اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1397/05/07 - 17:04
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6779
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسای بیمارستان‌ها

دکتر کریمی: یادمان باشد از مسیر اصلی منحرف نشویم؛ وظیفه اصلی دانشگاه آموزش، پژوهش و پیشگامی در عرصه‌های مختلف درمان است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه با روسای بیمارستان‌ها، شرایط پیش روی دانشگاه در عرصه پشتیبانی، درمان، دارو و تجهیزات پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که صبح روز یکشنبه 7 مرداد 97 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، ابتدا دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، به بررسی وضعیت اعتبارات دانشگاه پرداخت و گفت: در شرایط اقتصادی فعلی، باید جنبه‌های اداری و مالی بیمارستان‌ها که نیاز به تمرکز بیشتر دارند را شناسایی کنیم تا با مداخلات لازم خدمت بهتری ارائه شود.
وی  به تشریح کامل نسبت درآمد و هزینه‌های بیمارستان‌ها در سال‌های 95 و 96 پرداخت و  با بیان اینکه 71 درصد از منابع دانشگاه صرف پرداخت پرسنلی می‌شود افزود: بیمارستان‌هایی که پرداخت کارکنان آنان از متوسط دانشگاه بالاتر است باید این میزان را به کمتر از 70 درصد برسانند.
وی با اشاره به مقایسه هزینه دارو و لوازم پزشکی گفت: دارو و لوازم پزشکی از سال 95 به 96، 4 درصد نسبت به 6 درصد درآمد دانشگاه رشد داشته است که باید در این عرصه نیز مداخلات جدی صورت گیرد تا منابع دانشگاه ذخیره شود.
دکتر بیگلر با اشاره به راهبردهای دانشگاه در زمینه کنترل هزینه‌ها گفت: روسای بیمارستان‌ها باید سیستم مالی بیمارستان‌ها را موردتوجه قرار دهند تا اسناد بیمه‌ای به‌موقع ارسال شود.  همچنین وضعیت انبارها و اقلام موجودی آن به‌دقت کنترل شود. اقدامات ابتکاری مراکز در کنترل هزینه‌ها نیز با مدیران به اشتراک گذاشته می‌شود تا در سایر مراکز مورداستفاده قرار گیرد.
در ادامه دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه به تشریح اقدامات انجام‌شده  مدیریت منابع در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت و آن را فرصتی برای کنترل هزینه‌ها در این عرصه دانست و گفت: در سه ماه اول سال 97 به نسبت همین بازه زمانی در سال 96، اسناد دارو و تجهیزات ارسالی به سازمان‌های بیمه‌گر، 9 تا 10 میلیارد تومان کاهش داشته که نشانمی دهد مسئولان بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها  مداخلات مؤثری در این زمینه داشته‌اند.
وی به اشاره به عملکرد دارویی به تفکیک هریک از بیمارستان‌ها گفت: بخش عمده کاهش هزینه‌ها در حوزه دارو صورت گرفته و در تجهیزات پزشکی پیشرفت چندانی حاصل نشده است که دلایل متعددی دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه تصریح کرد: در زمینه داروهای آنتی میکروبیال دانشگاه پروتکلی را از قبل تدوین کرده که براساس آن حدود 900 میلیون تومان در سه ماه اول سال 97 به 96 مصرف این داروها کاهش داشته است.
وی افزود: با تغییر دستورالعمل خدمات بستری به سرپایی در بیماران MS و شیمی‌درمانی و جایگزینی برندهای ایرانی می‌توان در کاهش هزینه‌ها مداخلات مؤثری انجام داد.
در ادامه دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه، بر مدیریت صحیح منابع تأکید کرد و  گفت: صرف‌نظر از مسئله تحریم‌ها، بخش سلامت کشور هزینه‌های مازادی  را به نظام اقتصادی کشور تحمیل می‌کند که باید توسط متولیان سلامت رصد شود و مداخلات جدی برای آن صورت گیرد.
وی ایجاد یک سیستم منسجم و  به‌کارگیری افراد کارآمد را از ارکان اصلی کاهش هزینه‌ها دانست و گفت: اگر زیرساخت‌های لازم را ایجاد کنیم که فرآیند نقطه آغازی برای مداخلات مؤثر باشد می‌توانیم نتیجه بگیریم که موفق عمل کرده‌ایم.
معاون درمان دانشگاه با تأکید براینکه در کنار همه مداخلات باید مراقبت کنیم اصل خدمت تحت تأثیر قرار نگیرد گفت: در این شرایط کاهش نیرو نمی‌تواند مؤثر باشد بلکه باید بر ارزش‌افزوده نیروی انسانی توجه شود تا ظرفیت خالی در بیمارستان بوجود نیاید.
دکتر رضایی با اشاره به اقدامات اولیه در زمینه مدیریت منابع گفت: این اقدامات در بخش‌های مختلف مدیریت ویزیت و خدمات سرپایی پزشکان، خدمات اورژانس بیمارستانی، کاهش مدت اقامت غیرضروری، خدمات گلوبال، کاهش بستری، توجه به کارایی و بهره‌وری، مدیریت پرونده و صورتحساب بیماران، دارو و لوازم مصرفی و نیروی انسانی موردتوجه قرارگرفته است.
در ادامه، روسای بیمارستان‌ها و اعضای هیئت‌رئیسه به بیان راهکارها و پیشنهادهای خود برای مدیریت بهتر بیمارستان‌ها پرداختند.

نباید کاری زمین بماند؛ منابع دانشگاه را در جای مناسب هزینه کنید

دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز به جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده پرداخت و با ابراز تشکر ویژه و قلبی خود از روسای بیمارستان‌ها گفت: آرامش امروز دانشگاه محصول تحمل شما در برابر فشارهایی متعددی است که به بیمارستان‌ها و دانشگاه وارد می‌شود. اعضای هیئت‌رئیسه و روسای بیمارستان‌ها در صف مقدم مواجه با مشکلات هستند و به میزانی که تلاش می‌کنند تا مسائل را حل کنند، فشار از روی دانشگاه برداشته می‌شود. این آرامش به‌خوبی از سوی نهادهای نظارتی بیرونی و اعضای درون دانشگاه احساس می‌شود که جا دارد از زحمات شما قدردانی کنم.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود نکاتی را به روسای بیمارستان‌ها تأکید کرد و افزود: وظیفه اصلی دانشگاه آموزش، پژوهش و پیشگامی در عرصه‌های مختلف درمان است. لذا باید یادمان باشد که از مسیر اصلی دانشگاه منحرف نشویم.
وی درمان را از نیازهای اصلی جامعه و جز مطالبات سال‌های طولانی مردم دانست و گفت: قطعاً خدمات درمانی باید به مردم ارائه شود و روسای بیمارستان‌ها، معاونان شایسته‌ای برای حوزه درمان انتخاب کنید. اما به‌عنوان مسئولان دانشگاه باید توجه داشته باشیم که کار اصلی دانشگاه آموزش دانشجو است.
دکتر کریمی با بیان اینکه بیمارستان‌های دانشگاه همانند یک دانشکده هستند تصریح کرد: کوچک‌ترین بیمارستان دانشگاه از بعضی دانشکده‌های شهرستان‌ها، بزرگ‌تر است  و بیمارستان‌های بزرگ دانشگاه مانند امام خمینی، شریعتی، مرکز قلب، مرکز طبی و سینا حتی از بسیاری از دانشگاه‌های شهرستان‌ها بزرگ‌تر هستند لذا شما رییس یک بیمارستان همانند سازمان‌های دیگر نیستید بلکه رییس یک دانشکده هستید و باید بیمارستان را همانند دانشکده ببینید و نیازهای آن را تأمین کنید.
دکتر کریمی با تأکید بر انتخاب معاونان آموزشی برجسته در بیمارستان‌ها گفت: روسای بیمارستان‌ها باید قوی‌ترین، باانگیزه‌ترین، دست‌پاک ترین و علاقه‌مندترین فرد را به‌عنوان معاون آموزشی انتخاب کنند و اجازه دهند اختیار کامل امور آموزشی بیمارستان را برعهده گیرد.
وی با اشاره به درد دل‌های دانشجویان از وضعیت بیمارستان‌ها گفت: همان‌طور که بیمار مهم‌ترین فرد در بیمارستان است، دانشجو نیز از ارکان مهم دانشگاه محسوب می‌شود و نباید دغدغه ورود و خروج، جای لباس و غذا در بیمارستان را داشته باشد. لذا اگر آموزش اولویت اصلی معاون آموزشی بیمارستان باشد دانشجویان نباید با این مشکلات مواجه شود.
رییس دانشگاه با بیان اینکه شرایط سخت امروز نمی‌تواند بهانه‌ای برای بی‌توجه‌ای به مسائل دانشجویان و رزیدنت‌ها باشد گفت:  در این 44 سالی که در دانشگاه هستم چه قبل از سال 1353 و چه پس‌ازآن همیشه می‌گفتند شرایط سخت است لذا با این بهانه‌ها نباید راه را گم کنیم و باید به مسائل دانشجویان و رزیدنت‌ها در بیمارستان‌ها رسیدگی نماییم.
دکتر کریمی در توصیه‌های پژوهشی خود به روسای بیمارستان‌ها بر انتخاب معاون پژوهشی کارآمد تأکید کرد و گفت: پژوهش برای بیمارستان یک فرصت است. گروه‌ها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده‌هایی را که  تحقیق واقعی و هدفمند انجام می‌دهند، درد مردم را درمان و در خدمت علم هستند موردحمایت پدرانه بیمارستان قرار دهید. اما به‌هیچ‌وجه از کارهای بی‌حاصل و غیرواقعی حمایت نکرده؛ وقت و اعتبار و آینده خود را صرف آن نکنید.
رییس دانشگاه با تأکید بر وقت گذاری روسای بیمارستان‌ها در شناسایی و ارزیابی عملکرد اعضای هیئت‌علمی گفت: پیشبرد امور بیمارستان‌ها باید به‌صورت تقسیم‌کار باشد اجازه دهید مدیر داخلی و معاونان بیمارستان امور مربوط به خود را پیگیری کنند و شما در جلسات هفتگی منظم بر حسن انجام امور نظارت کنید. به‌جای آن، بخش عمده‌ای از وقت خود را صرف بررسی و شناسایی مشکلات اعضای هیئت‌علمی نمایید. نخست  اینکه بررسی کنید روسای بخش‌های شما چه کسانی هستند، چقدر کفایت دارند و چه میزان از وقت خود را در بخش می‌گذرانند.
وی با تأکید براینکه براساس آیین‌نامه ابلاغ‌شده حداکثر تا اواخر مهرماه هیچ‌یک از روسای بخش‌ها نباید از اساتید بازنشسته باشند افزود: طبق قانون، به روسای بازنشسته بخش‌ها امکان پرداخت مالی وجود ندارد و ازنظر اخلاقی هم نمی‌توانیم استاد بازنشسته‌ای را برای این مسئولیت در نظر بگیریم. البته این به معنی قطع ارتباط اساتید بازنشسته با دانشگاه و بیمارستان نیست اساتید هر وقت که مایل باشند می‌توانند به محیط دانشگاه و بیمارستان رفت‌وآمد کنند. اما اجازه دهیم جوان‌ترها مسئولیت بخش‌ها را بپذیرند همان‌طور که مدیریت گروه‌ها را پذیرفتند.
دکتر کریمی با رد این تصور که نمی‌توان جوانان را به‌عنوان روسای بخش‌ها منصوب کرد گفت:  متوسط سن روسای بیمارستان‌ها 46 سال، میانگین سن هیئت رییسه دانشگاه 47 سال و متوسط سن روسای دانشکده‌ها 45 سال است. در شرایطی که 45 ساله‌ها، 46 ساله‌ها و 47 ساله‌ها بخش‌های مختلف دانشگاه را اداره می‌کنند چطور نمی‌توانند یک بخش را اداره کنند و اگر نمی‌توانند ضعف رییس بیمارستان و دانشکده است که هیئت‌علمی مناسبی را جذب نکرده است.
وی همچنین از روسای بیمارستان‌ها خواست میزان عملکرد و دریافتی اعضای هیئت‌علمی بیمارستان‌ها مورد بررسی قرار دهند و گفت: کاملاً بر ارزش هیئت‌علمی و کیفیت کار آنان واقفم در طول سال‌هایی که مسئولیت‌های مختلف را برعهده داشتم جایگاه اساتید را می‌دانم و برایشان احترام بسیاری قائلم و معتقدم اگر هیئت‌علمی به وظایف خود درست عمل کند می‌تواند برای سیستم مفید و موثر باشد.
رییس دانشگاه درخصوص رسیدگی به پرونده ترفیع اساتید گفت: هزار و 800 عضو هیئت‌علمی در دانشگاه فعالیت دارند که باید پایه سالیانه خود را دریافت کنند. اگر هم استادی استحقاق آن را ندارد لیستی از آنان را تهیه کنید و در جلسات جداگانه‌ای پرونده ترفیع آنان را با حضور خودشان بررسی کنید. من نیز با تعدادی از اساتیدی که به نظر می‌رسید واجد شرایط نیستند جلسه داشتم و مشخص شد یکی از این عوامل، تکمیل نکردن شعاع است. قرار بود این سیستم ظرف مدت دو سه ماه بازنگری و اصلاح شود.
دکتر کریمی با بیان اینکه اداره دانشگاه با رودربایستی امکان‌پذیر نیست افزود: مدیریت توأم با رودربایستی را کنار بگذارید. باید تصمیمات خود را بدون رودربایستی اتخاذ کنید و اگر مسئولیت بیمارستان را پذیرفتید همه مسائل آن را نیز بپذیرید و در اموری که در حیطه قدرت و تحت مدیریت شماست حتماً ورود پیدا کنید. مسئولیت خودتان را رها نکنید و یا بردوش دیگری نیندازید. دانشگاه نیز از شما حمایت خواهد کرد و درجایی که لازم است از منابع دانشگاه هزینه کنید و کاری را زمین نگذارید.
رییس دانشگاه با بیان اینکه ما در دانشگاه به آرامش بیشتری نیاز داریم افزود:  با هیاهو نمی‌توان کارها را مدیریت کرد. یکی از عواملی که بر حفظ آرامش بیمارستان تأثیرگذار است پرداخت کارانه پرسنل است که با تلاش بسیار منابع آن تأمین می‌شود. لذا کارانه کارکنان هم‌تراز تأمین دارو در اولویت دانشگاه قرار دارد. 
وی با بیان اینکه جدا از همه مشکلات، ناامیدی و برجسته کردن نقاط منفی مهم‌ترین مسئله‌ای است که جامعه با آن روبرو است گفت: وظیفه ما تکرار حرف‌هایی نیست که در سطح جامعه شنیده می‌شود بلکه باید مشکلات را حل کنیم و خدمت بهتری را ارائه دهیم. در شرایط سخت باید آرامش افراد بیشتر باشد. بنا نیست اگر در دارو، تجهیزات، آموزش و پژوهش مشکلی پیش آمد گروهی بر گروه دیگر فشار بیاورند بلکه در این شرایط باید در جلسات کارشناسی همفکری بیشتری صورت گیرد.
دکتر کریمی در پایان سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های روسای بیمارستان‌ها تشکر کرد و گفت: دانشگاه از پیشبرد اهداف بیمارستان و رفع مسائل آن حمایت می‌کند.  
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 78866
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی