نشست اول بهمن 96 هیات رئیسه دانشگاه
دکتر کریمی: پژوهشهای دانشگاه در راستای بهبود سلامت ساماندهی شود
در نشست هیات رئیسه دانشگاه، رئوس برنامه چهارساله معاونت بهداشت ( 1396-1400) و اقدامات دانشگاه در زمینه تعهد حرفهای موردبررسی قرار گرفت.
در این نشست که صبح روز یکشنبه 1 بهمن 96، در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر کریمی به ارزیابی سفر دو روزه خود در پنجشنبه و جمعه هفته گذشته به مجارستان و بازدید از دانشگاه سملوایز و بیمارستانهای این کشور پرداخت و گفت: مجارستان با 10 میلیون نفر جمعیت و حدود 93 هزار کیلومترمربع مساحت در اروپای مرکزی واقعشده است. این کشور پس از استقلال و جدایی از بلوک شرق اروپا، حدود 13 سال است که به اتحادیه اروپا پیوسته و بهسرعت در حال پیشرفت است.
وی افزود: دانشگاه سملوایز نیز ازنظر قدمت، رتبه بینالمللی و تعداد دانشجو تقریباً در سطح و اندازه دانشگاه علوم پزشکی تهران است و تعدادی از دانشجویان ایرانی در رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی در این دانشگاه تحصیل میکنند.
دکتر کریمی تصریح کرد: درمجموع ملاقاتهای خوبی صورت گرفت و هر دو دانشگاه در زمینه برگزاری دورههای آموزشی و جذب دانشجو مشترک اعلام آمادگی کردند که باید راهکار اجرایی آن بررسی شود.
رییس دانشگاه، در بخش دیگری از سخنان خود به نیازهای بهداشت و درمان شهر تهران اشاره کرد و گفت: مناطق حاشیه تهران نیاز به توجه و رسیدگی بیشتری دارد ازاینرو طرح جهادی دستهای مهربان باید تداوم پیدا کند.
دکتر کریمی خواستار مشارکت بیشتر معاونتهای بهداشت و تحقیقات و فناوری دانشگاه در زمینه انجام پروژههای مشترک تحقیقاتی شد و گفت: تحقیقات نباید به چاپ مقاله و گنجاندن آن در گوشه کتابخانهها محدود شود بلکه باید پژوهشهایی را انجام دهید که در بهبود سلامت مردم مؤثر باشد.
رییس دانشگاه همچنین بر حضور دانشجویان در شبکههای بهداشتی تأکید کرد و گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری شرایط مهیاست تا دانشجویان در فیلد جضور پیدا کنند و دانشکده پزشکی باید این امکان را حداقل برای دانشجویان بعضی مقاطع فراهم آورد.
برنامه 1400-1396 معاونت بهداشت
در ادامه، دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه به معرفی برنامه چهارساله این معاونت پرداخت و گفت: افزایش امید به زندگی، دسترسی عادلانه به خدمات درمانی باکیفیت، کاهش عوامل خطر و بار بیماریهای واگیر و غیرواگیر، ارتقا شاخص توسعه کودکان ازجمله اهدافی کلی است که در این معاونت پیگیری میشود.
وی برنامه معاونت بهداشت را بر مبنای سه راهبرد اصلی افزایش دسترسی به خدمات، افزایش ارائه خدمات بهداشت درمانی باکیفیت و کاهش آسیبهای اجتماعی عنوان کرد و گفت: برای تحقق این امر برنامههای متعددی پیشبینیشده است.
معاون بهداشت دانشگاه، ترویج سبک زندگی سالم، حذف هپاتیت C، راهاندازی مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری (ایدز)، افزایش تعداد مدارس مروج سلامت، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، ساماندهی طب کار، ارائه خدمات دندانپزشکی با اولویت مناطق محروم را ازجمله برنامههای این حوزه برشمرد و گفت: اینها ازجمله برنامههای مداخلهای که در نظر گرفتهشده و امیدوارم تا پایان سال 1400 موفق به اجرای آن شویم.
تعهد حرفه ای و آینده پیش رو
در ادامه، دکتر همایون امینی رییس دفتر تعهد حرفهای و مشاور رییس دانشگاه و دکتر فریبا اصغری عضو هیات علمی مرکز اخلاق پزشکی و کارشناس دفتر تعهد حرفهای به ارائه گزارشی از اقدامات دانشگاه در زمینه تعهد حرفهای طی 4 سال گذشته پرداختند.
دکتر امینی تعهد حرفهای را قلب حرفه پزشکی دانست و گفت: پروفشنالیسم موضوعی لوکس در پزشکی نیست بلکه بدون توجه به آن پرداختن به این حرفه امکانپذیر نخواهد بود.
وی بر ترویج و توسعه پروفشنالیسم در دانشگاه تأکید کرد و گفت: رویکرد دانشگاه باید ارتقا تعهد حرفهای باشد و در این زمینه همکاری واحدهای مختلف دانشگاه بسیار مؤثر است.
سپس دکتر اصغری بابیان اینکه برای حفظ اعتماد مردم باید ملزم به رعایت پروفشنالیسم باشیم افزود: باید تعاملات درونی و بیرونی حرفه پزشکی بهگونهای باشد که بیانگر قابلاعتماد بودن و کارایی خدمات سلامت باشد.
وی با اشاره به نقش دفتر تعهد حرفهای گفت: این دفتر بهمنظور پیگیری و هماهنگی امور دانشگاه در حوزه تعهد حرفهای در اسفند 1392 تشکیل شد و تاکنون بسیاری از اقدامات توسط دانشکدهها و معاونتها به انجام رسیده است.
دکتر اصغری، در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره اجمالی به اهم فعالیتهایی که طی چهارسال گذشته توسط معاونتهای مختلف انجامشده، به ارائه پیشنهادهایی از سوی دفتر تعهد حرفه برای هریک از معاونتها پرداخت و بر اهمیت برنامهریزی معاونتها در ارتقا پروفشنالیسم تأکید کرد.
در ادامه جلسه نیز هریک از اعضای هیات رئیسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری
ارسال به دوستان