با حضور رئیس دانشگاه نشست شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی برگزار شد
در نشست شورای تخصصی فرهنگی اجتماعی دانشگاه، در زمینه تشکیل دبیرخانه جشنواره قران و عترت، آییننامه اختصاص سالن به فعالیتهای فرهنگی اجتماعی دانشگاه و ایجاد وحدت رویه بر اجرای فعالیتهای فرهنگی بحث و تبادلنظر شد.

در این نشست که 15 دی 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا پیش از دستور نمایندگان تشکلهای دانشجویی به بیان دغدغهها و اقدامات فرهنگی خود در دانشگاه پرداختند.
دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه، بر تعامل کانونها و تشکلهای دانشجویی با دانشکدهها تأکید کرد و گفت: تاکنون اردوهای جهادی در دانشگاه رشد خوبی داشتند و توانستند حمایتهای خارج از دانشگاه را جذب کنند.
سپس حجتالاسلام ملک محمدی مسئول مرکز فرهنگی قران و عترت به بیان اقدامات انجامشده درخصوص جشنواره قران و عترت پرداخت و گفت: هرساله این جشنواره از سوی وزارت بهداشت در دانشگاهها برگزار میشود. امسال نیز این جشنواره در 42 رشته برگزار خواهد شد و قرار است برای اولین بار دبیرخانه آن در دانشگاه تشکیل شود.
سپس دکتر حلب چی، معاون دانشجویی دانشگاه، به تشریح پیشنویس آییننامه اختصاص سالنها به فعالیتهای فرهنگی اجتماعی پرداخت و گفت: با توجه به اینکه سالنها و تالارهای دانشگاه متناسب با پیشینه دانشگاه و تعداد دانشجویان آن نیست پیشنویس آییننامه اختصاص سالن به فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تدوینشده است چراکه معتقدیم به دلیل کمبود سالنها، نمیتوان فعالیتهای دانشجویی را محدود کرد.
وی افزود: براساس این آییننامه پیشنهاد شد بانک اطلاعاتی از سالنها و تقویم برنامههای جاری دانشگاه تشکیل شود تا در اختیار واحدهای مربوطه قرار گیرد.
دکتر حلب چی بر ایجاد وحدت رویه در فعالیتهای فرهنگی دانشگاه تأکید کرد و گفت: بایستی با کمک دانشکدهها شیوهنامه حمایتی و نظارتی بر فعالیتهای فرهنگی تعریف شود تا برنامهها در دانشکدهها بهصورت یکسان برگزار شود.
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز بر تغییر نگرش اعضای شورای فرهنگی تأکید کرد و خطاب به نمایندگان تشکلهای دانشجویی گفت: شما جوان هستید و لازمه جوانی شورونشاط است. بشخصه همچنان از انرژی دوران دانشجویی خود استفاده میکنم. اما باید حواسمان باشد دانشجویانی که ظهرها وضو میگیرند و در یک مسجد نماز میخوانند نباید روبروی یکدیگر قرار بگیرند و علیه هم صحبت کنند. همدیگر را تضعیف نکنید چراکه در این میان یکی دیگر میوههای دانشگاه را میچیند.
رییس دانشگاه برجذب اندیشههای مخالف تأکید کرد و گفت: زمانی که من دانشجو بودم دکتر نهاوندی ریاست دانشگاه را برعهده داشت. از همان دوران، دانشجویانی که جذب دین، قرآن، اخلاق و اسلام بودند تا به امروز دوام آوردهاند و در کشور فعالیت میکنند. بنابراین اگر بچه مسلمانی در دانشگاه وجود دارد که در سیاست، فرهنگ و اندیشه خود با شما متفاوت است آن را از خودتان نرانید و ببینید که چطور میتوانید افراد جدید را جذب تشکلهای خود کنید.
وی با تأکید براینکه کارهای دانشجویی طیف وسیعی دارد و اجازه دهیم کارهای دانشجویی شکل بگیرد افزود: لازم نیست همه، مانند ما فکر کنند؛ همینکه افراد به جامعه خود توجه داشته باشند کافی است. اگر خدمت به یک بیمار فقیر، برای یک دانشجوی پزشکی مهم باشد؛ میتوان انتظار داشت، در آینده که جراح شد، بدون دریافت هزینه بیماران نیازمند را درمان کند. ما باید چنین افرادی را تربیت کنیم. با برخوردهای تند، این نیروها تربیت نمیشوند.
دکتر کریمی با اشاره به خاطرات دوران دانشجویی خود گفت: در دوره ما جذب دانشجویان روشهای دیگری داشت. در آن زمان شهید مطهری در سخنرانیهای خود به دنبال افرادی بود که مخالف بودند. افراد بیحجاب در سخنرانیهای ایشان شرکت میکردند و بعد باحجاب میشدند. لذا باید راههایی را بیابید که بتوانید افراد را جذب خود کنید.
رییس دانشگاه بابیان اینکه همه دانشجویان صرفنظر از افکارشان پاک هستند افزود: دانشجویان نباید رو درروی هم قرار بگیرند. مسئله اصلی این است که کاری کنیم که نخبههای دانشگاه از کشور خارج نشوند. دانشگاه زمانی محیطش اسلامی است که نفرات برتر آن، پسازاینکه تخصص گرفتند در کشور بمانند و مملکتشان را آباد کنند.
وی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه گفت: باید بااخلاق، رفتار و منشمان افراد را جذب تفکرات خود کنیم در این مدتی که در انجمنها فعالیت داشتید چقدر توانستید افراد جدید را دور خود جمع کنید؟
دکتر کریمی در پایان سخنان خود تصریح کرد: از دانشجویان شور و حال فعالیتهای دانشجویی میخواهم. همیشه به اعتراضهای دانشجویان گوش میدهم و سعی میکنم مسائلشان را برطرف کنم. باید مسائل دانشگاه، در داخل دانشگاه حل شود. به مسئولان دانشگاه اعتماد کنید مطمئن باشید که من بیشتر از هر فرد دیگری دانشگاه را دوست دارم و خاک آن را توتیای چشمم میکنم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: حسین میری
ارسال به دوستان