نشست صمیمی رئیس دانشگاه با اعضای هیئتعلمی دانشکده بهداشت
دکتر کریمی: در انتخاب مدیریت دانشکده مشارکت کنید تا آینده آنطور رقم بخورد که میخواهید
رئیس دانشگاه در نشستی صمیمی با اعضای هیئتعلمی دانشکده بهداشت بر حفظ دستاوردهای گذشته در حوزههای کنترل بیماریها، حفظ و تقویت ارتباطات بینالمللی بهعنوان شاخصه مهم دانشکده و نقش حمایتی اساتید آن از سایر دانشکدههای بهداشت سراسر کشور و منطقه تأکید کرد.
گالری عکس
در نشست صمیمی دکتر کریمی رئیس دانشگاه و اعضای هیئترئیسه با اعضای هیئتعلمی دانشکده بهداشت که سهشنبه 9 آبان 96 در سالن آمفیتئاتر این دانشکده برگزار شد، دکتر اکبری ساری رئیس دانشکده بهداشت ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای این دانشکده، در خصوص تاریخچه، دستاوردهای مهم در 5 سال اخیر، آمار دانشجویان و تعداد پایاننامهها و چالشهای موجود و اولویتهای پیش رو توضیحاتی ارائه داد.
وی گفت: در سال 1319 کرسی انگلشناسی پزشکی همزمان با بازبینی برنامه آموزش پزشکی در دانشکده پزشکی تأسیس شد که با ریاست دکتر انصاری و بعدها دکتر مفیدی دانشکده بهداشت تأسیس شد و با تلاش و کار شبانهروزی اساتید به دستاوردهای مهمی در کشور و منطقه دستیافت.
وی با اشاره به دستاوردهای مهم دانشکده بهداشت، تربیت 8 هزار دانشآموخته، برگزاری دوره مدیریت برای 1000 نفر از مدیران نظام سلامت کشور، برگزاری 16 دوره بینالمللی مالاریا در سطح منطقه و آموزش بیش از 500 تن از مدیران منطقه مدیترانه شرقی را از مهمترین دستاوردهای این دانشکده عنوان کرد.
دکتر اکبری، نقش دانشکده بهداشت را در طراحی و استقرار شبکههای بهداشت در کشور، کنترل بیماریهای واگیر، تأسیس آزمایشگاههای ملی و مرجع، پژوهشهای کاربردی و ارتباطات بینالمللی بسیار مهم و کلیدی خواند.
وی همچنین کیفیت را در مقایسه با کمیت، توسعه ارتباطات بینالمللی، تعهد حرفهای و افزایش مقالات پژوهشی را از مهمترین فعالیتهای دانشکده در برنامه چهارساله دانشگاه عنوان کرد و برگزاری جشن بزرگ خانوادهی دانشکده بهداشت، انتشار کتاب اساتید پیشکسوت، بهبود ترکیب اعضای هیئتعلمی، بهبود فضای آموزشی و برگزاری برنامههای توجیهی برای دانشجویان جدید را از فعالیتهای فرهنگی دانشکده بهداشت دانست.
دکتر اکبری ساری ادامه داد: با توجه به اینکه دانشکده بهداشت اقدام به ساخت، تجهیز، راهاندازی یا بازسازی 16 آزمایشگاه، بهینهسازی و توسعه فضاهای عمومی دانشکده کرده و رتبه نخست را در شاخصهای حقوق شهروندی کسب کرده ولی هنوز با چالشهایی چون فرسودگی بسیاری از قسمتهای دانشکده، کمبود اتاق اساتید، کمبود فضای مناسب کاری و نیروی متخصص روبرو است.
رئیس دانشکده بهداشت گفت: هنوز بسیاری از پژوهشها کاربردی نیستند و هنوز در آزمایشگاهها بیماریهای بازپدید و نوپدیدی رصد میشوند این مهم میطلبد تا به آزمایشگاهها و تجهیز آنها توجه ویژهای شود و ایستگاههای تحقیقاتی موردنیاز تقویت شوند تا با ارزیابی جامع، مشکلات جامعه را رفع و اساتید و دانشجویانمان را توانمند کنیم.
وی گفت: باید اهداف توسعه پایدار، پوشش همگانی سلامت، کنترل بیماریهای غیر واگیر و سایر مسائل ملی و بینالمللی با پویایی و نوآوری و همراه با انعطاف حفظ و در جهت پاسخگویی به نیاز جامعه هدایت شوند.
در ادامه جمعی از اساتید دانشکده بهداشت شامل دکتر مصداقی نیا، دکتر مختاری آزاد، دکتر محمد، دکتر هولاکویی، دکتر صداقت، دکتر شاه محمودی، دکتر اردلان، دکتر مولوی از گروههای آموزشی مربوطه نقطه نظرات خود را در خصوص مدیریت و برنامههای دانشکده بهداشت و مطالبات اعضای هیئتعلمی دانشکده از مدیریت دانشگاه مطرح کردند.
در ادامه دکتر کریمی رئیس دانشگاه ضمن قدردانی از هیئتعلمی دانشکده بهداشت که برای سلامت جامعه و سلامتی مردم شبانهروزی تلاش میکنند گفت: 8 سال پسازاینکه دانشکده بهداشت تأسیس شد من وارد دانشکده پزشکی شدم و امروز خوشحالم که در جمع اساتیدی هستم که همه برایم عزیز و محترماند و با دیگر اساتید فرق دارند چون برای خدمت به مردم عاشقترند.
وی افزود: قطعاً همهی ما برای یک هدف به دانشگاه آمدهایم. عدهای از ما برای درمان و عدهای دیگر برای پیشگیری. ولی اعتقاد من این است خدمت به بهداشت و سلامت مردم خدمتی ناب است و این کاری است که در دانشکده بهداشت بسیار به آن پرداختهشده و میرود.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه، دانشکده بهداشت یک دانشکده قدیمی باسابقهای درخشان است تصریح کرد: درخشان بودن این دانشکده به جهت نبود اتاق برای اساتید، صندلی برای دانشجو، فضا برای کلاس و داشتن درودیوار الوان نبوده بلکه به خاطر افراد شریفی بوده که شبانهروز بدون چشمداشتی برای بهداشت و سلامت مردم کارکردهاند و دانشکده را به جایگاهی که امروز در کشور و در عرصههای بینالمللی دارد رساندهاند.
وی ادامه داد: دانشکده بهداشت باید افراد مختلف با رشتههایی مختلف داشته باشد تا آینده را آنطور که باید رقم بزند هرچند مشکلات بسیاری را برای جامعه هموار کرده ولی با توجه به اینکه جهل در حال بازتولید است همچنان به حمایت نیاز دارد تا بتواند از بهداشت جامعه حفاظت کند. در شرایطی که در فضای مجازی و برخی رسانهها ضرورت اموری چون واکسیناسیون و مسواک زده زیر سؤال میرود ضرورت ورود دانشکده بهداشت در عرصه جامعه و صیانت از دستاوردهای گذشته بیشازپیش نمایان میشود.
رئیس دانشگاه ادامه داد: آیا محیطزیست ما مانند گذشته است؟ آیا بیماریها همان بیماریهای قبلی هستند و حوادثی که رخ میدهد تغییر نکردهاند؟ وجود این مشکلات امروز درد بزرگی است و توجه به این مشکلات نیازمند بازبینی در اداره دانشکده بهداشت دارد. برای حفظ جایگاه و پرستیژ دانشکده توجه به مسائل و مشکلات امروزه جامعه و چارهجویی آن ازجمله بیماریهای غیرواگیر اجتنابناپذیر است.
دکتر کریمی ضمن بیان حضور خود در مراکز بهداشت کشور در آغاز دوران طبابت اظهار داشت: نیازی به معرفی فیلد به من نیست. من در فیلد زندگی کردهام و از فیلد به دانشگاه آمدهام.
وی در ادامه در خصوص نیروهای توانمند دانشکده که در خارج از دانشگاه در حال ارائه خدمت هستند گفت: تصور من این است که نیروهای ارزشمند دانشکده که مسئولیتهایی در خارج از دانشگاه تقبل میکنند در هر شرایطی دانشگاه را در نظر خواهند داشت.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود، علاوه بر عالم بودن، داشتن توانمندی مدیریتی را برای مدیریت مناسب دانشکدهها و بیمارستانها ضروری دانست و گفت: همه باید کمک کنیم تا کمترین آسیبی به دانشگاه نرسد شاید مشکلاتی هم وجود داشته باشد ولی هنر این است که با دلسوزی برای مردم کارکنیم و مشکلات موجود را مرتفع سازیم. متولیان این دانشکده باید بیشترین حساسیت و بیشترین تلاش را برای حفظ حرمت آن داشته باشند. توصیه برادرانه من به همه دوستان در دانشکده این است که در تعیین و انتخاب مدیریت دانشکده مشارکت کنند تا آینده آنطور رقم بخورد که میخواهند.
خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: