• تاریخ انتشار : 1399/06/20 - 10:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 563
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گفت‌وگو با موضوع «دین و سلامت»

تأکید بر نقش دین در مقابله با کرونا

مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه گفتگوهای دینی بین ایران و یونان، با کلیسای ارتدوکس یونان، وبینار گفتگوی اسلام و مسیحیت ارتدکس یونان را با موضوع «دین و سلامت» و با حضور دکتر محمدحسین نیکنام برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران به نقل از سایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در اين وبینار که ساعت 10 روز دوشنبه 17 شهریور 99 به‌وقت آتن با همکاری مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ‌ها، رایزنی فرهنگی ایران در آتن، وزارت آموزش، تحقیق و امور ادیان يونان و کلیسای ارتدوکس يونان برگزار شد، جمعی از استادان، محققان و رهبران دینی و دانشگاهی مسلمان و مسیحی گفتگو کردند.

نقش دین و علم در مقابله با کووید ۱۹
دکتر محمدحسین نیک‌نام، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی مقاله خود را با عنوان «همکاری دین و علم در مقابله با بیماری کووید ۱۹» ارائه داد. 
وی اظهار کرد: همه‌گیری ویروس MERS-COV-2 تغییرات گسترده‌ای را در سبک زندگی انسان‌ها رقم زده است و درحالی‌که بر رفتار دینی و معنوی بشریت اثر گذاشته، سؤالات زیادی را برای باورمندان به ادیان در زمینه‌های دینی، اخلاقی و فقهی ایجاد کرده است. ارتباط دین و علم در مقابله با کووید ۱۹ نیز قابل‌تأمل است.
وی اضافه کرد: تجربه تعامل دین و علم در جمهوری اسلامی ایران در شرایط کرونایی، نشانگر آن است که نه‌تنها این دو در تضاد و تقابل با یکدیگر نیستند بلکه می‌توانند همکار و مکمل یکدیگر باشند.
دکتر نیک‌نام افزود: نقش آرام بخشی نگاه دینی در شرایط دشوار  همه‌گیری کووید ۱۹،  از اثر مثبت همکاری دین با دیگر اقدامات پزشکی حکایت می‌کند. به فرموده قرآن کریم، یاد و ذکر خداوند آرامش‌بخش دل‌هاست.
وی در سخنانش، تأکید کرد: همبستگی اجتماعی از ره‌آوردهای دیگر جامعه دینی است. اقدامات ابتکاری مقام معظم رهبری در جایگاه مقام والای معنویت دینی و همچنین بالاترین مسئول نظام، از نقش برجسته دین در کمک به دیگر اقدامات پیشگیرانه پزشکی و درمانی، جلوه‌های ارزشمندی از ظرفیت عظیم دین و رهبران دینی و مذهبی را به نمایش می‌گذارد.

دکتر نیک‌نام مطرح کرد: از دیگر ابعاد کمک دین به علم در مبارزه با شرایط بیماری گسترده‌ای چون کووید ۱۹، قواعد فقهی ویژه‌ای است که هیچ بن‌بستی را در مقابل اقدامات علمی پزشکی باقی نمی‌گذارد که از آن جمله می‌توان به قواعد فقهی «لاضرر»، «حرمت اعانه بر اثم» و «اضطرار» اشاره کرد.

لینک خبر

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 161335
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *