محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1398/09/16 - 13:26
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1583
  • زمان مطالعه : 10 دقیقه

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بر ضرورت توجه به اصول تربیت دانشجوی متدین، بااخلاق و انقلابی در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی دانشجویان تاکید کرد

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با حضور در جمع اعضای هیئت‌رئیسه و مدیران گروه‌های آموزشی و نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده توانبخشی ضمن آشنایی با دیدگاهها و نظرات آنان درباره مسائل و دغدغه‌های فرهنگی دانشجویان در خصوص راهکارهای عملی و مؤثر برای پیاده‌سازی فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی به گفتگو و تبادل‌نظر پرداخت.

 

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی، در ابتدای نشست دکتر محمدرضا هادیان رئیس دانشکده ضمن خوشامدگویی به ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه دانشکده پرداخت. وی با اشاره به اینکه دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با قدمت 55 ساله، قدیمی‌ترین دانشکده توانبخشی کشور است گفت: این دانشکده در تمامی رشته‌های مرتبط با توانبخشی ازجمله گفتاردرمانی، شنوایی‌شناسی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و بینایی‌سنجی در تمامی مقاطع تحصیلی دانشجو می‌پذیرد. وی در ادامه با اشاره به گزارش معاونان پژوهشی و آموزشی پردیس بین الملل دانشگاه درخصوص پیشبرد برنامه های بین الملل این دانشکده گفت: در فضای جذب دانشجوی بین‌الملل و حضور در عرصه‌های بین‌الملل دانشکده پیشرو دانشگاه در جذب دانشجوی بین‌الملل و حضور در عرصه علمی بین‌المللی در منطقه است. وی افزود: خوشبختانه با توجه به توانمندی علمی و تخصصی اعضای هیئت‌علمی دانشکده، برخی از متقاضیان بین‌الملل پذیرش‌شده برای تحصیل در این دانشکده اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های کشور هند، پاکستان و لبنان هستند. وی یادآور شد: بیش از 40درصد دانشجویان بین‌الملل در برخی از رشته‌ها و به‌طور متوسط 20 درصد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشکده را دانشجویان بین‌الملل تشکیل می‌دهند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد کل اعضای هیئت‌علمی شاغل در این دانشکده اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به حساسیت‌های ویژه در جذب و استخدام اعضای هیئت‌علمی این دانشکده به لحاظ دارا بودن شرایط علمی تخصصی و فرهنگی، مفتخر به حضور بیشترین تعداد اساتید هم به لحاظ سواد تخصصی و رعایت موازین اخلاق اسلامی در میان اعضای هیئت‌علمی هستیم.
دکتر هادیان در بخشی از سخنانش ناخشنودی از دوری این دانشکده از پردیس دانشگاه و موقعیت فیزیکی نامناسب آن و بابیان اینکه طی چند سال اخیر با تغییرات محیط پیرامون آن( احداث پل و اختصاص فضای پارکینگ ماشین توسط شهرداری منطقه) شرایط فیزیکی دانشکده را بیش‌ازپیش نامناسب کرده است گفت: تمامی این مسائل موجب شده است تا شرایط این دانشکده از استانداردهای فضای آکادمیکی دور شود. وی در همین راستا از مسئولان دانشگاه درخواست کرد تا در خصوص تسریع شروع ساخت‌وساز بنای دانشکده در زمین اختصاص‌یافته در پردیس دانشگاه حمایت‌های لازم را داشته باشد.
