محتوای خبری دانشکده طب ایرانی

  • تاریخ انتشار : 1400/10/04 - 16:27
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 702
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کتاب «دانستنی های تغـذیه در طب سنتی ایرانی» به چاپ رسید

کتاب «دانستنی های تغـذیه در طب سنتی ایرانی» همراه با جداول مزاج خوراکی، توسط متخصصان طب ایرانی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و سبزوار تألیف شده است.

دانستنی های تغـذیه در طب سنتی ایرانی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده طب ایرانی، کتاب «دانستنی های تغـذیه در طب سنتی ایرانی» همراه جداول مزاج خوراکی ها، توسط دکتر فاطمه نجات‌بخش، متخصص طب ایرانی و عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فرشته قراط، متخصص طب ایرانی و عضو هیأت علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار و محمد احمدی، کارشناس ارشد علوم بهداشتی در تغذیه تألیف شده است.
این کتاب با مقدمه دکتر محمدرضا شمس اردکانی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، تحت نظارت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و توسط انتشارات المعی به چاپ رسیده است.
یکی از مهم‌ترین موارد سته ضروریه، مبحث خوردنی ها و نوشیدنی هاست که همه انسان‌ها به طور روزمره با آن در ارتباط‌ هستند. پرداختن به این موضوع و افزایش دانش و آگاهی عموم جامعه در زمینه تغذیه می تواند به ارتقا سطح سلامتی جامعه و پیشگیری از بروز بیماری های مزمن کمک شایانی کند.
برای رسیدن به این موضوع، مؤلفان این مجموعه اقدام به گردآوری مطالب تغذیه از منابع معتبر و مرجع طب سنتی کردند. این منابع شامل دو بخش کلی هستند:
اول منابعی که دائرةالمعارف طبی هستند و به همه مسائل طبی پرداخته‌اند و مبحث تغذیه را نیز در لابلای مباحث دیگر بیان کرده‌اند. از این منابع می توان به «قانون فی‌الطب» ابوعلی سینا، «ذخیره خوارزمشاهی» سید اسماعیل جرجانی و «خلاصه‌الحکمه» حکیم عقیلی خراسانی اشاره کرد.
دوم رساله‌های حفظ‌الصحه که تغذیه، بخش گسترده‌ای از آن‌ها را شامل می شود و نیز رساله‌های تخصصی تغذیه، مانند «منافع الأغذیه و دفع مضارها» محمدبن زکریای رازی و «المرغوب و المحذور لتحفه الدستور» شرف بن بهاء طبیب شیرازی.
برای تهیه مجموعه حاضر، ابتدا منابع مذکور مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و فیش‌برداری از آن‌ها انجام شده است. سپس فیش‌ها با توجه به قرابت موضوعی و بعد از تجزیه و تحلیل محتوایی، در فصول کلی تر طبقه‌بندی شده اند. در آخر، فصول کتاب اولویت‌بندی شده و مطالب هر فصل در همان بخش جای گذاری شده اند.
مجموعه حاضر، اولین کتابی است که در زمینه تغذیه صحیح از دیدگاه طب سنتی ایرانی با این جامعیت گردآوری شده است.

  • گروه خبری : دانشکده طب ایرانی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 203166
خاطره  فهیمی
تهیه کننده:

خاطره فهیمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *