اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/05/21 - 16:09
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6871
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیات رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: تصمیمات گروه چشم‌پزشکی نباید در تضاد با اداره بیمارستان فارابی باشد

در نشست هیات رئیسه دانشگاه دو دستور گزارش فعالیت‌ها و چالش‌های پیش روی برنامه‌های بیمارستان فارابی و خط‌مشی دانشگاه عاری از دخانیات موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که صبح روز یکشنبه 21 مرداد 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، در سخنان پیش از دستور، دکتر رستمیان معاون اجتماعی دانشگاه، مسئله سهمیه ورود ایثارگران به دانشگاه را مطرح کرد و هیات رئیسه به بیان پیشنهادهای خود در این زمینه پرداخت.
بررسی برنامه ها و چالش های بیمارستان فارابی
سپس دکتر صدرالسادات رییس بیمارستان فارابی به بیان اقدامات و برنامه‌های بیمارستان فارابی پرداخت و گفت: در این دوره تصمیم بسیار خوبی اتخاذشده که مسائل هر بیمارستان به‌صورت جداگانه بررسی می‌شود.
وی در معرفی بیمارستان فارابی گفت: این بیمارستان با 221 تخت فعال، 25 درمانگاه، 49 تخت جراحی به حجم قابل‌توجهی از بیماران خدمت‌رسانی می‌کند. VIP بیمارستان نیز با ظرفیت 14 تخت از ابتدای مردادماه فعال‌شده است.
رییس بیمارستان فارابی به مقایسه فعالیت‌های این بیمارستان از سال 92 تا 96 پرداخت و گفت: مراجعه به درمانگاه اورژانس از بیش از 192 هزار بیمار در سال 92 به  بیش از 211 هزار بیمار در سال 96 افزایش یافته. همچنین تعداد جراحی‌ها در همین سال‌ها، از بیش از 66 هزار مورد به  بیش از 89 هزار جراحی رسیده است.
دکتر صدرالسادات یکی از اقدامات جدی بیمارستان را کنترل عفونت بیمارستانی عنوان کرد و گفت: در سال 97 نسبت عفونت بیمارستانی به جراحی به 4 صدم درصد کاهش‌یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل بیمارستان فارابی اشاره کرد و گفت: 929 نفر از اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه در این بیمارستان مشغول خدمت هستند. در این سال‌ها اقدامات گسترده‌ای  درزمینهٔ نیروی انسانی بیمارستان انجام‌شده ولی هنوز جای کار بسیاری وجود دارد.
رییس بیمارستان فارابی با تأکید بر لزوم هماهنگی بیشتر گروه چشم‌پزشکی با بیمارستان گفت: در مدتی که مسئولیت بیمارستان را برعهده گرفتم تلاش کردیم با تعادل و همدلی برنامه‌ها را پیش ببریم.
دکتر صدرالسادات در تشریح درآمدها، مطالبات بیمارستان از سازمان‌های بیمه‌گر و بدهی‌های بیمارستان به شرکت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی و... گفت: درزمینهٔ اصلاح الگوی مصرف و مدیریت هزینه‌ها در بخش‌های مختلف اقدامات گسترده‌ای صورت گرفته و پیشرفت‌هایی نیز حاصل‌شده است.
وی با اشاره به طرح توسعه‌ای در دست اقدام بیمارستان فارابی گفت:  ساختمان جدید این مرکز با 44 هزار مترمربع در حال احداث است و تکمیل آن نیاز به حمایت‌های دانشگاه دارد.
رییس بیمارستان فارابی با اشاره به برنامه‌های آینده بیمارستان فارابی خواستار حمایت دانشگاه از این بیمارستان شد و  گفت: تهیه طرح جامع بیمارستان، ایجاد پارکینگ طبقاتی و همراه سرای بیماران و... از دیگر برنامه‌هایی است که در دستور کار این بیمارستان قرار دارد.

دانشگاه عاری از دخانیات

در ادامه دکتر حلب چی معاون دانشجویی دانشگاه به تشریح برنامه دانشگاه بدون دخانیات پرداخت و گفت: برنامه جامع پیشگیری از مصرف دخانیات در دانشگاه با همکاری دانشگاه تهران در حال پیگیری است.
وی با اشاره به‌ضرورت اجرای این برنامه در دانشگاه گفت: براساس گزارش WHO در سال 1990 سه میلیون نفر به علت استعمال دخانیات در جهان جان خود را از دست داده‌اند که یک‌میلیون نفر از آنان در کشورهای توسعه‌یافته و 2 میلیون نفر در کشورهای درحال‌توسعه بوده‌اند. با ادامه روند فعلی پیش‌بینی می‌شود میزان مرگ‌ومیر ناشی از استعمال دخانیات در سال‌های 2020 و اوایل سال‌های 2030 به 10 میلیون نفر افزایش یابد.
دکتر حلب چی میزان مرگ‌ومیر ناشی از عوارض سیگار در ایران را سالانه نزدیک به 60 هزار نفر برشمرد و افزود: براساس بررسی‌ها و تحقیقات کشوری، حدود 12 تا 14 درصد افراد بالغ (15 تا 69 ساله) سیگاری هستند. نتایج طرح ملی سنجش سیمای زندگی دانشجویان که در سال‌های 94 و 95 از سوی وزارت علوم انجام‌شده، نیز نشان می‌دهد مصرف سیگار و قلیان در دانشجویان بیشتر از میانگین کشوری است.
معاون دانشجویی دانشگاه با اشاره به قوانین بالادستی منع دخانیات، بر ضرورت برنامه‌ریزی دانشگاه در این زمینه تأکید کرد و گفت: براساس گزارش سال 2015، بیش از هزار و 600 دانشگاه عاری از دخانیات در دنیا وجود دارد. این تجربه در برخی از دانشگاه‌های کشور نیز به اجرا درآمده است.
دکتر حلب چی با اشاره به راهبردهای تدوین‌شده دانشگاه بدون دخانیات در دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران گفت: لازم است در هیات رئیسه دانشگاه خط‌مشی دانشگاه بدون دخانیات و محدوده اجرای آن موردبررسی و تصویب قرار گیرد.
در ادامه این نشست هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود درخصوص موضوعات مطرح‌شده پرداختند.

تاکید بر همکاری مشترک گروه چشم پزشکی با بیمارستان فارابی

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، برای اداره بهتر بیمارستان فارابی توصیه کرد: گروه چشم‌پزشکی باید مطابق طبیعت چشم که بسیار لطیف است، لطافت بیشتری داشته باشد و از اختلاف‌نظر و اختلاف‌سلیقه پرهیز کند.
وی افزود: دکتر صدرالسادات باوجود ویژگی‌های اخلاقی، سوابق خوب و اشرافی که در اداره بیمارستان دارد قطعاً می‌تواند از عهده اداره این بیمارستان بربیاید اما لازم است بیش از این درگیر مسائل گروه و بیمارستان شود.
رییس دانشگاه بابیان اینکه گروه چشم‌پزشکی باید با بیمارستان همراهی و همکاری بیشتری داشته باشد و درجلسات مشترک تصمیمات مشترکی اتخاذ شود افزود: با توجه به اینکه سیاست‌های کلان دانشگاه از طریق رییس بیمارستان، امور آموزشی و پژوهشی آن از طریق معاونان آموزشی و پژوهشی دانشگاه به مراکز منتقل می‌شود؛ بایستی گروه چشم با رییس بیمارستان همکاری بیشتری داشته باشد. هیچ تصمیمی در این گروه نباید با اداره بیمارستان در تضاد باشد و اگر قرار است نیرویی جذب و یا از مجموعه خارج شود باید حتماً زیرنظر رییس بیمارستان باشد.
دکتر کریمی، ورود رییس بیمارستان به همه امور و مسائل مربوط به درمانگاه‌ها، اورژانس، وسایل مصرفی و... ضروری دانست و گفت: برای رسیدگی به این امور نباید برای خودتان محدودیتی قائل شوید و آن را محدود به مدیرگروه و رییس بخش بدانید. به همه مسائل ورود پیدا کنید. دانشگاه هم از شما حمایت می‌کند.
وی درخصوص عملکرد مراکز تحقیقاتی مستقر در بیمارستان‌ها بار دیگر تأکید کرد: تحقیقات و مراکز تحقیقاتی برای دانشگاه مهم است و از عملکرد مراکز تحقیقاتی مصوب که پژوهش واقعی انجام می‌دهند حمایت می‌کنم. تصمیم‌گیری در مورد اداره و هزینه کرد سایر بخش‌ها و مراکز نیز برعهده رییس بیمارستان است و درنهایت او باید پاسخگو باشد.
رییس دانشگاه دقت در انتخاب معاون آموزشی کارآمد را ضروری دانست گفت:  باتوجه به اینکه 92 دستیار و 15 فلوشیپ در بیمارستان فارابی آموزش می‌بینند لازم است معاون آموزشی این مرکز علاقه و دغدغه آموزشی لازم را داشته و در این زمینه تلاش کند.
دکتر کریمی خواستار وقت گذاری بیشتر رییس بیمارستان در حوزه آموزشی و رسیدگی به امور هیات علمی شد و گفت: با توجه به منع قانونی عقد قرارداد با اساتید بازنشسته، ضمن حفظ احترام اساتید پیشکسوت و رعایت شأن آنان هنگام مراجعه به دانشگاه و بیمارستان، سن بازنشستگی اساتید را اعلام کنید تا نیروهای جوان کارآمد جایگزین آنان شوند.
وی بابیان اینکه رییس بیمارستان باید نسبت به جذب نیروی انسانی از حساسیت لازم برخوردار باشد افزود: رییس بیمارستان همه‌کاره بیمارستان است و اگر در آینده شرایط بهتری فراهم شد؛ تمامی اختیارات بیمارستان اعم از پرداخت کارانه و عقد قراردادهای بیمه‌ای و... بر عهده خود بیمارستان‌ها خواهد بود؛ در آن صورت رییس بیمارستان، نسبت به جذب نیرو حساسیت بیشتری خواهد داشت. در حال حاضر نیز جذب نیروهای غیر هیات علمی موردنیاز بیمارستان، در حد معقول و منطقی با هماهنگی بیشتر با ستاد دانشگاه صورت می‌گیرد.
دکتر کریمی درخصوص طرح جامع بیمارستان فارابی گفت: برای این بیمارستان ساختمان جدیدی در حال احداث است؛ لذا وقت خود را صرف ساخت‌وسازهای بیشتر نکنید و به‌جای آن به فکر ارتقا نرم‌افزاری بیمارستان باشید.
رییس دانشگاه از تلاش‌های دکتر صدرالسادات قدردانی کرد و گفت: معاونان آموزشی، پژوهشی و درمان دانشگاه جلسات مشترک بیشتری  برای رسیدگی به مسائل مختلف بیمارستان فارابی تشکیل دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه دانشگاه بدون دخانیات اشاره کرد و  اجرای  آن را برای دانشگاه ضروری دانست گفت: دانشگاه باید در این زمینه پیش‌قدم باشد و خوب است که این برنامه با دانشجویان آغاز می‌شود.
دکتر کریمی پرداختن به این مسئله را پیچیده خواند و افزود: توجه به محیط خوابگاه‌ها و دانشکده‌ها ضروری است و باید بر نحوه اجاره و عملکرد مراکز فروش تغذیه داخل بیمارستان‌ها نیز نظارت بیشتری صورت گیرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • کد خبر : 79178
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

کامنت ها

7 تعداد کامنت ها

78/10/11 - 00:00

از موضوع بسیار شفاف و قاطع رئیس محترم دانشگاه در قبال بیمارستانها و برخی دخالت های گروههای آموزشی و مراکز تحقیقاتی در امور بیمارستانها بسیار سپاسگزارم. امیدوارم مدیران محترم گروهها و روسای مراکز تحقیقاتی یا این موارد را بپذیرند و یا برای همسو شدن با سیاستهای دانشگااه مسئولیت خود را واگذار نمایند.88

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

78/10/11 - 00:00

ایکاش روسای محترم بیمارستانها و مدیران محترم گروه یک خانه تکانی در حوزه خود بنمایند و اعضاء هیات علمی با سابقه بالای 30 سال که حضور فعال آموزشی ندارند و بعضا دانشگاه خانه خود می دانند کاندیدای بازنشستگی بنمایند و تا احترام اساتید خدشه دار نشده بازنشسته نمایند.

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *
سید فرزاد محمدی
78/10/11 - 00:00

اوست بینا و نور احتراما بایستی به استحضار برسانم که دیدگاه های فوق، مناقشه برانگیز است. بیمارستان فارابی میزاث پروفسور فقید شمس است و نماد چشم پزشکی ایران؛ ریاستی در بیمارستان می تواند در حوزه های دانشگاهی بر مدیر گروه چشم ارشدیت داشته باشد که چشم پزشک باشد. ریاست محترم و گرامی جاری با هر درجه ای از کفایت مدیریتی، قادر به هدایت امور آکادمیک فارابی نخواهند بود و بلکه انتظار می رود حامی و پشتیبان مدیر گروه چشم در این حوزه ها باشند. این امر را نیز بایستی در نظر داشت که مدیر گروه، انتخابی و رئیس بیمارستان، انتص

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *
فاطمه عليپور

فاطمه عليپور

78/10/11 - 00:00

دوست گرامي جناب آقاي دكتر محمدي فرمايشات شما شايد در حالت ايده آلي و كليت استدلال مقبول باشد، اما در دنياي واقعي رياست محترم دانشگاهكه قطعا اگر نه بيشتر از من و شما كه حداقل همپايه ما دلسوز تك تك مجموعه هاي دانشگاه از جمله فارابي هستند، بر مبناي واقعيت هاي عملكردي افراد در مجموعه ، حكم ميكنند . وگرنه در حكم اوليه دكتر صدرالسادات، هماهنگي كامل با گروه چشم ذكر شده بود، گروه چشم در اين مدت چه كرده كه حكم معكوس شده؟ مصداقها متواترند و از زبانها و روايات مختلف قابل شنيدن با احترام دكتر فاطمه عليپور

78/10/11 - 00:00

این اصلا مقبول و معقول نیست که چشم پزشکان سایر رشته های پزشکی و غیرپزشکی را قبول ندارند! شایستگی اداری در سایر متخصصین و غیر چشم پزشکان هم هست.

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *
سید فرزاد محمدی

سید فرزاد محمدی

78/10/11 - 00:00

سلام و درود، با توجه به اینکه بی نام یادداشت گذاشته شده است نمی توان تحلیل هدفداری داشت. اما دیدگاه هایی را طرح می نمایم. ما در دانشگاه، 4 دسته فعالیت داریم: درمان، مراقبت های بهداشتی، آموزش و پژوهش (البته در دهه اخیر بر کارآفرینانه بودن دانشگاه نیز تاکید می شود). با وجودی که شخصا هیات علمی پژوهشی هستم، اولویت ترتیبی: درمان/بهداشت، آموزش و پژوهش را برای دانشگاه (بر اساس ماموریت و هویت اجتماعی این نهاد در کشور) قائل هستم (این امر خصوصا در هنگامه بحران اقتصادی و تحریم، تقویت و تشدید می شود). اما از سوی دیگر،

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

78/10/11 - 00:00

سلام و عرض ادب از موضعگیری ریاست محترم دانشگاه که موید اشراف کامل ایشان بر جریانات داخل بیمارستان فارابی است، کمال امتنان را داریم. اگر نبود برخوردهای متین و سنجیده جناب آقای دکتر صدرالسادات، - علی رغم اینکه ایشان چشم پزشک نیستند- از میراث پروفسور فقید شمس- چیزی باقی نمیماند.

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

78/10/11 - 00:00

دکتر کریمی درود بر شما

NIAFAM_reply

NIAFAM_captchaMessage :

NIAFAM_captchaMessage *

درج نظر