بررسی دو دستور در هیئترئیسه دانشگاه
دکتر کریمی: در طول این سال ها اساتید خوب و خوشنام بسیاری در بیمارستان بهرامی منشأ اثر بوده اند
در نشست هیئترئیسه دانشگاه، برنامهها و چالشهای پیش روی بیمارستان بهرامی و قوانین و مقررات هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان بررسی شد.

گالري عکس
در این نشست که صبح روز یکشنبه 4 شهریور 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر صادقی رییس بیمارستان بهرامی به معرفی بیمارستان بهرامی پرداخت و گفت: این بیمارستان با 131 تخت فعال، 23 تخت NICU و 10 تخت PICU و 48 پزشک، خدمات آموزشی و درمانی را ارائه میدهد.
بررسی عملکرد بیمارستان بهرامی
دکتر صادقی در تشریح برنامههای بیمارستان بهرامی گفت: برای امسال با توجه به محدودیت منابع، برنامههای کوتاهمدت یکساله را براساس سیاستهای ابلاغی وزارت بهداشت و دانشگاه هدفگذاری کردهایم.
وی با اشاره به اقدامات این بیمارستان درزمینهٔ مدیریت هزینهها گفت: راهاندازی سیستم PACS موجب کاهش هزینههای رادیولوژی شده است. همچنین هتلینگ بیمارستان به نسبت سه ماه اول سال 96 ازنظر تعداد کاهشیافته، ولی با توجه به رشد قیمتها، ازنظر هزینهای افزایش داشته است.
رییس بیمارستان بهرامی یکی از مسائل مهم این بیمارستان را کاهش سقف بیمه سلامت برشمرد و گفت: در سقف تعیینشده، راهاندازی فعالیتهای جدید و افزایش قیمتها دیده نشده است. بیماران این بیمارستان عمدتاً نیاز به بستری در بخشهای ویژه دارند که جزء خدمات گرانقیمت محسوب میشود درنتیجه سقف تعیینشده پیش از موعد تکمیل میشود. لذا چنانچه امکان افزایش این سقف وجود داشته باشد بخشی از مشکلات مالی بیمارستان برطرف میشود.
وی بابیان اینکه بیمارستان بهرامی در جنوب شرق تهران واقعشده و بهنوعی حاشیهنشینی را تجربه میکند افزود: در فصل تابستان بخش جراحی بیمارستان به دلیل مراجعه بیماران شهرستانی و در فصل زمستان بخشهای داخلی به دلیل بازگشت حاشیه نشینان به محل سکونت خود فعالتر هستند. به همین دلیل نوبتدهی خدمات در این شرایط سختتر میشود.
دکتر صادقی تخصیص ردیف بودجه بیماران نیازمند را در کاهش مسائل بیمارستان مؤثر دانست و گفت: ارجاع بیماران بیبضاعت و اتباع به بیمارستان بهرامی بخصوص در مورد بخشهای ویژه هزینههای بسیاری را به بیمارستان تحمیل میکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار همکاری بیشتر معاونتهای دانشگاه در پیشبرد اهداف بیمارستان شد و گفت: رسالت بیمارستان بهرامی آموزش دکترای عمومی و تخصصی است و این باعث شده اساتید نتوانند امتیاز لازم برای ارتقا مرتبه علمی خود را به دست آورند. اگر قرار است بیمارستان بهرامی از مرکز طبی کودکان که خدمات فوق تخصصی ارائه میدهد حمایت کند باید این روند بهصورت سیستماتیک باشد و فرصت گردش اساتید در هر دو بیمارستان فراهم شود.
سخن اعضای هیئترئیسه
در ادامه هریک از اعضای هیئترئیسه به بیان نقطه نظرات و پیشنهادهای خود در خصوص مسائل مطرحشده پرداختند. دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، بابیان اینکه برای بیماران بیبضاعت ردیف متمرکزی تخصیص داده نشده افزود: در این زمینه میتوانید از کمکهای خیرین استفاده کنید.
وی خواستار توجه بیشتر به استانداردهای اعتباربخشی در بیمارستان بهرامی شد و گفت: بهعنوان رییس بیمارستان این اختیار را دارید که بسیاری از تصمیمات را به طور مستقل اتخاذ کنید.
دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه از حمایت دانشگاه برای تهیه تجهیزات موردنیاز IT بیمارستان بهرامی خبر داد و گفت: این مرکز عملکرد خوبی دارد ولی با توجه به تعداد زیاد نیروی انسانی، باید بهرهوری کارکنان را با جدیت بیشتری پیگیری کند.
وی با اشاره به رایزنیهای انجامشده برای افزایش سقف بیمه سلامت این بیمارستان گفت: برای تأمین نیازهای بیمارستان میتوانید از ظرفیتهای خیرین نیز استفاده کنید.
سپس دکتر کردی معاون بینالملل دانشگاه، با تأکید بر توجه به آموزش دکترای عمومی گفت: باید به بیمارستان کمک کنیم تا آموزش پزشکی عمومی تقویت شود.
وی با پیشنهاد افزایش ارتباط بیمارستان بهرامی با مراکز تحقیقاتی، برگزاری کارگاهها و تخصیص گرنتهای پژوهشی برای تقویت حوزه پژوهش این بیمارستان افزود: بیمارستان بهرامی ظرفیت خوبی در عرصه بینالملل دارد و به این منظور می توان دوره های آموزشی متعددی را تعریف کرد.
دکتر سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه نیز در خصوص ارتقا اعضای هیئت علمی بیمارستان بهرامی گفت: در این زمینه با مدیر گروه اطفال صحبت کردم. به نظر میرسد باید برای رسیدگی به مسائل هیئت علمی بیمارستان مداخله جدی صورت گیرد.
وی آموزش پزشک عمومی را برای دانشگاه بسیار مهم و ضروری دانست و افزود: باید برای افزایش انگیزه اساتید این بیمارستان تدابیری اتخاذ شود. هرچند امتیازاتی در حوزه آموزش در نظر گرفتهشده ولی ممکن است بازهم نیاز به بازنگری بیشتری داشته باشد.
معاون آموزشی دانشگاه ایجاد مرکز توسعه تحقیقات بالینی را در رفع نیازهای پژوهشی بیمارستان مؤثر دانست و گفت: این بخش در اعتباربخشی بیمارستان نیز امتیاز دارد و میتواند به کسب امتیاز پژوهشی لازم اساتید کمک کند.
وی پیشنهاد گردش اساتید در بیمارستان بهرامی و مرکز طبی کودکان را قابلتوجه دانست و تأکید کرد: هرچند باید در همه حوزهها صرفهجویی شود، اما محدودیت منابع نباید به کیفیت آموزش آسیب برساند.
سپس دکتر رستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه ، ضمن قدردانی از تلاشهای دکتر صادقی در اداره بیمارستان بهرامی گفت: از ظرفیت کانونهای مختلف خیریه منطقه تحت پوشش بیمارستان استفاده کنید. ما هم در ستاد دانشگاه از فعالیتهای شما حمایت خواهیم کرد.
وی خواستار افزایش فعالیتهای فرهنگی بیمارستان شد و افزود: کمیته فرهنگی باید در همه بیمارستانها فعال شود. فعالیتهای فرهنگی موضوعات مختلف اخلاق حرفهای و نحوه برخورد با بیماران و... را دربر میگیرد.
پسازآن، دکتر صادق نیت، رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی، با توجه به حجم بسیار مراجعه بیماران بیبضاعت به بیمارستانهای دانشگاه، تخصیص ردیف متمرکز بودجهای به این بخش را ضروری دانست.
وی خواستار توجه بیشتر مدیران گروهها به مسائل بیمارستانی شد و گفت: مدیران گروهها اغلب نگاه آموزشی صرف دارند که لازم است در تصمیمگیریهای خود مسائل بیمارستانها را نیز موردتوجه قرار دهند.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه نیز، اداره بیمارستانها را در این شرایط کار دشواری دانست و گفت: زمانی تصمیم گرفته شد بیمارستانهای دانشگاهی، آموزشی شوند درحالیکه مأموریت کلان آنها تعریف و نوشتهنشده است.
وی افزود: لازم است مأموریت گروهها در حوزه آموزش عمومی، تخصصی و فوق تخصصی با همکاری معاونت درمان و معاونت آموزشی بازتعریف و مأموریت هر بیمارستان در توسعه بخشهای موردنیاز تعیین شود.
دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه نیز، با اشاره به حمایت این مرکز در تهیه تجهیزات موردنیاز IT مراکز تحت پوشش دانشگاه گفت: یکی از نکاتی که در کسورات بیمارستانها باید موردتوجه قرارگیرد، اصلاح ثبت خدمات اورژانس و نوبتهای عصر و شب است که باعث میشود بیمارستانها خدمات ثبتشده بیشتری داشته باشند.
در ادامه، دکتر حاجی محمودی خواستار توجه بیشتر بیمارستان بهرامی به اسناد ارسالی دارو به سازمانهای بیمهگر شد و گفت: لازم است درزمینهٔ مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها و استامینوفن تزریقی و پنتاپرازول مداخله بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: لازم است روسای بیمارستانها، نظارت بیشتری در امور مختلف بیمارستانها داشته باشند.
سپس دکتر روئینی رئیس مجموعه داروخانههای دانشکده داروسازی و بیمارستانها، بابیان اینکه بیمارستان بهرامی در داروخانه مشکل جدی ندارد؛ برای توسعه فعالیتهای پژوهشی این بیمارستان پیشنهاد داد: روند ورود محققان دانشکده داروسازی که اغلب دسترسی دشواری به بیمارستانها دارند به بیمارستان بهرامی تسهیل شود. اینگونه فعالیتهای پژوهشی این مرکز نیز توسعه بیشتری مییابد.
ضرورت بازتعریف نحوه تعامل بیمارستان بهرامی و مرکز طبی کودکان
پس از ارائه نظرات اعضای هیئترئیسه، دکتر کریمی رییس دانشگاه، در جمعبندی مباحث مطرحشده از تلاشهای دکتر صادقی قدردانی کرد و گفت: بیمارستان بهرامی از گذشته تاکنون در شرق تهران بسیار خوشنام است و انترن ها و رزیدنتهای بسیاری از آموزش آن بهرهمند شدند.
دکتر کریمی با تأکید براینکه اجازه ندهیم بیمارستان بهرامی در سایه فعالیتهای مرکز طبی قرار گیرد و فعالیتهای آن کمتر دیده شود افزود: جایگاه این بیمارستان پایین نیست که تلاش کنیم آن را بالا ببریم. این بیمارستان در منطقه محرومی قرار دارد و در طول زمانهای مختلف اساتید خوب و خوشنام بسیاری در آن منشأ اثر بوده اند. روابط بین مرکز طبی کودکان و بیمارستان بهرامی باید اصلاح شود. هر دو مرکز دانشگاهی هستند و باید موردتوجه قرار گیرند.
رییس دانشگاه، تلاش برای فوق تخصصی شدن بیمارستان بهرامی را تصمیم اشتباهی دانست و گفت: آموزش پزشک عمومی همیشه در دانشگاه مهم بوده؛ هرچند در دورهای تحصیلات تکمیلی بیشتر موردتوجه قرارگرفته است. در این دوره نیز تأکید ما بر ارتقا کیفیت آموزش دکترای عمومی و تخصصی است.
وی با تأکید بر فراهمسازی امکان ارتقا و ترفیع اعضای هیئت علمی گفت: دکتر نفیسی، دکتر سهراب پور و دکتر صحرائیان با اعضای هیئت علمی بیمارستان بهرامی جلسهای را برگزار و به مسائل آنان رسیدگی کنند. اساتیدی که در حوزه آموزشی فعالیت دارند نباید ازنظر ارتقا و ترفیع دچار مشکل شوند. لذا باید این احساس اطمینان خاطر در اعضای هیئت علمی تقویت شود.
دکتر کریمی بابیان اینکه مشکلات پژوهشی اساتید بیمارستان بهرامی باید برطرف شود افزود: در حوزه پژوهش هم باید فعالتر باشید. مهمترین نکته در حوزه آموزش و پژوهش بیمارستانها، انتخاب معاونان قوی و پیگیر برای این دو حوزه است که بیشتر وقت خود را صرف رسیدگی به این امور و پاسخگویی به مسائل اساتید و دانشجویان کنند.
وی با اشاره به اطلاع کامل خود از درخواستها و نیازهای اعضای هیئت علمی بیمارستان بهرامی یادآور شد: پیش از اینکه اساتید بیمارستان به فکر نوشتن نامه بی افتند، من به مسائل آنان آگاهی داشتم. به همین دلیل از دکتر زینالو مدیر گروه کودکان خواستم که برای رسیدگی به مشکلات آنان به این بیمارستان بیایید.
رییس دانشگاه خواستار توجه بیشتر رییس بیمارستان بهرامی به امور مختلف بیمارستان شد و گفت: شما بهعنوان رییس بیمارستان، باید در همه امور مربوطه مداخله کنید. بعضی سنتها از گذشته تاکنون در مراکز اجرا میشود که باید آنها را بازنگری و سیستم را اصلاح کنید.
دکتر کریمی با اشاره به تعداد بالای نیروی پشتیبانی بیمارستان بهرامی به نسبت کادر پرستاری آن گفت: آمار نیروی انسانی را به تفکیک بخشها و عملکرد آنان بررسی کنید و در جذب نیرو با توجه به بار مالی که برای سیستم به همراه دارد دقت بیشتری به کار گیرید.
وی خواستار فعالیت بیشتر بیمارستان بهرامی در جذب کمکهای خیرین شد و گفت: با توجه به اینکه مردم استقبال خوبی از کمک به کودکان بیمار دارند؛ در منطقه تحت پوشش خود کانونهای خیریه را شناسایی و از کمک آنان استفاده کنید.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود خواستار تعریف درستی از نحوه تعامل مرکز طبی کودکان و بیمارستان بهرامی شد و گفت: دکتر سهراب پور در اولین فرصت جلسهای را با دکتر بدو و مدیر گروه کودکان برگزار کنند تا نحوه تعامل این دو مرکز بازتعریف شود.
بررسی عمکرد هیات رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان
توضیح اینکه در ادامه نشست، دکتر موسوی رییس دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات دانشگاه، به تشریح قانون رسیدگی به تخلفات اداری و نحوه رسیدگی به تخلفات در دانشگاه پرداخت و گزارش مبسوطی را درزمینهٔ میزان تخلفات سال 96 و عملکرد این هیئت ارائه کرد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی
ارسال به دوستان