• تاریخ انتشار : 1400/04/02 - 17:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1291
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

افتتاح فرآیند جراحی روباتیک از راه دور در بیمارستان سینا با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور

دانشمندان ایرانی تحریم ها را شکست دادند و با راه اندازی سیستم جراحی روباتیک از راه دور، وارد فاز جدیدی از انجام اعمال لاپاراسکوپی در کشور شدند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان سینا، فرآیند جراحی روباتیک از راه دور در بیمارستان سینا با حضور مجازی دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در مرکز آموزش مهارت های پیشرفته بالینی ایران، چهارشنبه دوم تیر 1400 کلید خورد.

دکتر محمد طالب پور، فلوشیپ پیشرفته لاپاراسکوپی و رئیس بیمارستان سینا، جراح این عمل بود. در این فرآیند، دکتر طالب پور که  مستقر در اتاق عمل روباتیک بیمارستان سینا بود بر روی حیوان مستقر در مرکز آموزش مهارت های پیشرفته بالینی ایران با موفقیت به انجام عمل جراحی از راه دور پرداخت.

رئیس بیمارستان سینا، قبل از انجام عمل به معرفی فرآیند آن پرداخت و گفت: خوشبختانه در زمانی که من مسئولیت بیمارستان را بر عهده گرفتم یک سیستم روباتیک وریدی در انبار بیمارستان موجود بود و سبب شد من در خصوص توانایی های این دستگاه با آقای دکتر میرباقری، رایزنی هایی انجام دهم و این امر سبب شد، ایشان سیستم به روز شده خود را تحویل بیمارستان سینا دهند و در حدود یکسال و نیم است که از طریق این دستگاه بر روی نسج زنده و نسوج نرم  مشغول بررسی و انجام عمل جراحی هستیم. در ابتدای کار مرتب سیستم دچار مشکل می شد، ولی اکنون سیستم توسط مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کاملا بهینه شده است و این عمل هفتمین عملی است که با موفقیت بر روی حیوان انجام می شود و می توان ادعا کرد این دستگاه از لحاظ علمی از کارآمدی لازم برخوردار است و در حال حاضر بیش از 100 مرکز لاپاراسکوپی وجود دارند که خواهان این سیستم هستند. این دستگاه می تواند سبب پیشرفت لاپاراسکوپی کشور شود.

وی در ادامه افزود: کشور ما به علت تحریم هایی که شده بود از شانس برخورداری برخی از تجهیزات محروم بود، اما با توانمندی دانشمندان ایرانی دستگاه جراحی روباتیک ساخته شده است و این بخت را برای جراح به وجود می آورد که با آرامش تمام یک عمل موفقیت آمیز را انجام دهد و این از لحاظ ملی بسیار افتخارآفرین است.

دکتر طالب پور، همچنین بیان داشت: با تجربه ای که از چندین عمل بر روی حیوان داشتیم در حال حاضر می توان این اعمال را به راحتی بر روی انسان نیز انجام داد.

دکتر ستاری نیز ضمن ابراز خرسندی، بیان داشت: اجرایی شدن این پروژه، افتخاری برای عزیزانی است که بر روی آن کار کرده اند و امیدوارم به زودی وارد فاز انسانی شود.

  • گروه خبری : بیمارستان سینا,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه
  • کد خبر : 187649
رضا  آسیابی
تهیه کننده:

رضا آسیابی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *