• تاریخ انتشار : 1398/12/01 - 13:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 773
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

کنفرانس عمومی بیمارستان شریعتی درباره کرونا ویروس جدید برگزار شد

اعضای هیات علمی و دستیاران در کنفرانس عمومی بیمارستان شریعتی درباره کرونا ویروس شرکت کردند.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان شریعتی، کنفرانس عمومی بیمارستان شریعتی، چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸ با موضوع کروناویروس جدید برگزار شد. در این کنفرانس دکتر ندا علیجانی متخصص بیماری‌های عفونی و دکتر دکترنگین اسماعیل پور متخصص بیماری‌های عفونی درباره شیوع، علایم، بیماریابی، پیشگیری و درمان‌های حمایتی صحبت کردند.
در این کنفرانس دکتر علیجانی ابتدا با اشاره به کرونا، به عنوان یک  بیماری نوپدید گفت: بیماری‌های نو پدید بیماری‌هاییهستند که قبلا ایجاد بیماری نمی‌کردند ولی الان ایجاد بیماری می‌کنند. ازحدود بیست سال پیش تاکنون ۳۰ بیماری عفونی نوپدید داشتیم. در سال 2002  سارس و بعد از آن H۵N۱، H۱N۱ و در سال ۲۰۱۲ MERS مرس، پس از آن ابولا، زیکا و کرونا ویروس جدید در سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ در جهان شیوع پیدا کردند. تا کنون ۷ نوع کرونا ویروس شناخته شده است که کرونا ویروس آلفا و کرونا ویروس بتا باعث عفونت‌های خفیف در بیماران می‌شده است. کرونا ویروس زنوتیک تا کنون دو بیماری سارس و مرس رادر دنیا ایجاد کرده است. علت نام گذاری این ویروس وجود زواید چماقی شکل بر سطح این ویروس است که به شکل تاج دیده می‌شوند.  
 
 
 
 
دکتر علیجانی همچنین افزود: ویروس جدید کرونا  از ۸ دسامبر ۲۰۱۹، با علایم تنفسی در افراد ظهور پیدا کرد و ابتدا تصور بر این بوده که تنها از حیوان به انسان منتقل می‌شود اما بررسی‌های بیشتر نشان داد که مواردابتلای انسان به انسان نیز وجود دارد.
این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: بر اساس گزارش‌ها تا ۱۸ فوریه امسال ۷۳۳۲ فرد به کرونا مبتلا شده اند. این بیماری هم اکنون در ۲۵ کشور جهان دیده شده است. در چین هر روز به طور متوسط ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ مورد جدید شناسایی می‌شوند و۱۸۷۰ بیمار تا کنون فوت کرده اند. پس از چین بیشترین شیوع در کشور سنگاپور با  77  مورد ابتلا دیده شده است.
 دکتر علیجانی افزود: خوشبختانه ابتلا در کودکان کم‌تر از ۱۰ سال دیده نشده است و ۶۸ درصد مبتلایان تا کنون مرد بوده اند. ۲۳ درصد بیماران در ICU یا بخش مراقبت‌های ویژه بستری شدند ودرصد مرگ و میر الان حدود  ۲.۴ درصد گزارش می‌شود.  
دکتر علیجانی همچنین درباره علایم این بیماری گفت: علایم این بیماری ممکن است از یک سرماخوردگی ساده تا حتی شوک سپتیک گزارش شود. تب شایعترین علامت در این بیماران است، ۸۱ درصد بیماران سرفه و ۳۱ درصد هم به  تنگی نفس مبتلا می‌شود. در این ویروس علامتی مثل بدن درد که در آنفلوآنزا به طور عمومی می‌بینیم تنها ۱۱ درصد مشاهده می‌شود.
علایم آزمایشگاهی از دیگر مواردی بود که در این کنفرانس درباره آن صحبت شد. هرفردی از جمله کارکنان بهداشتی یا فردی که تماس نزدیک با بیماری که علایم آزمایشگاهی تایید شده کرونا را داشته باشد یا در ۱۴ روز اخیر به چین سفر کرده باشد از موارد در معرض خطر ابتلا محسوب می‌شوند. هر پزشک باید در مواجهه با این بیماران دو نکته را مورد توجه قرار دهد: آیا بیمار تب دارد و علایم تنفسی مثل سرفه یا تنگی نفس دارد یا خیر؟ و آیا سابقه تماس با فردی که از چین برگشته را داردیا خیر؟
وی  تماس نزدیک در ۴ گروه را بسیار مهم برشمرد و گفت: گروه اول افرادی هستند که با فرد مبتلا به ویروس کرونا در یک خانه زندگی می‌کنند. گروه دوم افرادی که تماس چهره به چهره با فرد مبتلا داشته باشند، گروه سومکارکنان بهداشتی و آزمایشگاهی که با فرد بیمار یا نمونه‌های آزمایشگاهی بیمار کار کرده باشند. و چهارمین گروه افرادی که در هواپیما با فرد مبتلا به ویروس مسافرت می‌کنند و در دو صندلی مجاور بیمار از هر چهار جهت نشسته باشند جزو افرادی هستند که تماس نزدیک محسوب می‌شود.
 
دکتر اسماعیل پور در بخش دوم این کنفرانس درباره درمان‌های این بیماری صحبت کرد و گفت: تاکنون هیچ درمان قطعی برای بیمار شناخته نشده است و درمان‌های حمایتی توصیه میشود.
وی درباره تمامی کسانی که در تشخیص درمان و مراقبت از بیمار در گیر هستند وبه صورت مستقیم و غیر مستقیم در تماس با بیمار هستند را پرسنل بهداشتی در خطر دانست و گفت: این افراد باید احتیاطات تنفسی، احتیاطات مربوط به ذرات و رعایت فاصله با بیمار مبتلا در حد یک تا ۲ متر برای محافظت تنفسی و احتیاطات تماسی مستقیم و غیرمستقیم، استفاده از ماسک معمولی جراحی و  بهداشت دست رادقیق رعایت کنند.
دکتر اسماعیل پور به کارکنان اورژانس بیمارستان‌ها توصیه کرد تریاژ صحیح بیماران را رعایت کنند و افزود: رعایت دقیق بهداشت دست، استفاده از ماسک جراحی یک بار مصرف و افزایش آگاهی‌های عمومی و آموزش بهداشت دست به بیماران تنفسی کافی است.
وی همچنین رعایت بهداشت دست در ۵ موقعیت از جمله قبل از تماس با بیمار، قبل از انجام پروسیجر‌های آسپتیک، بعد از تماس با بیمار، بعد از تماس با خون یا ترشحات بیمار و بعد از تماس با محیط اطراف بیمار را از مهم‌ترین نکاتی دانست که تمامی کارکنان بهداشتی درمانی در مواجهه با تمامی بیماران باید رعایت کنند.
دکتر اسماعیل پور افزود: ویروس کرونا روی دست از چند دقیقه تا چند ساعت و در محیط تا ۹ روز باقی می ماند، یادمان باشد هنگام مراقبت از بیمار مبتلا به کرونا به سرو صورت خودمان دست نزنیم.
  تمیز کردن محیط بیمارستانی به طور معمول، ایزوله بیمار، تماس محدود با بیمار و جابجا نکردن آن و ملاقات نکردن با بیمار از مورادی بود که دکتر اسماعیل پور درباره آن صحبت کرد.
  • گروه خبری : بیمارستان شریعتی
  • کد خبر : 150876
 فرانک  معصومی فرد
تهیه کننده:

فرانک معصومی فرد

تصاویر

دکتر علیجانی دکتر اسماعیل پور

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب