محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1398/10/24 - 13:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 333
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

با تاکید بر اهمیت توسعه‌یافتگی مدیران سازمان، سمینار « استراتژی ما، نقشه راه» در دانشکده توانبخشی برگزار شد

در راستای بررسی و شناسایی دوره‌های آموزشی موردنیاز مدیران، برنامه‌ریزی جامع تربیت مدیران آینده و کادرسازی برای تربیت مدیران آینده دانشکده توانبخشی سمینار « استراتژی ما، نقشه راه» در این دانشکده برگزار شد.

 گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی، در راستای بررسی و شناسایی دوره‌های آموزشی موردنیاز مدیران، برنامه‌ریزی جامع تربیت مدیران آینده و کادرسازی برای تربیت مدیران آینده دانشکده به‌عنوان بخشی از چشم‌اندازهای معاونت برنامه‌ریزی  و توسعه این دانشکده، سمینار « استراتژی ما، نقشه راه» با سخنرانی دکتر مجتبی امیری، دانشیار و مدیر گروه مدیریت دولتی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران دوشنبه 23 دی‌ 98 در سالن شورا برگزار شد.
دکتر امیری در ابتدا بابیان چالش‌های پیش روی جامعه امروز با رویکردی علمی، دینی و تاریخی و همچنین آثار و پیامدهای این چالش‌ها پرداخت. وی با اشاره به  نبود چشم‌انداز در چالش‌های عمومی در عرصه‌های مختلف توسعه؛ دخل و تصرف در ساختار نرم‌افزاری، سخت‌افزاری، مدیریتی و نیروی انسانی در سازمان‌ها و همچنین نگرش مقایسه‌ای با گذشته و گذشته گرا بودن این چالش‌ها را موجب ناکارآمدی نظام‌ها به خصوص در حوزه‌های نیروی انسانی و پس زدن تدریجی نیروهای کارآمد و توانمند در حوزه‌های مختلف، خروج سرمایه به‌خصوص نیروی انسانی دانست.
عضو هیئت‌علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران در ادامه در توضیح راهکارهای عملی برای مدیریت چالش‌های پیش رو گفت: تدوین سندهای توسعه و برنامه‌های راهبردی با تفکر برنامه‌های استراتژیک مبتنی بر تجربه جهانی در قالب‌های تبیین مبانی نظری، مدل‌سازی و تئوری پردازی با رویکرد بومی و باز مهندسی سازی ساختارها را راهکارهای کاهش اثرات چالش‌های امروز است. دکتر امیری در ادامه گفت: سازمان‌ها برای ایجاد تفکر برنامه‌ای و تفکر استراتژیک بایستی مراکز نوسازی ایجاد کنند تا زمینه پرورش نیروهای کارآمدی برای سازمان فراهم شود.
وی ضمن اشاره به اهمیت توسعه‌یافتگی مدیران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزاری‌های توسعه بر ضرورت مدل‌سازی و الگوگیری مناسب از مدیران موفق تأکید کرد. دکتر امیری بابیان اینکه توسعه نیازمند تغییر و تبیین اهمیت حرکت به سمت جلو و پیشرفت است گفت: تغییرات نیازمند هزینه است و همیشه با مقاومت روبرو می‌شود.
عضو هیئت‌علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران در ادامه به بیان موضوعات و مسائل راهبردی و پیامدهای تغییر جایگاه مسائل استراتژیک و مسائل عادی پرداخت. وی عادی جلوه داده شدن جایگاه مسائل استراتژیک و مسائل عادی استراتژیک زا به ترتیب موجب ایجاد بحران و اتلاف منابع دانست.
دکتر امیری در ادامه بابیان اهمیت راهبرد گفت: راهبرد نشان می‌دهد کجا هستیم، به کجا می‌خواهیم برسیم، از چه راهی و چگونه می‌خواهیم برسیم. وی موفقیت سازمان را منوط به تعیین اهداف و ارزش‌ها دانست و افزود: وجود برنامه در سازمان باعث هم‌افزایی و بهبود عملکرد واحدهای مختلف سازمان می‌شود.
در بخشی از سمینار وی ضمن مقایسه ویژگی‌های سازمان‌های سنتی و سازمان‌های یادگیرنده (توسعه‌یافته) به بیان تفاوت‌ها این دو سازمان ازنظر ارزش‌های مشترک، سبک رهبری، تیم، استراتژی، ساختار، کارکنان، مهارت‌ها و سیستم ارزیابی پرداخت. وی با معرفی رویکردهای مدیریتی رویکرد گذشته گرا، حال گرا، آینده‌گرا و تعاملی  و توضیح ویژگی‌های هرکدام را به تفکیک رویکرد تعاملی را  مناسب‌ترین رویکرد برای توسعه سازمان دانست و افزود: باید در برخی تصمیمات گذشته گرا، برخی حال گرا و برخی آینده‌گرا بود.
عضو هیئت‌علمی گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران همچنین به ارائه توضیحات مبسوط در خصوص برنامه‌ریزی، اهمیت برنامه‌ریزی، کارکردهای برنامه‌ریزی، شناخت و ویژگی‌های شناخت پرداخت.
در پايان پس از پاسخگویی به سؤالات شرکت‌کنندگان در خصوص مباحث ارائه‌شده؛ دکتر احمدرضا خاتون‌آبادی سرپرست معاونت برنامه‌ریزی و توسعه دانشکده از دکتر امیری با اعطای لوح، قدردانی کرد.
خبرنگار و عکاس: لیلا روستا

 

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 97070
کلمات کلیدی
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا