• تاریخ انتشار : 1395/08/02 - 14:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1122
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کلینیک Low Vision بیمارستان فارابی آماده ارائه خدمات توانبخشی و مشاوره ای به بیماران کم بینا است

مسئول گروه اپتومتری بیمارستان فارابی در حاشیه مراسم افتتاح کلینیک کم بینایی این مرکز خواستار توجه بیمه ها به خدمات توانبخشی شد.


گالری عکس
به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، مسعود خرمی نژاد، مسئول گروه اپتومتری بیمارستان فارابی در حاشیه مراسم افتتاح کلینیک  Low Vision که روز شنبه اول آبان ۹۵ برگزار شد گفت: این کلینیک با دارا بودن آخرین تجهیزات آماده ارائه خدمات مشاوره و تجویز وسایل کمک بینایی به  افراد کم بینا است.
وی در تعریف کم بینایی گفت: ( Low Vision ) یک کاهش بینایی دو طرفه است که به میزان قابل ملاحظه ای عملکرد بینایی فرد را مختل می کند و نمی توان آنرا با روشهای متعارف پزشکی وجراحی و تجویز  وسائل اپتیکی مانند عینک یا لنزهای تماسی به میزان کافی اصلاح کرد.
مسئول گروه اپتومتری بیمارستان فارابی گفت: طبق تعریف NEI ، فرد کم بینا به فردی اطلاق می شود که دید چشم بهتر، با بهترین تصحیح اپتیکی، کمتر از ۰.۵ یا ۴۰/۲۰ باشد. اکثر این افراد در فعالیت های عادی روزمره مثل تماشای تلویزیون، مطالعه، خواندن روزنامه و نوشتن دچار مشکل هستند.
خرمی نژاد مشکلات هنگام تولد، صدمات، سالخوردگی و عوارض جانبی بیماری ها را از علل کم ‌بینایی( Low Vision ) معرفی کرد و افزود: مثلا در آلبینیسم، گلوکوم مادرزادی، نقائص عصب اپتیک یا اختلالات مادرزادی شبکیه با کاهش بینایی روبه رو هستیم.
وی افزود: از طرفی، تغییرات برخی از بیماری ها وابسته به سن است و کاهش بینایی به مرور زمان تشدید می شود. در این افراد با پروتکل های درمانی رایج نظیر جراحی، عینک و لنز های تماسی، قابلیت اصلاح مناسب بینایی وجود ندارد و بایستی برای افزایش کمی و کیفی بینایی از وسایل کمکی استفاده نمود.
خرمی نژاد تاکید کرد: باید توجه داشت که خدمات كم ‌بينايي ( Low Vision ) علت ايجاد كننده مشكل بينايي را درمان نمي كند و جانشين ساير درمان هاي همزمان مانند ليزر، دارو وجراحي نمي شود. بلكه باعث می شود فرد از باقيمانده بينايي موجود حداكثر استفاده را ببرد.
مسئول گروه اپتومتری بیمارستان فارابی در بخشی از سخنانش فعالیت های  کلینیک ( Low Visio ) این بیمارستان را شامل دو دسته خدمات دانست و گفت: دسته ای از این خدمات شامل تعیین و تجویز تجهیزات کمک بینایی است که بعد از معاینه کامل چشم پزشکی و معاینات کامل اپتومتری مثل ارزیابی دید دو چشمی، بررسی عیوب انکساری و عینک بیمار ، تصمیم گیری نهایی صورت می گیرد. بخش دیگر شامل خدمات آموزش و مشاوره است که به فرد کم بینا کمک می کند،  وسیله تجویز شده را بهتر بشناسد و نحوه استفاده از آن را بداند. یا در مورد تجهیزات شهری مثل کاشی های برجسته پیاده روها یا چراغ های راهنمایی و سایر موارد آموزش هایی به آنان داده می شود.
وی یکی از ویژگی های کلینیک فوق را امکان استفاده از وسایل کمک بینایی قبل از خرید دانست و گفت: افراد می توانند از وسیله تجویز شده استفاده و پس از رضایت کامل اقدام به تهیه و خرید کنند.
خرمی نژاد در مورد وسايل کمک بينايی که در این کلینیک تجویز می شود نیز گفت: این وسایل شامل انواع تلسکوپ ها با فوکوس های متفاوت برای استفاده در فواصل مختلف ، تجهیزات مورد استفاده برای بزرگ نمایی دید نزدیک مثل مگنی فایر ها و ذره بین ها، انواع فيلترها، لنز ها و منشورها که در بیماران دارای نقص بینایی خاص و محدودیت میدان بینایی تجویز می شود.
به گفته خرمی نژاد قیمت وسایل موجود در این کلینیک غالباً بین ۲۰۰تا  ۶۰۰هزار تومان است که تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرند.
وی افزود: متاسفانه خدمات توانبخشی من جمله خدمات ( Low Vision )  همیشه از لحاظ سیاست های تعرفه گذاری و حمایت های بیمه ای مظلوم واقع می شوند و جایگاه خوبی در نظام سلامت کشور ندارد که به نظرم باید در این زمینه تجدید نظری صورت گیرد.
خبر و گفتگو : امیدوار
عکس: امیدوار، پوریانی

  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 63498
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي

تنظیمات قالب