پانزدهمین جلسه دوره چهارم شورای دانشگاه با بررسی پنج دستور جلسه برگزار شد
در پانزدهمین جلسه دوره چهارم شورای دانشگاه، شیوهنامه ارزشیابی عملکرد روسای دانشکدهها، پیشنهاد اصلاح دستورالعمل جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه، ارائه نتایج اجرای مصوبات کمیته صیانت از حریم عمومی و حقوق شهروندی، انتخاب و انتصاب اعضای هیئتعلمی وابسته و راهنمای رفتار حرفهای دانشکده توانبخشی مورد بررسی قرار گرفت.
گالري عکس
در پانزدهمین جلسه دوره چهارم شورای دانشگاه که روز یکشنبه 23 خرداد سال 95 در سالن اجلاس ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد، دکتر محقق معاون دانشجویی دانشگاه با اشاره به مسیر دعوت تشکل های سیاسی فعال در دانشگاه از شخصیتهای سیاسی و فرهنگی خارج از دانشگاه گفت: هیئت نظارت بر فعالیتهای دانشگاه، نهادی است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی پایه گزاری شده و تاکید می شود که برای دعوت از شخصیتهای سیاسی خارج از دانشگاه توسط این تشکل ها، هماهنگی با این نهاد ضروری است.
در بخشی دیگر از جلسه، دکتر بهادری رییس دفتر دانشآموختگان با اشاره به تقدیر از اساتید نمونه دانشکدهها در پنجمین جشن یکپارچه دانشآموختگان، خواستار مشارکت همهجانبه دانشگاهیان برای برگزاری هر چه بهتر این جشن شد و گفت: زمان برگزاری جشن یکپارچه روز 31 تیرماه و محل برگزاری آن نیز زمین ورزشی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران تعیین شده است. تاکنون هزار و 600 تن از فارغالتحصیلان برای شرکت در این مراسم ثبتنام کردهاند و برنامه رسمی این جشن با حضور روسای دانشکدهها و اعضای هیئت رئیسه از ساعت 19 آغاز و تا ساعت 21 ادامه خواهد داشت.
طرح و بررسی دستورات جلسه
در طرح دستور اول جلسه تحت عنوان شیوهنامه ارزشیابی عملکرد روسای دانشکدهها، دکتر فتوحی مشاور رییس دانشگاه در حوزه آکادمیک گفت: دانشگاه از بدو دوره مدیریت جدید آن، به تعیین چارچوب برای نحوه انتخاب و انتصاب مدیران گروه آموزشی و روسای دانشکدهها پرداخت. در این میان، تمدید مدیریت یک رییس دانشکده با توجه به ارزشیابی عملکرد دوره پیشین او صورت میگیرد و شیوهنامهای که به این منظور تدوین شده است، در جلسه امروز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی این ارزشیابی را شامل دو بخش تکوینی و پایانی دانست و گفت: ارزشیابی تکوینی نقد عملکرد رییس دانشکده پس از گذشت مدت دو سال از زمان انتصاب و ارزشیابی پایانی، ارزشیابی جامع عملکرد رییس دانشکده پس از پایان دوره چهار ساله است که کمیته مشورتی انتخاب رییس دانشکده، مسئولیت آن را به عهده دارد.
دکتر ترابی دبیر ستاد نوآوری، با تبیین دستور بعدی این جلسه مبنی بر پیشنهاد اصلاح دستورالعمل جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه، طیف نوآوری را متشکل از دو بخش استفاده از فناوریهای جدید و نوآوریهای اجتماعی یا ساختارهای جدید دانست و در ادامه به تشریح فرآیند انتخاب طرحهای برگزیده در جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه پرداخت.
وی با بیان شعار جشنواره امسال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی، نوآوری در عمل" گفت: برای انتخاب برگزیده جایزه اول جشنواره، موضوعاتی که حداقل 26 تا 28 امتیاز، برای جایزه دوم موضوعاتی که حداقل 24 تا 26 امتیاز و برای جایزه سوم محورهایی که حداقل 22 تا 24 امتیاز از مرحله دوم و سوم داوری را کسب کرده باشند، مورد بررسی قرار میگیرند. همچنین موضوعاتی که 20 تا 22 امتیاز از مرحلههای دوم و سوم داوری را کسب کرده باشند، پس از بررسی مورد تقدیر قرار میگیرند.
در طرح دستور بعدی جلسه، دکتر تهرانی رییس دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات دانشگاه، ضمن ارائه نتایج اجرای مصوبات کمیته صیانت از حریم عمومی و حقوق شهروندی، انجام امور مردم در سطح دانشگاه را با سرعت، دقت و مهرورزی مورد تاکید قرار داد و گفت: در حال حاضر اقدامات مشابه و موازی در راستای صیانت از حقوق شهروندی همچون تعهد حرفهای در دانشگاه در حال اجرا است.
وی افزود: پس از کلید خوردن بحث حقوق شهروندی در پایان سال 93، با استفاده از برنامههای اعلامشده وزارت بهداشت، شاخصهایی را تعریف کردیم که به همه واحدهای دانشگاه ابلاغ شد و قرار بر این شد که در سال 94، همه واحدهای زیرمجموعه دانشگاه، با توجه به این شاخصها مورد ارزیابی قرار بگیرند. طبق این شاخصها، معاونت غذا و دارو با کسب 89 امتیاز بالاترین امتیاز را در مجموعه معاونتهای دانشگاه، دانشکده دندانپزشکی با کسب 86 امتیاز بیشترین امتیاز را در میان دانشکدهها، شبکه بهداشت و درمان شهرستان ري بیشترین امتیاز را در میان شبکههای بهداشت و درمان و بیمارستان سینا با کسب 100 امتیاز، بالاترین رتبه را در میان بیمارستانهای تابعه دانشگاه کسب کردند.
در ادامه، دکتر عطارباشی رییس دانشکده توانبخشی، به ارائه راهنمای رفتار حرفهای این دانشکده پرداخت و گفت: پیشنویس این راهنما، با استفاده از الگوی راهنمای رفتار حرفهای دانشکده پزشکی که مشابهتهای زیادی با شرایط رشتههای توانبخشی داشت، در شش فصل شامل نوعدوستی، شرافت، درستکاری، عدالت، احترام، وظیفهشناسی و تعالی تدوین شد و اصلاحات و تغییراتی نیز توسط دفتر برنامهریزی و اجرای رفتار حرفهای دانشگاه بر محتوای آن صورت گرفت.
سخنان رییس دانشگاه
دکتر جعفریان رییس دانشگاه با تبریک به دکتر مصداقی نیا برای دریافت جایزه بینالمللی دکتر لی و همچنین دکتر خردمند و دکتر حاج محمودی برای نائل شدن به درجه استادی، از حضور دکتر بیگلر در کسوت مشاور امور خیرین دانشگاه در این جلسه ابراز مسرت کرد و در ادامه از حاضرین در جلسه خواست تا برای شفا و سلامتی دکتر شفیعی استاد پیشکسوت دانشکده داروسازی که به دلیل عارضه مغزی در بیمارستان بستری است، فاتحهای قرائت کنند.
وی ضمن تاکید بر ورود جدی دانشکدهها به بحث اعتباربخشی، خواستار معرفی افراد توانمند دانشکدهها در زمینه ارتباطات بینالمللی در دو حیطه آموزش و پژوهش شد و شناسایی و معرفی این افراد را از ملزومات اساسی حرکت دانشگاه در مسیر بینالمللی سازی دانست.
رییس دانشگاه با اشاره به اهمیت توجه به ضوابط پوشش حرفهای در دانشکدهها افزود: دانشکدهها باید در این زمینه مانند سایر امور آموزشی برنامه داشته باشند و از ابتدای مهر امسال هر دانشجویی که در دانشگاه ثبتنام میکند، باید Dress Code را به صورت الکترونیک مطالعه و نسبت به رعایت آن متعهد شود. در این میان بهترین حالت، حساس شدن اعضای هیئتعلمی به این موضوع و ارائه پیشنهادات لازم از سوی آنها برای تحقق این امر است، چراکه باید در برابر آنچه محیطمان را به محیط بهتری تبدیل میکند، وظیفه خود را به انجام برسانیم.
مصوبات جلسه
دکتر جعفریان در رابطه با دستور جلسه نخست، بر ضرورت نظرخواهی از کارکنان و دانشجویان در فرآیند ارزشیابی رییس دانشکده تاکید کرد و در ادامه پیشنهاد تشکیل کمیته ارزیابی در انتخاب رییس دانشکده به صورت هر چهار سال یک بار مورد تصویب قرار گرفت. همچنین مدت سه ماهه فرآیند ارزشیابی جامع عملکرد رییس دانشکده تصویب شد.
در طرح دستور بعدی این جلسه مبنی بر پیشنهاد اصلاح دستورالعمل جشنواره مجازی عملکردهای نوآورانه، پیشنهاد حذف جنبه کمی و امتیازدهی داوری جشنواره طی فرآیند نظرخواهی در فراخوان سایت و افزایش اختیار هیئت داوران در گزینش طرحهای برگزیده، با موافقت اکثریت اعضای شورا مورد تصویب قرار گرفت و تعیین سقف 20 میلیون تومانی جایزه نفر اول جشنواره نیز تصویب شد.
در بخشی دیگر از جلسه، راهنمای رفتار حرفهای دانشکده توانبخشی و ابلاغ آن به این دانشکده مورد تصویب قرار گرفت.
در ادامه درخواست صدور حکم استاد وابستگی پرفسور الکساندر سیفعلیان از کالج لندن (ULC) در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی توسط دکتر جلیلی معاون آموزشی دانشگاه مطرح شد که مورد تصویب قرار گرفت. تمدید حکم استاد وابستگی پرفسور سمیعی نیز از دیگر مصوبات این جلسه بود.
اعطای پایه تشویقی به منتخبین جشنوارههای ملی و بینالمللی از دیگر موضوعات مطرح شده بود که در مورد دو تن از منتخبین کشوری جشنواره آموزشی شهید مطهری، شش تن از برگزیدگان جشنواره ابنسینا و پنج برگزیده جشنواره رازی به تصویب رسید. اعطای پایه تشویقی به دکتر مصداقی نیا به دلیل کسب جایزه بینالمللی دکتر لی در شصت و نهمین مجمع جهانی سلامت از دیگر مصوبات این جلسه بود. ارتقای 9 تن از حائزان دریافت پایه تشویقی بر مبنای امتیاز ارتقا نیز به تصویب رسید.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی
متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید: