جلسه شورای عالی پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه برگزار شد
رئیس دانشگاه: اگر جانشین پروری نکنیم، در خدمت به دانشگاه کوتاهی کرده ایم
دکتر کریمی در جمع اعضای شورای عالی پیوند دانشگاه گفت: باید بتوانیم افرادی بهتر و قوی تر از خود در بخش ها تربیت کنیم، این که پس از رفتن ما کارها متوقف بشود فاجعه است.
به گزارش روابط عمومی معاونت درمان، با حضور دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، جلسه شورای عالی پیوند و فرآهم آوری اعضای دانشگاه روز دوشنبه 31 تیر 98 در سالن حکیم ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
همچنین در این جلسه دکتر مهدی رضایی، معاون درمان دانشگاه، دکتر محمدرضا خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه مجتمع بیمارستان امام خمینی (ره)، دکتر علی جعفریان، رئیس بخش پیوند کبد مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره)، دکتر سعید رضا مهرپور رئیس بیمارستان شریعتی، دکتر شروین بدو رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان و روسای بخش های پیوند و فراهم آوری اعضای بیمارستان های امام خمینی(ره)، شریعتی و سینا، دکتر علیرضا پارساپور مدیر روابط عمومی دانشگاه، دکتر شکوه ورعی، مدیر امور پرستاری دانشگاه، دکتر نسرین عباسی مدیر نظارت و اعتباربخشی معاونت درمان، دکتر ساناز دهقان رئیس گروه پیوند و فراهم آوری اعضای وزارت بهداشت، دکتر شعبانی رئیس اداره پیوند و بیماری های خاص معاونت درمان و سایر اعضای شورا حضور داشتند.
لزوم جانشین پروری
رئیس دانشگاه در این نشست با تاکید بر اهمیت جانشین پروری در دانشگاه گفت: با نگاهی به قبل، یادم هست در سال 68 که با پیوند قلب در بیمارستان شریعتی کلید خورد موضوع پیوند شکل دیگری داشت و امروز با توجه به تغییرات زیادی که پس از گذشت این سال ها در تمامی کشور و بالطبع در بخش های بیمارستانی ایجاد شده، قطعا ساماندهی، بازنگری و اصلاح سیستم اداره بخش های بیمارستانی ضروری است. سیستمی که قائم به فرد نباشد و با رفتن یک فرد کارها متوقف نشود. این درد بزرگی برای دانشگاه است که با بازنشستگی یا رفتن افراد کارهای یک بخش بخوابد. اگر جانشین پروری نکنیم در خدمت به دانشگاه کوتاهی کرده ایم.
رئیس بخشی مهمترین پست در دانشگاه است
رئیس دانشگاه از نیروهای انسانی متخصص در بخش ها به عنوان سرمایه های انسانی سازمان یاد کرد و گفت: باید از میان افراد برتر از هر گروه تخصصی کسانی گلچین شده و پرورش یابند تا بهنگام از توانایی، دانش و مهارتشان در مدیریت بخش های بیمارستانی بتوان بهره برد و این وظیفه روسای بخش هاست. مطالبه من به عنوان رئیس دانشگاه از شما روسای بخش ها این است که باید بتوانیم افرادی بهتر و قوی تر از خود در بخش ها تربیت کنیم. این که پس از رفتن ما کارها بخوابد فاجعه است. و البته خوب می دانم که رئیس بخشی مهمترین پست در دانشگاه است.
دکتر کریمی در ادامه با دعوت به حرکت جمعی و همسویی در ساماندهی و توسعه بخش های پیوند وفراهم آوری اعضای دانشگاه گفت: شما هیچ مانعی در حوزه ریاست دانشگاه برای توسعه بخش پیوند و فراهم آوری اعضا هیچ مانعی ندارید. من اهل قول دادن نیستم و اگر کاری بشود انجام می دهم. ولی پیشنهاد می کنم پیش از هرچیز این همفکری و همسویی باید در دل بیمارستان ها و میان بخش های مربوطه ایجاد شود. کار پیوند یک کار تیمی است و نیاز به همکاری و پشتیبانی سایر بخش های بیمارستانی دارد. و معتقدم در شرایط فعلی با تمرکز بر بخش ها، انگیزه های خوب افراد و ظرفیت موجود دانشگاه پیش رویم. من و همه استادان حوزه پیوند با علاقه و تعصبی که به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم هر کاری از دستمان برآید برای توسعه بخش پیوند و فراهم آوری اعضای دانشگاه انجام می دهیم.
باید برای حفظ و توسعه این دستاوردهای ارزشمند بسیار تلاش کنیم
معاون درمان دانشگاه با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پیوند و فراهم آوری اعضا در کشور پیشتاز است گفت: دانش پیوند و فراهم آوری اعضا در کشور در مجتمع بیمارستانی امام خمینی(ره) اغاز شد و پیوند مغز استخوان با تلاش های دلسوزانه مرکز تحقیقات خون و آنکولوژی در بیمارستان دکتر شریعتی برای نخستین بار در کشور به بار نشست. از این رو باید برای حفظ و توسعه این دستاوردهای ارزشمند بسیار تلاش کنیم.
دکتر رضایی همچنین در این جلسه در خصوص برگزاری دوره آیروس توضیحاتی داد و گفت: معاونت درمان دانشگاه با همکاری وزارت بهداشت و انجمن پیوند عضو ایرانیان به منظور ارتقای PMP ( نسبت اهداکنندگان مرگ مغزی به جمعیت) و توسعه واحدهای فراهم آوری و پیوند اعضای بیمارستان های دانشگاه با بهره گیری از دانش و تجربه استادان دانشگاه علوم پزشکی تهران اقدام به برگزاری یک دوره آموزشی پنج روزه از تاریخ سوم تا هفتم شهریور ماه سال جاری کرده است. این دوره آموزشی با رعایت سایر موارد اثر گذار در فراهم آوری اعضا می تواند با افزایش دانش فنی پزشکان و کارشناسان مربوطه در ارتقای PMP موثر باشد.
استراتژی دانشگاه در حوزه پیوند و فراهم آوری اعضا باید مشخص شود
دکتر خاتمی نیز در این نشست گفت: استراتژی دانشگاه در حوزه پیوند و فراهم آوری اعضا باید مشخص شود. اگرچه کمبودها زیاد است ولی باید با استفاده از امکانات موجود و پتانسیل علمی و درمانی مراکز تابعه با پرهیز از پراکندگی کارها را پیش ببریم. وی همچنین بر ایجاد یک رجیستری آنلاین برای ثبت اطلاعات حوزه پیوند در بیمارستان های دانشگاه تاکید کرد.
هدف ما در پیوند عضو رقابت با کسی نیست
دکتر جعفریان با بیان این نکته که استفاده از دهنده زنده درتمامی جهان قابل دفاع نیست از پیشنهاد دکتر مهرپور در تدوین پروتکل پیوند زنده حمایت کرد و افزود: واقعیت این است که باید یک چارچوب علمی واخلاقی مدون برای این کار ارائه دهیم. قطعا آگهی فروش عضو نباید بر در و دیوار شهر باشد این کار درست نیست.
وی در ادامه، با اشاره به اقدام وزارتخانه در پرداخت بهنگام حق الزحمه تیم پیوند اعضای بیمارستان ها گفت: این کار خوبی است که باعث شده تا بخش های پیوند از حالت ضررده خارج شود.
دکتر جعفریان همچنین در خصوص آمار و ارقام پیوند عضو در جهان و ایران گفت: تعداد زیاد پیوند در تمامی دنیا کار درست ومنطقی نیست. هدف ما در پیوند عضو رقابت با کسی نیست و تنها بر اساس نیاز درمانی کشور و متناسب با ظرفیتمان تلاش می کنیم کار درست را انجام دهیم.
در پیوند زنده باید به اصل کرامت انسانی توجه شود
دکتر مهرپور بحث پشتیبانی را یکی از باید های مهم در حوزه درمان و پیوند عضو خواند و گفت: پشتیبانی در هر درمانی ضروری است. اگر چه پیوند عضو و مغز استخوان و فراهم آوری اعضا از افتخارات بیمارستان شریعتی است ولی بار زیادی در بر این مرکز وارد می کند.
وی در ادامه با اشاره به تبعات اخلاقی و اجتماعی پیوند زنده گفت: من معتقدم در پیوند زنده باید به اصل کرامت انسانی توجه شود. در همین راستا از چند ماه اخیر در بیمارستان شریعتی با بررسی های انجام شده، برای پیوند زنده پروتکلی با مشارکت بخش های مرتبط مثل اخلاق پزشکی، مددکاری اجتماعی، معاونت درمان و ... تدوین کرده ایم که بر اساس آن در خصوص متقاضیان اهدای عضو در کمیته پیوند تصمیم گیری می شود.
دکتر سید محمد کاظمینی عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این نشست دانشگاه علوم پزشکی تهران را در پیوند و فراهم آوری اعضا در کشور پیش قراول خواند و گفت: ما در مجتمع بیمارستانی امام خمینی علم فراهم آوری اعضا را در کشور آورده ایم و ایجاد اولین مرکز فراهم آوری اعضا در ایران مرهون تلاش های زنده یاد دکتر میرخانی است.
خبر و عکس: نجمه باهو
ارسال به دوستان