم گذشت. در این موج روزانه شاهد 300 تا 400 تریاژ تنفسی و 80 تا 100 مورد بستری روزانه در کنار 500 بیمار بستری موجود در بخش های کووید هستیم.

وی با اشاره به کاهش آمار مورتالیتی بیماران کووید افزود: به نظر می رسد عواملی چون افزایش تجربیات موفق همکاران، حمایت واحدهای پشتیبانی مجتمع و واکسیناسیون تعداد بیشتری از افراد جامعه در ماه های اخیر در کاهش مرگ و میر بیماران کووید در این موج موثر بوده است. همچنین اجرای درمان پروتکل بستری موقت در موج پنجم که در سه فضای تریاژاورژانس تنفسی، LDR و درمانگاه کووید روزانه به 500 بیمار کووید خدمات تزریق رمدسیویر و داروهای سرپایی ارائه می کند تاثیر قابل توجهی در کاهش حجم بیماران بستری در این پیک داشته است.

موکورمایکوزیس قابل انتقال نیست

معاون درمان با اشاره به موضوع مشاهده عفونت قارچی موکورمایکوزیس در تعدادی از بیماران کووید توضیح داد: به طور طبیعی این قارچ همه جا هست و در خاک، سبزیجات و میوه های در حال پوسیدگی  وجود دارد. این قارچ در افراد سالم مشکلی ایجاد نمی کند ولی درافرادی که دارای بیماری های زمینه ای قبلی مانند دیابت کنترل نشده، بیماران پیوندی، افرادی که از داروهای سرکوب کننده  سیستم ایمنی استفاده می کنند امکان بروزش هست؛ اغلب بیماران کووید مبتلا به این عفونت دارای مشکلات زمینه ای یادشده هستند که البته مواردی هم بدون داشتن عامل زمینه ای به دنبال ابتلا به گونه کووید دلتا دچار این عارضه قارچی شده اند.

وی در ادامه افزود: نحوه برخورد با بیماری موکورمایکوزیس باید با همکاری سریع تیم های درمانی مرتبط باشد. اصل درمان آن هم جراحی و مصرف داروهای ضدقارچ است. در زمینه داروی آمفوتریسین B که داروی ضد قارچ اصلی در درمان این بیماری است کمبود کشوری وجود دارد. امیدواریم با تلاش مسئولان مربوطه این مشکل نیز مرتفع شود. نکته مهم دیگر این است که با توجه به پیچیدگی های خاص تشخیصی درمانی و نیاز به تخصص ها و امکانات ویژه ای که در این مجتمع وجود دارد، درصد قابل ملاحظه ای از بیماران مبتلا به موکورمایکوزیس از سایر بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور به این مرکز ارجاع داده شده و تحت درمان هستند. لازم به یادآوری است بیماری موکورمایکوزیس از فردی به فرد دیگر قابل انتقال نیست.

دکتر عبدالرحمن رستمیان رئیس بخش روماتولوژی مجتمع بر هوشیاری بیمارستان ها در پیش بینی جریانات بیماری تاکید کرد و افزود: انتظار می رود پتانسیل های قوی علمی و پژوهشی این مرکز برای کشف علل، راه های درمان و کنترل بیماری موکورمایکوزیس در بیماران کووید با هم همکاری کنند. گروه های داروسازی بالینی هم باید حساسیت بیشتری برای تامین داروهای ضروری بیماران داشته باشند.

در پایان دکتر نازیلا شاه منصوری از اساتید گروه روان تنی مجتمع به موضوع اهمیت سلامت روان در سیستم ها، نحوه مدیریت ارتباطات انسانی و کنترل استرس های ناشی از بحران ها پرداخت و گفت: باید بیاموزیم که حامی هم باشیم و در بحران ها یکدیگر را تنها نگذاریم.

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 195901
شهره  بیات
تهیه کننده:

شهره بیات

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب