اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/04/11 - 10:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4000
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

با رویکرد اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور

رئیس دانشگاه با رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیدار کرد

دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه و دکتر علی مرتضی بی‌رنگ، رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با یکدیگر دیدار کردند.

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی معاونت بین‌الملل در دیدار روز دوشنبه 10 تیر 98، دکتر رامین کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر مینا حاجی فرج تبریزی، مدیر توانمندسازی بین‌المللی نیروی انسانی معاونت بین‌الملل و رویا انصاری پور، کارشناس مسئول روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل معاونت بین‌الملل نیز حضور داشتند.
در ابتدا، دکتر بی‌رنگ، به پیشینه شکل‌گیری مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این مرکز از پنج سال پیش و با ادغام واحدهای بین‌الملل بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: به دنبال راه‌اندازی مرکز مذکور و با رویکرد بهره‌مندی از ظرفیت‌های نخبگان غیرمقیم، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با همکاری دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان پایگاه تخصصی همکار تدوین و به اجرا درآمد.
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد که از 50 هزار دانشجوی ایرانی خارج از کشور، 5 درصد در دانشگاه‌های ممتاز تحصیل می‌کنند، اظهار داشت: در تدوین برنامه مذکور تمرکز بر روی این پنج درصد قرار گرفت و به منظور بهره‌مندی از توان و ظرفیت علمی آن‌ها راه‌حل‌های مختلفی طراحی شد.
دکتر بی‌رنگ افزود: طی این برنامه مقرر شد در دوره‌های تحقیقاتی اعم از پسادکترا، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، پروژه‌های فناوری کوتاه‌مدت و بلندمدت، برگزاری سخنرانی‌ها و کارگاه‌های تخصصی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این افراد استفاده شود.
وی ادامه داد: همچنین تلاش شد با تسهیل شرایط حضور این افراد چون خدمت نظام‌وظیفه و تأیید مدارک تحصیلی توسط وزارتخانه‌های متبوع، فرصت استفاده از توانمندی آن‌ها فراهم شود ضمن اینکه به دانشگاه‌ها و مراکز محل فعالیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور نیز امکان ارزیابی این افراد و تصمیم‌گیری در خصوص ادامه همکاری با آن‌ها داده شد.
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه طی چهار سال گذشته یک هزار و 220 متخصص و کارآفرین ایرانی در قالب این برنامه به کشور بازگشته‌اند، گفت: 230 نفر از این تعداد از 20 دانشگاه نخست جهان هستند.
دکتر بی‌رنگ تصریح کرد: هم‌اکنون 360 نفر از مجموع نخبگانی که به کشور بازگشته‌اند به عنوان عضو هیأت‌علمی در دانشگاه‌های مختلف مشغول به فعالیت شده‌اند و 83 شرکت و استارت آپ توسط آن‌ها راه‌اندازی شده که زمینه اشتغال 2 هزار و 400 نفر را فراهم کرده است.
وی ارزیابی‌های انجام شده از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور توسط محافل تخصصی دنیا را مثبت دانست.
رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 94 در این برنامه، بیان داشت: طی چهار سال گذشته بیش از 30 متخصص ایرانی غیرمقیم در دوره‌های پسادکترا و استاد مدعو جذب شده‌اند و یا نسبت به ارائه سخنرانی و برگزاری کارگاه‌های تخصصی در این دانشگاه اقدام کرده‌اند.
دکتر بی‌رنگ اضافه کرد: مشارکت دانشگاه‌های فنی و مهندسی در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور نسبت به دانشگاه‌های علوم پزشکی پررنگ‌تر بوده و توقع ما از مجموعه‌ای چون دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب این حوزه در کشور، همکاری گسترده‌تر و دستاوردهای بیشتر است.
وی در ادامه به دیدار انجام شده با متخصصان و نخبگان ایرانی غیر مقیم جذب شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و تصریح کرد: در این گردهمایی مقوله‌های جذب این افراد پس از دوره پسادکترا و تسهیل شرایط حضور آن‌ها در دانشگاه مورد تأکید قرار گرفت.
دکتر بی‌رنگ در پایان از تلاش‌ها و همکاری‌های دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه، دکتر مینا حاجی فرج تبریزی، مدیر توانمندسازی بین‌المللی نیروی انسانی، رویا انصاری پور، کارشناس مسئول روابط دانشگاهی و امور بین‌الملل و مرضیه کامران شید، کارشناس معاونت بین‌الملل در اجرای این برنامه قدردانی کرد.
دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه اقدام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای بهره‌گیری از ذخایر علمی متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم را مثبت و از نظر ملی ارزشمند توصیف کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حد توان و ظرفیت‌های موجود تلاش خود را در این مسیر خواهد کرد و البته انتظار جذب تعداد زیادی از متخصصان و نخبگان غیر مقیم حوزه پزشکی به ویژه پزشکی بالینی به نظر عملیاتی نخواهد بود.
وی تصریح کرد: تجربه ما نشان می‌دهد در پزشکی بالینی درصد افراد مؤثری که راغب به بازگشت به کشور باشند، پایین است.
رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه اغلب کسانی که پزشکی را انتخاب می‌کنند علاقه‌مند به ادامه تحصیل در رشته‌های بالینی هستند و درصد کمتری به رشته‌های علوم پایه تمایل دارند، افزود: به نظر می‌رسد علوم پایه پزشکی ظرفیتی است که می‌توان برای جذب متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم به آن ورود کرد.
وی با تأیید صحبت‌های رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص مزایای دوره یک ساله پسادکترا برای شناخت بیشتر توانمندی‌ها و ظرفیت‌های متخصصان غیرمقیم، بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران علاقه‌مند به پذیرش متقاضیان در قالب این دوره است و آن را فرصتی برای شناسایی قابلیت‌های افراد جهت حضور طولانی‌مدت در این مجموعه می‌داند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه لزوم فراهم کردن شرایط و فضای موجود برای رفت‌وآمد این افراد احساس می‌شود، گفت: نباید به ماندن این افراد اصرار کرد بلکه خودشان باید در این باره تصمیم بگیرند و تنها در این صورت است که حضور آن‌ها برای دانشگاه و کشور مفید خواهد بود.
دکتر کریمی افزود: متأسفانه در حوزه پزشکی تربیت نیروها اغلب تک بعدی شده و تحصیل‌کردگان تفکر جامعی نسبت به حوزه‌های مختلف ندارند که این رویکرد سبب شده نگاه درستی نسبت به کشور و محل رشد خود نداشته باشند و به دنبال آن انگیزه ماندن و خدمت کردن را از دست بدهند.
وی همچنین به شکل متفاوت کار در رشته‌های پزشکی نسبت به رشته‌های فنی اشاره کرد و اظهار داشت: رشته‌های مهندسی نسبت به پزشکی، دوره‌های کوتاه‌تری دارند و در حیطه پزشکی اگر کسی بخواهد به جایگاه یک متخصص برسد باید مسیر طولانی را پشت سر بگذارد.
رئیس دانشگاه در ادامه، توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران در مسیر بین‌المللی سازی ارائه کرد و گفت: این مجموعه از توانمندی‌های بسیاری برای توسعه روابط بین‌الملل برخوردار است و ما معتقدیم که امروز علی‌رغم مسائل اقتصادی، تحریم‌های سیاسی و مسائل پیش روی تعاملات بین‌المللی، دانشگاه‌ها باید برای پیشبرد اهداف این حوزه بیش از پیش ورود کنند.
وی اضافه کرد: همچنین تلاش می‌شود ضمن بسترسازی برای استفاده حداکثری از توان نخبگان مقیم خارج از کشور، از منابع موجود برای توسعه تعاملات بین‌المللی و ارتباطات منجر به پروژه‌های گسترده‌تر استفاده شود.
دکتر کریمی در پایان خاطرنشان کرد: معاونت بین‌الملل دانشگاه به منظور تعامل با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مشارکت در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور از اختیارات لازم برخوردار است و امیدوارم از ارتباطات موجود بتوان در مسیر پیشبرد اهداف دانشگاه و کشور بهره برد.
دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز صحبت‌های خود را با قدردانی از مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تدوین برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، برنامه‌ریزی مناسب در اجرای آن و حمایت مؤثر از دانشگاه‌ها و مراکز علمی برای جذب حداکثری نخبگان ایرانی غیرمقیم آغاز کرد.
وی سپس دانشگاه علوم پزشکی تهران را مجموعه‌ای فعال و موفق در مقوله بین‌المللی سازی معرفی کرد و بیان داشت: تقریباً 50 درصد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های علوم پزشکی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
دکتر کردی به سفر اخیر هیأت دانشگاه به سوئیس و بازدید از مراکز علمی و درمانی این کشور در اواخر ماه گذشته اشاره کرد و گفت: بیشترین تعداد دانشجویان ایرانی دکترای تخصصی دانشگاه EPFL به عنوان یکی از مراکز علمی فنی و مهندسی سوئیس پس از دانشگاه‌های شریف، تهران، امیرکبیر را فارغ‌التحصیلان دانشگاه علوم پزشکی تشکیل می‌دهند.
معاون بین‌الملل دانشگاه تصریح کرد: با تکیه بر همکاری شکل گرفته میان مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علوم پزشکی تهران باید میان دو حوزه علوم پزشکی و فنی و مهندسی تفاوت قائل شد.
وی با بیان اینکه دوره تحصیلی رشته‌های فنی و مهندسی کوتاه‌تر و ورود فارغ‌التحصیلان آن‌ها به عرصه کاری راحت‌تر صورت می‌گیرد، افزود: این در حالی است که تحصیل در رشته‌های پزشکی طولانی‌تر و شاغل شدن به عنوان یک پزشک زمان‌بر خواهد بود.
دکتر کردی بر لزوم تعریف برنامه‌هایی خاص در حیطه علوم پزشکی با همکاری طرفین تأکید کرد و گفت: این برنامه‌ها را می‌توان در دانشگاه علوم پزشکی تهران به صورت پایلوت اجرایی کرد و به مرور به سایر دانشگاه‌های کشور تسری داد.
معاون بین‌الملل دانشگاه جذب دانشجو و فلوشیپ مشترک با اساتید برجسته ایرانی خارج از کشور را به عنوان یکی از همین برنامه‌ها پیشنهاد کرد و بیان داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال‌های اخیر اجرای برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی مشترک با اساتید و دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی را مورد توجه قرار داده است.
وی اضافه کرد: همچنین با تکیه بر اینکه بخش مهمی از تکنولوژی‌های حوزه پزشکی شامل مهارت‌هایی است که توسط افراد در خارج از کشور فرا گرفته شده، لزوم برنامه‌ریزی مناسب‌تر در این باره به منظور پیشرفت هر چه بیشتر دانشگاه در عرصه دانش و فناوری‌های روز پزشکی احساس می‌شود.
در پایان، با توجه به دیدگاه‌ها و نقطه نظرات مطرح شده طرفین در خصوص تعریف برنامه‌های خاص در حیطه علوم پزشکی به توافق اولیه رسیدند.
توضیح اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طبق موافقت‌نامه‌ای که با دانشگاه علوم پزشکی تهران به امضاء رسانده از حضور متخصصان و نخبگان ایرانی غیرمقیم در قالب فعالیت‌هایی چون دوره‌های تحقیقاتی اعم از پسادکترا، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، پروژه‌های فناوری کوتاه‌مدت و بلندمدت، برگزاری سخنرانی‌ها و کارگاه‌های تخصصی پشتیبانی مالی می‌کند.
اعضای هیأت‌علمی، مدیران گروه‌های آموزشی و روسای مراکز تحقیقاتی دانشگاه می‌توانند با بهره‌مندی از این امکان، فرصت حضور این افراد و استفاده از ظرفیت‌ها و توان علمی آن‌ها را فراهم کرده و گامی مؤثر در راستای توسعه ارتباطات و تعاملات علمی دانشگاه بردارند.
خبر و عکس: مهناز وحیدی


  • گروه خبری : گروه های مطالب,معاونت بین الملل دانشگاه,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 89362
مهناز  وحیدی
تهیه کننده:

مهناز وحیدی