اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/05/27 - 19:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6062
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست دکتر کریمی با آزادگان شاغل در دانشگاه

دکتر کریمی: آزادگانی که طعم سخت اسارت را چشیده‌اند می‌توانند چراغ پرفروغی برای همکاران محیط خود باشند

به مناسبت سالگرد بازگشت آزادگان به میهن، همکاران آزاده، در نشستی با رییس دانشگاه به بیان خاطرات خود از دوران اسارت پرداختند و برلزوم تقویت روحیه ایثار و فداکاری در شرایط کنونی کشور تأکید کردند.

گالری عکس
در این نشست که بعدازظهر شنبه 27 مرداد 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر محقق مشاور رییس دانشگاه در امور ایثارگران، تعداد آزادگان شاغل در دانشگاه را 19 تن برشمرد و افزود: به مناسبت سالگرد ورود نخستین گروه آزادگان  به کشور در 26 مرداد سال 1369 هرساله این روز در دانشگاه گرامی داشته می‌شود.
ظرفیت دفاع مقدس، انقلاب را بیمه می کند
وی بابیان اینکه 8 سال دوران دفاع مقدس این ظرفیت را دارد که انقلاب را سال‌های سال بیمه کند و برای چالش‌ها و موفقیت‌های مختلف آن، نقش راهنما را ایفا نماید گفت: بخشی از این ظرفیت، آزادگان هستند که امیدواریم بتوانیم از وجود آنان بهره‌مند شویم.
دکتر محقق بر ضرورت روشن نگه‌داشتن چراغ ایثارگری در دانشگاه تأکید کرد و گفت: هزار و 400 ایثارگر در واحدهای مختلف دانشگاه مشغول فعالیت هستند و یکی از وظایف دفتر امور ایثارگران حفظ این روحیه در دانشگاه است.
در ادامه همکاران آزاده حاضر در جلسه به بیان خاطرات خود از اسارت پرداختند و به سؤالات رییس دانشگاه مبنی بر تاریخ اسارت، شرایطی که بر آنان گذشت و چگونگی حفظ این روحیه و انتقال آن به نسل‌های بعدی پاسخ دادند.

سخن آزداگان دانشگاه

دکتر علی قلی نژاد باسابقه 7 سال اسارت با اشاره به خاطرات خود از آن دوران، مهم‌ترین نقشه دشمن را هدف‌گذاری ایمان و شکست مقاومت اسیران اردوگاه بیان کرد که در طول زمان با شکست مواجه شدند.
مصطفی آبیاری نیز که در آن زمان به‌عنوان سرباز داوطلب به جبهه رفته بود بااینکه مدت اسارتش 9 ماه به طول انجامیده، از شرایط سخت اسرا در اردوگاه‌ها گفت.
دکتر رضا عسگری راهبری، حفظ حرمت ایثارگران در دانشگاه را بیش‌ازپیش دانست و  به بیان روحیه ازخودگذشتگی آزادگان در آن دوران پرداخت که حتی تحمل آن شرایط سخت را، به پیشنهاد تحصیل در سوئیس که از سوی سازمان زمین برای همه، مطرح‌شده بود ترجیح دادند.
حمید رسولی نیز با اشاره به تاریخ اسارت خود، با طرح این مسئله که اگر حضرت امام زنده بودند بازهم کارایی و بازدهی ما را برای کشور قبول داشتند، خواستار استفاده بیشتر از ظرفیت و توان آزادگان شد.
دکتر مهرداد احمدی نیز شرایط اسارت رزمندگان در اردوگاه‌ها را سخت‌تر از آن دانست که برای نسل جوان قابل‌بیان باشد چراکه درک آن‌همه سختی برای کسانی که آن شرایط را ندیدن قابل‌باور نیست.
خسرو کزلو  نیز از نحوه به اسارت درآمدن خود و حرمت و ترس عراقی‌ها از نام حضرت ابوالفضل گفت که با شنیدن نام آن حضرت، از آزار اسرایی که مشغول عزاداری اباعبدالحسین بودند دست برداشتند.
دکتر علی خاجی نیز به بیان نتیجه تحقیقاتی که از دوران دفاع مقدس انجام‌شده پرداخت و گفت:  40 هزار نفر از اسرا تعیین تکلیف شده‌اند.
محمدرضا محمدی، جعفر الهامی و قربان علی مردانی نیز با ذکر خاطرات خود از اردوگاه‌های عراقی، مهم‌ترین عامل تحمل این سختی‌ها را روحیه ایثار و فداکاری رزمندگان و اسرا بیان کردند.

یک شمع هم می تواند روشنایی بخش باشد
سپس دکتر کریمی رییس دانشگاه، ضمن تشکر از حضور آزادگان دانشگاه در این نشست گفت: شما نیازی ندارید که مسئولان برایتان وقت بگذارند برعکس این مسئولان هستند که باید سخنان شما را بشنود.
وی بابیان اینکه یک شمع هم می‌تواند روشنایی‌بخش و اثرگذار باشد تصریح کرد: بشخصه شرایط دوران مختلف قبل از انقلاب، انقلاب، جنگ، سازندگی و اکنون را درک و تجربه کردم و معتقدم این‌گونه نیست انسان‌هایی که خوب کار می‌کنند و محور خوبی هستند؛ تعدادشان زیاد باشد بلکه همیشه تعداد کمی شاخص هستند و مابقی از آنان تأسی می‌کنند.
دکتر کریمی با تأکید براینکه باید تجربیات و خاطرات آن دوران را به نسل‌هایی که آن را تجربه نکرده‌اند منتقل شود افزود: هرچند که به شما توصیه می‌کنم از تجربیات خود بگویید؛ اما بشخصه اهل صحبت کردن از خاطرات عملیات‌هایی که در آن شرکت کردم نیستم و معتقدم هریک از ما اگر در محیط کار خود براساس همان باورهای قدیم، شاخصِ کار درست باشیم، هم از لحاظ حفظ روحیه خود و هم از نظر جذب افراد آن مجموعه می‌توانیم تأثیرگذار باشیم و مانع انحراف احتمالی خانواده‌های این افراد در عکس‌العمل به گذشته پدران و بزرگانشان شویم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه قرار نیست هرروز جنگ و شهادت و اسارت را تجربه کنیم و امروز درهای دیگری برای کار و خدمت باز است افزود: اسارت را فقط کسی می‌تواند درک کند که طعم آن را چشیده باشد و آزادگانی که توانستند آن شرایط بسیار سخت را تحمل کند؛ می‌توانند چراغ پرفروغی برای سایرین در محل کارشان باشند و به‌گونه‌ای رفتار کنند که دیگران تحت تأثیر آنان قرار گیرند.
دکتر کریمی بابیان اینکه روحیه ایثارگری هنوز ادامه دارد تصریح کرد: باید فکر کنیم ممکن است فرصت دیگری برای اثرگذاری بر جامعه و مردم پیش نیاید. لذا وظیفه ماست که این روحیه را به نسل‌های بعدی منتقل کنیم؛ کسی که بهترین دوران زندگی خود را در اسارت گذرانده در باقی‌مانده عمر خود می‌تواند بسیار مؤثرتر باشد. قطعاً شما این‌گونه رفتار می‌کنید.
رییس دانشگاه با تشبیه اینکه اخلاق خوب سنگ سخت را نرم می‌کند گفت: گاهی در سخن و رفتار اتفاقاتی پیش می‌آید که باعث فاصله گرفتن مسئولان از ما می‌شود که این اشتباه است. درحالی‌که شما با رفتار، منش و اخلاق خوب که در جبهه‌ها داشتید و اکنون آن را حفظ کرده‌اید می‌توانید سختی‌ها را پشت سر بگذارید و دل مسئولان را نرم کنید.
رییس دانشگاه، خطاب به آزادگان دانشگاه گفت: روحیه خود را با اتفاقاتی که اطرافتان می‌افتد از دست ندهید. شما شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌اید و قطعاً می‌دانید در راه آمدن آن‌قدر سخت نیست که در راه ماندن و ادامه دادن سخت است. در طول زمان است که آدم باید صبوری کند.
دکتر کریمی با ابراز امیدواری از اینکه خاطرات  و تجربیات ارزشمند آزادگان همیشه در ذهن‌ها باقی بماند با تاکید بر این نکته به سخنان خود پایان داد و گفت:  باید از رفتارمان مراقبت و از وقتمان در کار دولتی درست استفاده کنیم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • کد خبر : 79359
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

کامنت ها

1 تعداد کامنت ها

بیگ محمدی

بیگ محمدی

78/10/11 - 00:00

سلام. آقای دکتر کریمی خود از پیش کسوتان جبهه و جنگ هستند. انتظار میرفت برخلاف گذشتگان بطور عملی از ایثارگران استفاده کنند. آیا با شرایط موجود نیاز به مدیریت جهادی نیست؟ چرا دانشگاه همت شناسایی افراد کاآمد و استفاده از آنها را ندارد. طبیعتا با این نگرش انتظار بهبود عبث است. بیگ محمدی

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

درج نظر