محتوای خبری دانشکده توانبخشی

  • تاریخ انتشار : 1397/11/30 - 09:44
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 838
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

گفت‌وگو با نخستین دانش‌آموخته بین‌الملل دکترای تخصصی فیزیوتراپی پردیس بین‌الملل دانشگاه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه رفاهی پاکستان

به مناسبت دانش آموختگی محمد سلمان بشیر نخستین دانش‌آموخته بین‌الملل دکترای تخصصی فیزیوتراپی پردیس بین‌الملل دانشگاه با او گفت‌وگو کردیم.

به گزارش روابط عمومی دانشکده توانبخشی، دکتر محمد سلمان بشیر به‌عنوان نخستین دانش‌آموخته بین‌الملل دکترای تخصصی فیزیوتراپی پردیس بین‌الملل دانشگاه از رساله خود دفاع کرد، به این مناسبت به گفت‌وگو با وی پرداختیم.

لطفا ابتدا خود را معرفی کنید.
محمد سلمان بشیر هستم. به تازگی با مدرک دکتری تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی تهران فارغ‌التحصیل شده‌ام. اهل پاکستانم و از سال 2015 در ایران مشغول به تحصیل بوده‌ام.

در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید.
من تحصیلاتم را در دانشکده فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی کینگ ادوارد در لاهور به پایان رساندم. در آن دوره رتبه برتر شدم، سپس دکتری حرفه‌ای خود را در رشته فیزیوتراپی از دانشگاه بین‌المللی رفاهی پاکستان گرفتم و به لطف خدا باز هم رتبه برتر را کسب کردم. پس‌ازآن کارشناسی ارشد فیزیوتراپی خود را با رتبه عالی از دانشگاه علوم پزشکی کینگ ادوارد گرفتم و بعد از آن در سال 2015 به دانشگاه علوم پزشکی تهران آمدم و به تازگی در مقطع دکتری تخصصی فارغ التحصیل شده ام.

لطفا کمی در مورد سوابق کاری خود توضیح دهید.
من در سال 2009 فارغ‌التحصیل شدم و پس‌ازآن در چندین دانشگاه برتر پاکستان مشغول به کار بوده ام. ابتدا در کالج فیزیوتراپی علامه اقبال مشغول بودم و بعد در دانشکده پیراپزشکی و در بیمارستان کودکان خدمت کردم. در دانشگاه بین‌المللی رفاهی به عنوان استادیار به مدت 4 سال خدمت کردم و برای ادامه تحصیلات به دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده توانبخشی آمدم. سپس دوباره به عنوان معاون تحصیلات تکمیلی و پژوهش به دانشگاه رفاهی پیوستم.

به طور خلاصه در مورد پایان نامه خود و شیوه اجرای آن توضیح دهید.
به نظرم صحبت کردن در مورد تمامی کارهایی که برای دوره دکتری تخصصی انجام داده ام مشکل باشد با این حال به طور خلاصه باید بگویم که در تحقیق خود به تاثیرات درمانهای نوین در ستون فقرات و تکنیک انرژی عضلانی از لحاظ درد، عملکرد و ضخامت ماهیچه بر روی بیمارانی که اختلالات مفصل ساکروایلیاک دارند، پرداخته ام. کار من به دنبال شیوه های جدید در این زمینه است زیرا برای اولین بار در این پژوهش به میزان ضخامت در حالت استراحت، کشیده، درصد تغییر و درصد تفاوت در ماهیچه های Latissimus Dorsi، Gluteus maximus، Transverse abdominus و internal oblique پی بردیم و همینطور متوجه شدیم که ترکیب تکنیک انرژی عضلانی و درمان دستکاری ستون فقرات از لحاظ درد، عملکرد و ضخامت بسیار موثر است. اگر تکنیک انرژی عضلانی درست بعد از دستکاری ستون فقرات اعمال شود، تاثیر آن بسیار بیشتر است در مقایسه با زمانی که از این دو روش برعکس استفاده شود.

به پژوهش جدید اشاره کردید، آیا تا به حال مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام شده است؟
منظورم از جدید در خصوص عملکردهای بالینی بود. تحقیقاتی در این خصوص ولی نه مشابه آن در تهران و در شیراز صورت گرفته است. در واقع پژوهش آن ها بر روی دستکاری ستون فقرات در منطقه lumbosacral  بوده است و به تاثیر درد و عملکرد پرداخته است ولی پژوهش بسیار اندکی در خصوص تغییر در ضخامت ماهیچه هایی که به آن ها اشاره کردم دیده ام. ولی می توانم بگویم پژوهشی در خصوص تغییر ضخامت Latissimus dorsi و  gluteus maximus ندیده ام، این موضوع ایده ای جدید و منحصر بفرد در پژوهش من بوده است، من همینطور یک مدل هدف، تاثیر و عمل به نام Teaرا معرفی و مطرح کرده ام. T برای Target، E برای Effect، و A برای Action. برای این نامگذاری از اسم یک نوشیدنی آشنا (چای) استفاده کردم تا بتوانیم به راحتی این مدل را به یاد بیاوریم و ارائه همین مدل و فرضیه به انتشار یک مقاله با همین عنوان شد

در رابطه با تحقیقات مشابه در خارج از ایران چطور؟
من تحقیق مشابهی در خصوص تغییر ضخامت  gluteus maximusو Latissimus dorsi با استفاده از اولتراسونوگرافی در پاسخ به تکنیک انرژی عضلانی و درمان دستکاری ستون فقرات ندیده ام با این حال پژوهش هایی در خصوص تاثیر آنی انجام شده است ولی به اثر طول درمان نپرداخته‌اند.

مهم ترین مانع شما هنگام انجام تحقیق چه بود؟
در خصوص موانع و مشکلاتی که در طول تحقیق داشتم باید بگویم که مهم ترین آن ها هنگام پیگیری کیس های مورد مطالعه بود، به عنوان مثال  بیماران همیشه دستور العمل ها را انجام نمی دهند به خصوص در زمان ضبط التراسونوگرافی و همینطور برای آمدن به کلینیک برای پیگیری کار به دلیل مشکلات زمانی چالش هایی وجود داشت.

نتیجه تحقیق شما چه می باشد و برای جه کسانی مفید است؟
من نتایج تحقیقم را در اختیار دانش آموختگان و همینطور کارشناسان بالینی در رشته های گوناگون فیزیوتراپی، طب ورزشی، طب فیزیکی-ارتوپدی و جراحی اعصاب قرار خواهم داد. می توان گفت این پژوهش و مدل معرفی شده نقش مهمی را در یافتن ترکیب درمان مبتنی بر شواهد برای بیماران مبتلا به اختلالات مفصل ساکروایلیاک و کمردرد داشته است و نتیجه این بود که ترکیب درمان دستکاری ستون فقرات و تکنیک انرژی عضلانی بسیار موثر تر از استفاده آن ها به تنهایی در درمان گروه بزرگی از کمردردها می باشد. وقتی تکنیک انرژی عضلانی را پیش از درمان دستکاری ستون فقرات اعمال می کنیم، چندان کارا نیست ولی در خصوص طول تاثیر، تاثیر استفاده از درمان دستکاری ستون فقرات پیش از تکنیک انرژی عضلانی به نظر بسیار بیشتر است و همینطور تاثیر آن بلند مدت تر می باشد.

چند مقاله از تحقیق شما استخراج شده است؟
تا کنون 3 مقاله به چاپ رسانده ام و 4 مقاله نیز آماده چاپ در ژورنال هایی با ضریب تاثیر بیشتر از 1 دارم.

چرا دانشگاه علوم پزشکی تهران را انتخاب کردید؟
قبل از دانشگاه علوم پزشکی تهران از دانشگاه اوتاگو نیوزلند برای مقطع دکتری تخصصی در سال 2011پذیرش گرفتم، همینطور در سال 2014 پروپوزال دکتری من در دانشگاه هادرزفیلد انگلستان پذیرفته شد با وجود این، برای دانشگاه علوم پزشکی تهران درخواست دادم، فکر می کنم دانشگاه علوم پزشکی تهران در این منطقه در رتبه بندی جهانی QS و همینطور در رتبه بندی Times Higher Education (THE) از رتبه بسیار خوبی برخوردار است، مخصوصا در زمینه کاری من یعنی فیزیوتراپی و توان‌بخشی، همینطور این دانشگاه در خصوص تحقیق و نیز رتبه بندی در جهان بسیار معروف و محبوب است. من دانشگاه علوم پزشکی تهران را به دلیل دانشکده توان بخشی (و رشته فیزیوتراپی) و همینطور فعالیت های پژوهشی آن انتخاب کردم.

در پایان اگر نقطه نظر خاصی دارید و یا می خواهید خاطره ای را از حضور خود در ایران بیان کنید، لطفا بفرمایید.
در پایان دوست دارم از خاطراتم در تهران بگویم. من اوقات بسیار خاطره انگیزی را اینجا گذراندم مخصوصا با استاد راهنمایم دکتر هادیان، دکتر علیایی، دکتر طالبیان، دکتر شادمهر، دکتر باقری، دکتر عطار باشی، دکتر میر و دکتر بشردوست. آن ها همه در تدریس به ما فوق العاده بودند. بی شک از آن ها بسیار آموختم و خاطرات بسیار خوبی دارم. همگی بسیار حمایت گر بودند و من بسیار خوش شانس بودم دانشجو آنان در این دانشکده بودم. باید بگویم که این دانشکده در خصوص تحقیق، آموزش به دانشجویان و همینطور متخصصان برای بهبود و تکمیل هر چه بیشتر دانش خود، سرآمد است.
عکس و خبر: لیلا روستا

 

خبر مرتبط: دانش‌آموختگی نخستین دانشجوی بین‌الملل دکترای تخصصی فیزیوتراپی پردیس بین الملل دانشگاه

  • گروه خبری : دانشکده توانبخشی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 85080
کلمات کلیدی
لیلا  روستا
تهیه کننده:

لیلا روستا