وی در ادامه بابیان اینکه سیاست گزاری های انجام‌شده در سطح دانشگاه در شرایط جنگ تحمیلی اقتصادی کشور و دانشگاه انجام‌شده است گفت: برنامه‌های 4 ساله محول شده به این دانشکده با حفظ پویایی آن، با توجه به امکانات و نیروی انسانی موجود پیش خواهد رفت.
وی ضمن ابراز خرسندی از اینکه اغلب اعضای هیئت‌علمی دانشکده از دانش‌آموختگان دانشکده و دانشگاه هستند اظهار داشت: دستاوردهای کنونی دانشکده در تمامی حوزه‌ها، در سایه دلبستگی ، تعهد و تعلق آنان به دانشکده و دانشگاه محقق شده است. دکتر هادیان در پایان سخنانش با بیان اینکه علیرغم مشکلات به آینده و بهبود اوضاع امیدواریم؛ استفاده بیش‌ازپیش از هنر مدیریت در شرایط کنونی اقتصادی کشور و دانشگاه را برای تحقق اهداف و برنامه‌های 4 ساله دانشگاه و دانشکده را ضروری دانست.
دکتر آذر مهری معاون دانشجویی دانشکده بابیان اینکه در حوزه‌های فرهنگی مشکلات وجود دارد اظهار امیدواری کرد با حمایت‌های دانشکده و کمک‌های دانشگاه می‌توانیم از این شرایط سربلند بیرون بیاییم. وی در ادامه بیان اینکه دوری فضای فیزیکی دانشکده از پردیس دانشگاه گفت: این دوری علاوه بر اینکه موجب ایجاد شرایط دشوار حضور اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان در برنامه‌های علمی فرهنگی دانشگاه باعث شده است اعضای هیئت‌علمی سایر واحدها برای برگزاری کارگاه‌ها و سخنرانی‌های علمی فرهنگی در این دانشکده به‌عنوان مدرس و سخنران استقبال کمتری داشته باشند.
معاون دانشجویی دانشکده در ادامه بیان اینکه نهاد رهبری در دانشگاه همیشه کمک‌های فکری علمی و مالی برای برنامه‌های دانشجویی فرهنگی دانشکده داشته است اظهار امیدواری کرد با مدیریت جدید این روند همانند گذشته ادامه داشته باشد.
دکتر مهری با اشاره به درخواست‌های دانشجویان برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و همچنین حضور دانشجویان با پتانسیل‌های بسیار مناسب برای فعالیت در عرصه‌های فرهنگی گفت: متأسفانه با توجه به شرایط، امکان برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشکده و همچنین در برخی موارد استفاده از همه پتانسیل فرهنگی دانشجویان وجود ندارد و در همین راستا از مسئول نهاد رهبری در دانشگاه درخواست کرد همکاری‌های لازم برای اجرایی شدن آن‌ها فراهم شود.
در ادامه نشست دکتر نعمت اله روح‌بخش معاون اجتماعی فرهنگی دانشکده بابیان اینکه هر تغییر و اصلاحی در حوزه هویت انسانی بایستی در بستر فرهنگی انجام شود گفت: بایستی فرهنگ را به‌عنوان پروسه و ماهیت علمی در نظر گرفته شود.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشکده فرهنگ را بنیادی‌ترین موضوع در هر مکتب، کشور و ساختار فکر برشمرد و افزود: پیش از پیدایش رفتار بایستی به المان‌های که در حقیقت در بستر دین است توجه راهکارهای اجرای آن برنامه‌ریزی شود و بر اساس هوش، علقه های قومی و مذهبی المان فرهنگی ایجاد کنیم.
دکتر روح‌بخش در ادامه بر ضرورت برنامه‌ریزی برای تدوین برنامه‌های طولانی‌مدت برای مسائل فرهنگی و پایش و حفظ پویایی آن با توجه به تغییرات محیط  تأکید کرد و  استمرار این برنامه‌ها را در طول زمان برای حصول نتیجه مهم دانست. وی در همین راستا پیشنهاد کرد پس از برنامه‌ریزی  این طرح ابتدا به‌صورت پایلوت اجرا و در صورت موفق بودن آن در سطح کلان اجرایی شود.
دکتر احمدرضا خاتون‌آبادی معاون پژوهشی و رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشکده نیز با اشاره به تعدد واحدهای فرهنگی، استقلال عمل آن‌ها و موازی کاری در اجرای برنامه‌ها را یکی از مشکلات حوزه فرهنگی دانشگاه عنوان کرد. معاون پژوهشی دانشکده همچنین تغییر مثبت در حوزه فرهنگ را نیازمند اجرایی شدن برنامه‌ها ابتدا در حوزه خرد و در سطح دانشکده دانست.
دکتر خاتون‌آبادی در ادامه تأکید کرد: بایستی در سطح کلان نیز متولی اجرای برنامه‌های فرهنگی ازجمله اخلاق حرفه‌ای و پوشش حرفه‌ای مشخص شود تا فعالیت‌ها به‌صورت موازی در واحدهای مختلف اجرا نشود. 
وی که سمت مسئول کانون بسیج جامعه پزشکی و اساتید دانشکده را نیز بر عهده دارد خواستار کم شدن بروکراسی‌های موجود برای ارتباط با مسئولان مرتبط شد و پیشنهاد کرد برای مشارکت بیشتر اعضای هیئت‌علمی در فعالیت‌های فرهنگی بسیج جامعه پزشکی، امتیاز فرهنگی مؤثر برای ارتقا مرتبه آنان در نظر گرفته شود.
وی در بخش از سخنانش بابیان اهمیت خروجی برنامه‌های فرهنگی از ویزیت رایگان یک روز در آخر ماه بیماران مراجعه‌کننده به درمانگاه‌های این دانشکده با هماهنگی با معاون اداری مالی دانشکده خبر داد.
دکتر خاتون‌آبادی در پایان سخنانش خواستار حمایت بیشتر نهاد رهبری معظم در دانشگاه برای تأمین بودجه فرهنگی برای فعالیت‌های کانون بسیج جامعه پزشکی و اساتید و تخصیص امتیاز فرهنگی برای مشارکت بیشتر اعضای هیئت‌علمی در فعالیت‌های مرتبط با این کانون شد.
دکتر سید محسن میر معاون اداری مالی دانشکده نیز بابیان تأثیر المان اجتماعی و محیطی در بروز رفتارها و هنجارهای اجتماعی و فرهنگی خواستار حمایت مسئول نهاد رهبری در دانشگاه برای تسریع فرایندهای مربوط بهره‌برداری ساختمان جدید دانشکده شد.
در بخشی از نشست حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌آقا معصومی نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشکده بابیان کاهش مراجعه دانشجویان طی چند سال اخیر به معاونت‌های دانشجویی و فرهنگی دانشکده به دلیل مشکلات تأمین هزینه‌های اجرای برنامه‌های فرهنگی توسط دانشجویان پیشنهاد کرد با توجه به کمبود بودجه فرهنگی برنامه‌های فرهنگی به‌صورت میدانی برنامه‌ریزی و اجرا شود. وی اجرای برنامه‌های فرهنگی میدانی را تربیت فرهنگی دانشجویان مؤثرتر از برنامه‌های مناسبتی ملی و مذهبی که صرفاً در زمان مشخص و با صرف هزینه‌های بیشتر برگزار می‌شود دانست. حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج‌آقا معصومی با اشاره به برگزاری برنامه سه‌شنبه‌های مهدویت که باهدف آشنایی دانشجویان با موضوع مهدویت هر سه‌شنبه در محوطه این دانشکده برگزار می‌شود و بابیان جذب و عضویت تعداد قابل‌توجه دانشجو در کانون مهدویت دانشکده این برنامه را به‌عنوان برنامه موفق فرهنگی معرفی کرد.
در پایان نشست حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین قریشی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه با جمع‌بندی مطالب مطرح‌شده با ابراز خرسندی و تبریک برای حضور تیم منسجم با دغدغه‌های فرهنگی در مجموعه مدیریتی دانشکده توانبخشی، پیاده‌سازی و اجرای برنامه‌های فرهنگی را با توجه به شرایط خاص اقتصادی کشور و دانشگاه را زمان‌بر دانست و افزود: علیرغم وجود شرایط خاص و سختی‌های اقتصادی در کشور و دانشگاه، دستاوردهای ویژه‌ای در این دوران داشته‌ایم که در شرایط عادی اتفاق نمی‌افتاد. وی جذب دانشجویان بین‌الملل باهدف خلق ثروت و همچنین دانش‌آموختگی دانشجویان بین‌الملل در رشته‌های پزشکی در شرایطی که پیش‌ازاین از خدمات بالینی پزشکان این کشورها بهره گرفته می‌شد و همچنین ادغام و هم‌افزایی برخی گروه‌های آموزشی در دانشگاه را ازجمله این دستاوردها عنوان کرد.
 وی با اشاره به آیه 69 سوره عنکبوت گفت: خداوند وعده داده است که کسی که درراه ما تلاش بکند کمک خواهیم کرد و یقیناً ما از این شرایط سخت به‌شرط حفظ ایمان و عمل صالح عبور خواهیم کرد. وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه برگزاری برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی در خوش‌بینانه‌ترین حالت موجب مشارکت حداکثر 10 درصد کل دانشجویان می‌شود تصریح کرد: مسائل تربیتی جدا از آموزش‌های علمی نیست و بنابراین نبایستی فعالیت‌های فرهنگی جدا از برنامه‌های آموزشی دانشگاه دانست و بایستی فعالیت‌های فرهنگی در دل برنامه‌های آموزشی دانشجویان گنجانده شود. وی در ادامه بابیان اینکه دانشجویان بیشترین میزان تأثیرپذیری رفتاری و تربیتی را از اعضای هیئت‌علمی دارند افزود: اعضای هیئت‌علمی به‌عنوان الگوهای فرهنگی دانشگاه نقش بسیار مهم و مؤثری در تربیت و آموزش فرهنگی دانشجویان دارند. وی در همین راستا بر ضرورت برگزاری دوره‌ها و جلسات فرهنگی با موضوع تکنیک‌ها و اصول مشاوره ویژه اعضای هیئت‌علمی برای نحوه انتقال و آموزش مسائل فرهنگی تأکید کرد. وی در بخشی از سخنانش همچنین بابیان اهمیت و ضرورت بازبینی و تجدیدنظر در رفتارها و آموزش‌های فرهنگی و تغییر در نگاه فرهنگی گفت: تا زمانی که آموزش‌های ما منجر به فرهنگ‌سازی نشود اتفاقی نخواهد افتاد.
وی همچنین بابیان اینکه متقاضیان بین‌الملل ، علاوه بر سرآمدی علمی دانشگاه زمینه‌های فرهنگی و مذهبی از عوامل مؤثر انتخاب آنان برای تحصیل در کشورمان بوده است؛ بر لزوم برنامه‌ریزی برای آشنایی و پاسخگویی به سؤالات آنان در زمینهٔ های فرهنگی و همچنین آشنایی آنان با مسائل مختلف کشور تأکید کرد. وی آشنایی دانشجویان بین‌الملل بافرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی را علاوه جذب بیشتر دانشجوی بین‌الملل و خلق ثروت موجب ترویج تمدن نوین اسلامی دانست.
وی ضمن تأکید بر اولویت‌بندی برنامه و فعالیت‌های فرهنگی با توجه شرایط حال حاضر کشور افزود: برنامه‌ریزی برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشکده و دانشگاه برای بیان نظرات دانشجویان در خصوص مسائل روز کشور فراهم شود.
وی در پایان سخنانش ضمن تبیین اندیشه‌های دانشگاهی رهبر معظم انقلاب و با اشاره به تأکید ایشان در خصوص دانشجو پروری گفت: بایستی در برنامه‌های ريزي فرهنگي، وظایف محول شده به دانشگاه‌ها برای تربیت دانشجوی متدین، بااخلاق و انقلابی مدنظر قرار داده شود.
 
 
 
 
 
 
  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 95423
کلمات کلیدی
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا