محتوای خبری بیمارستان بهرامی

  • تاریخ انتشار : 1399/11/27 - 12:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 73
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نصب و راه اندازی تابلوی برق چنج اور دیزل ژنراتور در بیمارستان بهرامی

تابلوی برق چنج اور دیزل ژنراتور در بیمارستان بهرامی نصب و راه اندازی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان کودکان بهرامی، تابلوی برق چنج اور دیزل ژنراتور در بیمارستان بهرامی نصب و راه اندازی شد. نصب این تابلو از 16 بهمن 99 آغاز و سه روز به طول انجامید.

مهندس علیرضا ملامحمدی مسئول واحد فنی مهندسی و مهندس محمد قادرآبادی مسئول واحد تأسیسات و ابنیه بیمارستان کار طراحی و گرفتن تأییدیه فنی این تابلو و اکبر عزیزی، کمال مدبر، و عادل عزیزی تکنسین های تأسیسات  با همکاری تیم پیمانکار کارنصب این تابلو را انجام دادند.

به منظور آگاهی یافتن از جزئیات نصب تابلوی برق چنج اور در بیمارستان بهرامی به مصاحبه با مهندس ملامحمدی و مهندس قادرآبادی پرداخته ایم.

تابلو برق چنج اور چیست؟

مهندس قادرآبادی: زمانی که برق شهر قطع می شود، بحث برق اضطراری مطرح می شود که یکی از برق های اضطراری دیزل ژنراتور است. وقتی دیزل روشن می شود باید روی برق بیمارستان یک تغییر حالتی رخ دهد که این تغییر حالت را تابلو چنج اور انجام می دهد. به این صورت که برق شهر رو کلا از مدار خارج می کند و چند ثانیه بعد که دیزل روشن می شود، برق اضطراری به تابلوها وصل می شود.

چرا تصمیم گرفته شد که تابلوی چنج اور قبلی عوض شود؟

مهندس ملامحمدی: تابلوی چنج اور قبلی حدود 20 سال قدمت داشت. وقتی که برق شهر قطع می شد، ما باید به صورت دستی کلید موتوردار را فعال می کردیم تا برقی که دیزل تولید می کرد، وارد شبکه برق بیمارستان شود. در سال 97 وزیر وقت بودجه ای رو به این کار اختصاص داده بود که بخشی از آن وصول شد. در آن زمان ما طراحی تابلو را انجام داده بودیم. تأییدیه فنی را هم گرفته بودیم. ولی آن بودجه به صور کامل وصول  نشد و به دست بیمارستان نرسید. بنابراین خرید تابلو منتفی شد. چون بیمارستان درآمد و بودجه لازم را نداشت، به تنهایی نتوانست این کار را انجام دهد.

اواخر سال 98 و اوایل 99 شرایط تابلو به گونه ای بود که به هیچ عنوان حتی به صورت دستی هم کلید موتوری فعال نمی شد. یعنی وقتی برق شهر قطع می شد، ما باید صبر می کردیم که دوباره وصل شود. در این شرایط ما به دفتر فنی دانشگاه و معاون توسعه دکتر بیگلر نامه زدیم و شرایط را توضیح دادیم. حتی دفتر فنی دانشگاه هم در نامه سال 97 خود اذعان داشته بود که این تابلو فرسوده است و هرچه سریع تر باید عوض شود.

با پیگیری دکتر اکبر احمدی مدیر بیمارستان از معاونت های مختلف، همه کمک کردند که این بودجه به دست بیمارستان برسد که این اتفاق افتاد.

بعد از تأمین بودجه مورد نیاز، فرآیند نصب چگونه انجام شد؟

با در نظر گرفتن شرایط قانونی، هم سامانه تدارکات دولت و هم شرایط برگزاری مناقصه و آئین نامه های موجود برای انتخاب پیمانکار، با یک شرکت به توافق رسیدیم و قرارداد ساخت این تابلو منعقد شد. شرکت پیش پرداختش را گرفت و تابلو را در در مدت  3 هفته تحویل ما داد.

تا اینجا فقط بحث مالی موانع کار ما بود. وقتی آن موانع برطرف شد ما توانستیم تابلو را خریداری کنیم. از اینجا به بعد که تابلو به دست ما رسید، بحث شرایط نصب مطرح شد. تابلوی دیزل گلوگاه محسوب می شود. برق شهر و دیزل از این تابلو وصل و در بیمارستان توزیع می شود. برای نصب این تابلو باید برق بیمارستان کامل قطع شود. که این مسئله شرایط نصب را پیچیده می کند و هماهنگی های بسیار زیادی را لازم داشت.

بیمارستان مکانی است که 24 ساعت فعال و با جان بیمار در ارتباط است و نمی شود بیمارستان را به راحتی به طور کامل بی برق کرد. تقریبا 3 هفته طول کشید تا این هماهنگی ها انجام شود. بیمارانی که ونتیلاتوری بودند به حداقل ممکن رساندیم (یک بیمار).

در همین مدت هم نصاب های مختلفی آمدند بازدید کردند و قیمت پیشنهاد کردند. همزمان تیم پرستاری کار هماهنگی های لازم برای قطعی برق را انجام داد. ما نیز بحث انتخاب پیمانکار را پیش بردیم که با یک پیمانکار به توافق رسیدیم. همه شرایط نصب را بررسی کردیم که هیچ مشکلی در آن مقطع به وجود نیاید. وسیله های مورد نیاز و هر چیزی که که در آن بازه زمانی قطع برق نیاز بود تهیه کردیم.

پیش بینی ما این بود که چهار تا پنج ساعت برق باید قطع شود. ولی با توجه به اینکه خیلی از تجهیزات ما یوپی اس نداشتند و یا یو پی اس آنها نهایت برای یک ساعت می توانستند قطعی برق داشته باشند، ما به این نتیجه رسیدیم که در یک روز یک قطعی اولیه بدهیم و کابل های تابلوی قدیمی را جدا کنیم. و بعد کابل های اصلی برق شهر که زیر تابلو بود را به اصطلاح لوبر کنیم که بیمارستان حداقل قطعی برق را داشته باشد. برنامه ریزی ما برای یک ساعت و نیم بود. ولی به علت اینکه کابل ها قدیمی و به اصلاح خشکه بود در مقابل کابل های جدید که افشان هستند، و همچنین حدود 20 سال هم به همون حالت ثابت زیر تابلو بود، جداسازی آن بسیار سخت بود. در نهایت تیم پیمانکار که سه نفر و تیم تأسیسات بیمارستان که 4 نفر بودیم، توانستیم به مدت سه ساعت تمام کابل های تابلو قدیم را جدا کنیم و کابل های برق شهر را مجددا به هم لوبر کنیم تا بیمارستان برق داشته باشد و ما بتوانیم شرایط نصب را فراهم کنیم. این کار در روز پنجشنبه 16 بهمن انجام شد و از ساعت 9 صبح تا 12 برق قطع بود. بعد که برق را وصل کردیم، تیم پیمانکار مشغول پیاده سازی تابلو شامل ساخت پایه، نصب، جانمایی، و فیکس کردن آن شدند و همچنین کابل های دیزل را که برق نداشت زیر آن بستند.

در روز جمعه 17 بهمن نوبت به این رسید که همان کابل های برق را مجددا به برق شهر که لوبر کرده بودیم، مجددا باید باز می شد و زیر تابلو جدید بسته می شد که آن هم باز مستلزم قطعی برق بود که آن هم با هماهنگی دفتر پرستاری و سایر بخش ها شامل آی تی، پذیرش، صندوق، و ... انجام شد. ساعت یک بعدازظهر جمعه برق را قطع کردیم که تا ساعت یک ربع به چهار، یعنی دو ساعت و نیم طول کشید. کابل های شهر زیر این تابلو بسته شد و ما مجددا برق شهر را وصل کردیم.

بعد از کارها باید پی ال سی برنامه دهی می شد. کابل های فرمان دیزل و سنسورها همه باید شناسایی و به آنها برنامه داده می شد. این کارها تا ساعت 7 شب روز جمعه طول کشید و ما آن روز دیزل را استارت کردیم. ولی چون دو روز متوالی ما قطعی برق داشتیم، دیگر نخواستیم یک قطعی برق دیگر برای تست انجام دهیم. و به اصطلاح فنی از دیزل لود نگرفتیم و فقط به صورت بی بار کار کرد.

روز شنبه با هماهنگی مدیریت و دفتر پرستاری یک قطعی برق موقت انجام دادیم که ببینیم دیزل به صورت خودکار وارد مدار می شود یا نه. این اتفاق افتاد و خداروشکر خیالمان از این بابت راحت شد و از این به بعد هر وقت برق بره دیگر تابلوی چنج اور بیمارستان به صورت خودکار برق دیزل را وارد مدار می کند.

تعویض تابلوی چنج اور با چه مقدار هزینه انجام شد؟

در سال 97 که تأییدیه فنی و تأییدیه نقشه هایش را گرفته بودیم، استعلام قیمت نیزانجام شده بود که چیزی حدود 90 میلیون هزینه این کار بود. ولی امسال که قرارداد بستیم حدود 300 میلیون تومان هزینه آن بود. به خاطر افزایش قیمتی که پیدا کرده بود. هزینه نصبش زیاد نبود. بودجه اش هم از طرف دانشگاه تأمین و در اختیار ما قرار گرفت.

  • گروه خبری : بیمارستان بهرامی
  • کد خبر : 170454
مریم سپهوند
تهیه کننده:

مریم سپهوند

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *