محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1401/04/08 - 08:08
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 339
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برای اولین بار در جهان

ساخت نرم افزار رویکرد درمانی بوبت در دانشکده توانبخشی

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی از اجرای یک پروژه محصول محور در زمینه رویکرد حرکت درمانی بوبت ویژه افراد دچار فلج مغزی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده توانبخشی، دکتر حمید دالوند عضو هیئت علمی گروه کاردرمانی و معاون پژوهش دانشکده توانبخشی از اجرای کامل یک پروژه تحقیقاتی محصول محور خبر داد.
دکتر دالوند اظهار کرد: این پروژه تحقیقاتی مربوط به یکی از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد به نام سینا مستوفی است که با هدف خدمت به جامعه و افراد نیازمند خدمات توانبخشی اجرا شد که نتیجه آن تولید یک نرم افزار است که همه رویکرد حرکت درمانی بوبت را به طریقی که مورد استفاده دانشجویان، کارشناسان کاردرمانی، فیزیوتراپیست ها و حتی خانواده بیماران قرار گیرد بررسی می کند.
وی افزود: برای تحقق این هدف، ابتدا اطلاعات جامع از رویکرد بوبت از سراسر جهان در قالب کتابها، مقالات و فیلم جمع آوری شد و مورد بررسی قرار گرفت که حاصل این بررسی های صورت گرفته، استخراج تکنیک های صحیح با پایه علمی بود؛ پس از برگزاری پانل های تخصصی با صاحبنظران این رشته درخصوص تایید قطعی تکنیک های استخراج شده با همکاری یک کاردرمان با تجربه در این زمینه مرحله فیلمبرداری را آغاز شد و پس از آن صداگذاری با همکاری خود دانشجویان صورت گرفت.
فیلم تهیه شده همه تکنیک های حرکت درمانی را شامل می شود و فعالیت های مربوط به خواب بیمار، امور شخصی و استحمام را نیز در بر می گیرد و به زبان ساده تهیه شده است که به راحتی برای خانواده ها نیز کاربردی باشد.
معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی ادامه داد: در این مرحله می بایست فیلم های تهیه شده در قالب یک نرم افزار به مرحله تولید برسد و پس از تولید انبوه برای افراد نیازمند به خدمات توانبخشی توزیع شود که در همین راستا جلسات متعدد با حضور طراحان وب و مهندسان رایانه برگزار شد و حاصل آن طراحی یک قالب مشخص بود که همه بخش های فیلم را شامل می شود؛ بخش هایی نظیر تکنیک های مختلف، کنترل سر، نشستن، ایستادن، تعادل، پریدن و ... به طور مجزا در این نرم افزار طبقه بندی شده است و اگر فردی فقط به آموزش تکنیک های نشستن نیازداشته باشد به راحتی به آن قسمت دسترسی دارد.
دکتر دالوند افزود: این پروژه به گونه ای طراحی شده است که فعالیت های روزمره افراد فلج مغزی را در برگیرد و به طور مجزا برای هر فعالیت مورد نیاز بیمار، بخش های آموزشی تهیه شده است و همه موارد را با جزئیات کامل ارائه می کند.
وی ادامه داد: پس از آماده سازی نرم افزار، آن را به لحاظ بررسی اثر بخشی، برای دانشجویان کاردرمانی مورد آزمایش قرار دادیم؛ در این آزمایش دو گروه از دانشجویان که دوره تکامل انسانی بوبت را می گذراندند را انتخاب کردیم و نرم افزار فقط در یکی از گروه ها ارائه شد و در پایان تفاوت سطح آگاهی و مهارت هر دو گروه دانشجویان را بررسی کردیم و تحقیقات نشان داد که دانشجویانی که از این نرم افزار استفاده کرده بودند سطح آگاهی و مهارت بیشتری داشتند.
این نرم افزار برای اولین بار در جهان است که می تواند به طور جامع همه بخش های مختلف زندگی روزمره افراد فلج مغزی را پوشش دهد و با توجه به اینکه یک محصول قابل استفاده برای درمانگران و خانواده ها محسوب می شود، برای توزیع و فروش آن در سطح جامعه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است؛ در آینده به دنبال آن هستیم که این نرم افزار را به زبان های دیگر نیز تولید و در بخش بین الملل ارائه کنیم.
دکتر دالوند در پایان سخنان خود اظهار کرد: امسال سال محصولات دانش بنیان فناورانه است و دانشکده توانبخشی با تلاش و تاکید بر ارائه خدمت به جامعه و همچنین اجرا پایان نامه های محصول محور با هدف ارائه خدمات با کیفیت توانبخشی به جامعه گام بر می دارد؛ امید است که همواره در این مسیر با یاری خداوند متعال سربلند و موفق باشیم.

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی
  • کد خبر : 214683
کلمات کلیدی
لیلا  یوسفی
تهیه کننده:

لیلا یوسفی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *