• تاریخ انتشار : 1399/12/14 - 14:50
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 552
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چهارمین سمینار (مجازی) تعهدحرفه ای در خدمات سلامت

دکتر بهادری: اعتماد بیمار به پزشک موجب موفقیت در تشخیص، درمان و همچنین ارائه خدمات پیشگیرانه می‌شود

رئیس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، پزشکی را نه‌تنها طبابت، بلکه دانشی برای بهتر زیستن و هدایت بشر دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دفتر ارتباط با دانش آموختگان، استاد دکتر مسلم بهادری در چهارمین سمینار تعهدحرفه ای در خدمات سلامت که از روز پنج شنبه 14 اسفند 99 به مدت 2 روز در حال برگزاری است، گفت: موضوع تعهدحرفه ای در پزشکی که عنوان این همایش است از مسایل بسیار اساسی در خدمت رسانی در حوزه بهداشت عمومی است. امروزه مبحث تعهدحرفه ای یا پروفشنالیسم پزشکی، در جامعه جا افتاده و  مفهوم جدیدی نیست و در تمام طول تاریخ طب در قالب کتاب‌ها وسو گند نامه‌های پزشکی وجودداشته است.
وی افزود: باید یادآوری کنم که عنوان حرفه که شامل BUSINESS و کسب وکار است در پزشکی صادق نیست زیرا بنابر تعریف، حرفه پزشکی کسب وکار نیست. پزشکی از دو شاخه SCIENCE AND ART بنا نهاده شده و این دو موضوع به معنی پیشه وشغل نیستند.  هم چنان که در هیچیک از پیشینیان پزشکی چه در یونان، هند و ایران قدیم و چه در کشورهای اسلامی، دوران طلائی پزشکی به عنوان شغل و حرفه تلقی نشده است.
رئیس دفتر ارتباط با دانش اموختگان ادامه داد: دانشمندان حاذق در رشته طبابت ضمن اطلاع کامل از مبانی تندرستی متناسب با زمانشان، علاوه بر کارهای علمی گوناگون منجمله نجوم به سلامت افراد نیز می‌پرداختند و در صورت بیماری یا علیلی، توصیه‌ها و اقدامات لازم را در علاج بیماران ارائه می‌دادند.
وی با بیان اینکه، ان چه رابطه پزشک و بیمار را بهبود می‌بخشد و لازمه موفقیت در تشخیص، درمان و ارائه خدمات پیشگیرانه می‌شود اعتماد بیمار به پزشک است، تصریح کرد: اعتماد به اینکه شاغلین این حرفه هدف اصلی خود را تامین سلامتی مردم قرار داده  و سلامت بیمار را برمنافع خود ترجیح می‌دهند و این تعهد مقدس را به شکل سوگند نامه ملزم می‌کنند.
دکتر بهادری ادامه داد: مشاغلی که خود را در جامعه به صورت خدمتگزار و برآورنده بخشی از خدمات اساسی اجتماعی معرفی می‌کنند، حرفه profession  نام دارند، طبابت، قضاوت، تعلیم و تربیت مثال‌های بارز از این حرفه هستند که البته طبابت جای مخصوص خود را دارد.
وی گفت: میلتون وینکر نیز که از سال 1921 تا 1935 رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه Yale بود، دستور داد در سردر دانشکده بنویسند Institute of Human Relation مقدم بر تعهدحرفه ای شایستگی و صلاحیت ابراز و اجرای خدمات پزشکی است.
دکتر بهادری با بیان اینکه،لغت شایستگی در برگیرنده لیاقت، آموزش کافی، مهارت، تبحر با ویژگی‌های اخلاقی و معنوی و دارا بودن توانائی جسمی و روحی برای انجام تعهدحرفه ای می‌باشد،یادآور شد: به فرمایش مولای متقیان هر کس طبابت پیشه کند باید از خدا پروا بدارد و خیرخواهی و جدیت به خرج دهد. تعهد، مترادف مسئولیت پذیری و تجلیان پاسخگوئی است.
وی افزود: در شرایط امروز یکی از آفت‌های تعهدحرفه ای تضاد و تعا رض با منافع یا به اصطلاح conflict of interest   است که همچون موریانه ای به جان خدمات مقدس پزشکی افتاده است. تضاد منافع در پزشکی بستگی به نقش پزشک در درمان، تجویز دارو، آموزش، پژوهش،خدمات بالینی و استفاده از امکانات پارا کلینیکی داشته و دامنه وسیع دارد.
دکتر بهادری در پایان سخنان خود گفت: در مبارزه با بیماری پاندمی کووید-19 تقریبا تمامی امکانات نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی تهران در اختیار بیماران و مسئولین خدمات سلامت کشور قرار گرفت و در این راستا تعداد کثیری از همکاران در رده‌های مختلف در معرض این بیماری قرار گرفتند و شمار قابل توجه ای نیز متاسفانه در گذشتند.
در همین راستا یکی از برنامه‌های این وبینار، تجلیل از تعدادی از ایثار گران این عرصه می‌باشد بدیهی است ذکر تمامی انها امکان ندارد و نمایندگان انها مورد تقدیر قرار می‌گیرند.
توضیح اینکه، این سمینار همراه با برگزاری سه پنل تخصصی با موضوعات نقش سازمان مسئول در نظام سلامت(نظام پزشکی، کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، مجمع جهانی سلامتف جمعیت هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی و انجمن‌های علمی) ، تبلیغات پزشکان، موافقان و مخالفان در بخش خصوصی، تمایزات تبلیغات از معرفی، چالش‌های رعایت رفتار حرفه ای و چالش‌های پیشبرد اهداف تعهدحرفه ای در سطح خرد و کلان برگزار می‌شود.

  • گروه خبری : دفتر ارتباط با دانش آموختگان,گروه خبری RSS,اخبار
  • کد خبر : 171138
کلمات کلیدی
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *