اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/07/30 - 13:54
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4519
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

با حضور رییس دانشگاه هفدهمین نشست شورای همکاری دانشگاه و صنعت برگزار شد

در نشست شورای همکاری دانشگاه و صنعت، گزارش عملکرد سال 96 مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت بررسی و با درخواست متقاضیان تأسیس شرکت دانش‌بنیان موافقت اصولی شد.

گالری عکس
شورای همکاری دانشگاه و صنعت صبح روز دوشنبه 30 مهرماه 97، در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در توضیح این نشست گفت: این اولین جلسه‌ای است که در سال 97 به‌منظور تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت برگزار می‌شود.
وی مهم‌ترین هدف دانشگاه را توسعه همکاری با صنعت و حرکت به سمت فناوری دانست و افزود: لزوم دست‌یابی به دانشگاه نسل سوم نیازمند همکاری بسیار نزدیک و تلفیق دانشگاه و صنعت است.
دکتر صحرائیان با تأکید بر حمایت از ایده‌های محصول محور گفت: اکنون دوران بی‌مهری با افکار و ایده‌هایی که به صنعت منتج می‌شود به پایان رسیده است و تشویق‌های مکرر این ایده‌ها در دستور کار دانشگاه قرار دارد.  در این مدت، سعی کردیم مانع توسعه همکاری محققان با صنعت نشویم و تشویق‌هایی را برای توسعه ارتباط با صنعت و دانشگاه نسل در نظر گرفته‌ایم.

ضرورت اعتمادسازی در گسترش همکاری دانشگاه و صنعت
سپس دکتر منظم مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه به ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده و مصوبات شورا از سال 91 تا 96 پرداخت و گفت: در این مدت به‌جای افزایش کمی به دنبال بهبود کیفیت بوده‌ایم تا بتوانیم ظرفیت‌های جدیدی را به دانشگاه اضافه کنیم.
وی با اشاره به مجوزهای شورا برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: از سال 91 تا 96، با تأسیس 54 شرکت دانش‌بنیان موافقت شد که از این  تعداد 38 شرکت به ثبت رسیده و 16 شرکت موفق به ثبت‌نشده‌اند. تاکنون 280 محصول  نیز توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدشده است.
دکتر منظم، گروه ثبت اختراع، ارتباط با صنعت، تجاری‌سازی، هماهنگی مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان، 4 گروه فعال در عرصه مدیریت توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانست و افزود: بر اساس مأموریتی که وزارت بهداشت به دانشگاه داده، در حال ایجاد گروه جدید انتقال فناوری هستیم.
مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه به تشریح ظرفیت‌ها و اقدامات هریک از گروه‌ها پرداخت و گفت: مهم‌ترین راهبردی که موردتوجه قرار داده‌ایم اعتمادسازی، و تسهیل و تسریع فرایندهای اجرایی است.
دکتر منظم با مقایسه روند تصویب طرح‌های پژوهشی گفت: در سال 92، 73 طرح و در سال 96، 162 طرح مصوب شده است. البته انتظار داشتیم این تعداد سالیانه 25 درصد رشد داشته باشد که بایستی دلایل آن آسیب‌شناسی شود. البته ارزش اعتباری این طرح‌ها در طول این سال‌ها افزایش داشته است و طرح‌های موفقی در بین‌ها وجود دارد.
وی با اشاره به مراکزی که بیشترین سهم را در جذب اعتبار از صنعت دارند گفت: در بین دانشکده‌ها، دانشکده بهداشت، فناوری‌های نوین و پزشکی، در بین پژوهشکده‌ها، علوم داروی، گوارش و  کبد و علوم اعصاب و در بین مراکز تحقیقاتی، مرکز تحقیقات تروما، علوم تکنولوژی و هماتولوژی و پیوند مغزاستخوان بیشترین سهم را در جذب منابع داشتند.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه، بر گسترش همکاری‌های حوزه آموزش، فناوری و بین‌الملل تأکید کرد و گفت: به این منظور پیشنهاد ایجاد فرصت مطالعاتی اساتید در حوزه صنعت را مطرح کردیم که امیدواریم در هیات رئیسه دانشگاه به تصویب برسد.
دکتر منظم با تأکید بر گسترش توانمندسازی و فرهنگ‌سازی در دانشگاه گفت: تعیین روز فناوری سلامت در 20 و 21  آبان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی متعدد، اعطای امتیاز ارتقا و... ازجمله اقداماتی است که درزمینهٔ فرهنگ‌سازی توسعه فعالیت‌های فناورانه صورت گرفته است.
وی با اشاره به برنامه‌های همایش و فن بازار ملی سلامت گفت: امسال علاوه بر بخش‌های قبلی، دو محور جدید را به همایش اضافه کردیم. فراخوان ایده‌ها، اعلام شد که تاکنون 60 ایده به دبیرخانه همایش ارسال‌شده است. همچنین به‌منظور تقویت بعد بین‌المللی همایش، از ظرفیت دانشجویان بین‌المللی دانشگاه به‌عنوان سفیران فناوری استفاده کرده‌ایم.
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه در پایان سخنان خود به بیان پیشنهادها و انتظارات بخش ارتباط با صنعت  پرداخت و حضور رییس دانشگاه در جمع فن‌آوران را باعث دلگرمی آنان دانست و گفت: یکی از راه‌های اعتمادسازی در مجریان طرح‌های ارتباط با صنعت، تسریع در پرداخت‌های آنان است.
وی همچنین خواستار ارزش‌گذاری بیشتر به فعالیت‌های ارتباط با صنعت واحدها شد و گفت: لازم است شاخص نسبت جذب منابع خارج از دانشگاه به بودجه دریافتی از دانشگاه یا حداقل بودجه پژوهشی، تعیین و ارزش‌گذاری شود.

موافقت با تأسیس دو شرکت دانش‌بنیان

در ادامه جلسه هریک از اعضای شورا به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند. دکتر سرکار دبیر ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر منظم، دانشگاه را سکان‌دار توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور دانست و گفت: باید بپذیریم دانشگاه علوم پزشکی تهران در این عرصه پیشگام است و ظرفیت‌های خوبی در فناوری دانش‌بنیان دارد.
سپس پیشنهاد تأسیس شرکت دانش‌بنیان تولید میکرو ذرات توخالی نمک طعام و شرکت ارزیابی بالینی و برون تنی فرآورده‌های پوستی مطرح شد که مورد موافقت اعضای شورا قرار گرفت.

تأکید بر تسهیل فرآیندها

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز در پاسخ به دغدغه‌ها و مسائلی که طرح شد،  با تأکید بر تسهیل فرآیندها در دانشگاه گفت: معتقدم اگر در حوزه‌ای نمی‌توانیم کاری انجام دهیم؛ حداقل مانع و سدراه  نشویم و مزاحمت ایجاد نکنیم. با همین رویکرد در طول این یک سال، به مدیران واحدهای مختلف دانشگاه استقلال عمل داده‌ام که برنامه‌های دانشگاه را  پیش ببرند و اکنون از آنان مطالبه می‌کنم که چقدر پیشرفت داشته‌اند.
رییس دانشگاه تصریح کرد: بشخصه تا جایی که در توان داشته باشم در جهت تسریع و روان‌سازی فرآیندها مداخله می‌کنم در حیطه‌ای هم که در توانم نباشد دست مدیران را باز می‌گذارم و مانع عملکرد آنان نمی‌شوم. البته بخشی از محدودیت‌ها مربوط به مسائل کشور است و در اختیار دانشگاه نیست.
دکتر کریمی با ابراز تأسف از خروج نخبگان از کشور گفت: از دانشگاه، کریدور و محلی برای تربیت نخبگان کشور ساخته و برای آموزش آنان هزینه می‌کنیم؛ ولی متأسفانه در یک جاده یک‌سویه، گاهی آنان به بیرون از مرزها هدایت می‌شوند.
رییس دانشگاه افزود: همه ما دغدغه خروج نخبگان از کشور را داریم ولی بازهم با تصمیم‌گیری‌های خود گاهی به رفتن آن‌ها کمک می‌کنیم.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد: ما در دانشگاه تلاش می‌کنیم کمترین اثر را در فرار نخبگان داشته باشیم و مدیرانی را در قسمت‌های مختلف منصوب کرده‌ایم که دغدغه علم و پیشرفت کشور را دارند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 81185
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی