• تاریخ انتشار : 1402/04/26 - 09:02
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 267
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نخستین کنفرانس بین المللی روابط ایران و هند در حوزه تاریخ پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد

ظرفیت ها و زمینه های مشترک طب ایرانی و طب سنتی هند در راستای برقراری همکاری های دوجانبه بررسی شد.

نخستین کنفرانس بین المللی روابط ایران و هند در حوزه تاریخ پزشکی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، اولین کنفرانس بین المللی روابط ایران و هند در حوزه تاریخ پزشکی به میزبانی گروه تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، وزارت آیوش هند، فوروم طب یونانی هند، شاخه ایرانی انجمن جهانی تاریخ داروسازی و کرسی تاریخ طب سنتی یونسکو، پنج شنبه 22 تیرماه 1402 به صورت آنلاین برگزار شد.

در افتتاحیه این کنفرانس، ابتدا دکتر آرمان زرگران، مدیرگروه تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان، با بیان عمق روابط فرهنگی و تاریخی ایران و هند و نیز شباهت های بسیار دو مکتب طب سنتی ایرانی و طب یونانی بستر همکاری های دوجانبه را بسیار فراهم دانست.

وی همچنین به گسترش این روابط پس از امضای تفاهم نامه وزارت بهداشت ایران با وزارت آیوش هند در سال 1396 اشاره کرد و افق های پیش روی تعمیق روابط در حوزه طب سنتی را بسیار مثبت ارزیابی کرد.

پس از آن، دکتر حسین رضایی زاده، معاون توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به نمایندگی از دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل این دفتر صحبت کرد و بر حمایت همه جانبه دفتر طب ایرانی در گسترش روابط حوزه طب سنتی با وزارت آیوش هند تأکید کرد.

در ادامه، دکتر قسمی، مشاور وزیر آیوش هند درباره اهمیت و جایگاه طب سنتی و ضرورت برقراری تعاملات دو جانبه ایران و هند در این حوزه سخن گفت.

دکتر ظاهر احمد، مدیرکل مرکز مطالعات طب یونانی (CCRUM) در وزارت آیوش هند، سخنران بعدی این کنفرانس بود که با تأکید بر جایگاه طب سنتی در ایران و هند، پیرامون اهمیت دسترسی همگانی به طب سنتی صحبت کرد.

دکتر احمد همچنین با بیان این مطلب که روابط هند و ایران در حوزه طب سنتی سابقه چندهزارساله دارد، درخصوص نقش وزارت آیوش و طب یونانی در سیستم درمانی کشورهند توضیحاتی ارائه کرد.

وی همچنین ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این کنفرانس، بر لزوم گسترش تعاملات مشترک و تداوم برگزاری چنین برنامه هایی، بر امضای تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی تهران و این مرکز تأکید کرد.

دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین  الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این کنفرانس با اشاره به سابقه طولانی مدت روابط پزشکی دو کشور، از وجود شباهت ها و ظرفیت های طب سنتی دو کشور سخن گفت.

معاون بین الملل دانشگاه با بیان جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در جذب دانشجویان بین المللی، از آمادگی و حمایت همه جانبه دانشگاه در راستای فراهم سازی بسترهای همکاری دوجانبه با کشور هند خبر داد.

وی همچنین با اشاره به اینکه دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران قدیمی ترین دانشکده طب ایرانی در کشور است، به بیان تاریخچه تأسیس این دانشکده، جایگاه آموزشی و پژوهشی آن و ظرفیت های موجود در این دانشکده در حوزه تاریخ پزشکی پرداخت.

در نخستین کنفرانس بین المللی روابط ایران و هند در حوزه تاریخ پزشکی که به ریاست دکتر آرمان زرگران، مدیرگروه تاریخ پزشکی دانشکده طب ایرانی و دبیری حامد آهن سازان، دانشجوی دکترای تخصصی تاریخ پزشکی برگزار شد، در مجموع 18 سخنرانی برگزیده در سه پنل تخصصی و 25 پوستر طی روزهای 22 و 23 تیرماه 1402 ارائه شد.

 

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی
  • کد خبر : 240115
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *