محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

  • تاریخ انتشار : 1395/06/31 - 14:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3012
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اولین دانشجوی دکتری تخصصی انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی از پایان نامه خود دفاع کرد

دکتر شهرام طهماسبیان اولین دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته انفورماتیک پزشکی دانشکده پیراپزشکی از رساله خود دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی، دکتر شهرام طهماسبیان اولین دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته انفورماتیک پزشکی این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت‌وگو با وی پرداختیم.

لطفا در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید؟
در سال 1374 وارد مقطع کارشناسی مهندسی کامپیوتر-نرم افزار اصفهان شدم. مقطع کارشناسی ارشد مهندسی نرم افزار را در سال 1382 آغاز کردم. کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی سال 1387 و دکترای انفورماتیک پزشکی را در سال 1389 در دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کردم.

در خصوص سوابق کاری خود توضیح دهید؟
از سال 1382 و بعد از اتمام مقطع کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد مشغول به خدمت شدم. سمت اجرایی من مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه بوده است.

در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟
عنوان رساله " طراحی و پیاده سازی  سامانه استنتاج بر اساس مورد با استفاده از الگوریتم های مورد کاوی و تشابه براساس اطلاعات پرونده الکترونیک بیمار" است. استنتاج بر اساس مورد یکی از تکنیک های هوش مصنوعی و برای پیاده سازی سیستم های تصمیم یاری در حوزه پزشکی کاربرد دارد. این پژوهش در 5 مرحله شامل بررسی سیستم های استنتاج بر اساس مورد موجود و تعیین نقاط قوت و ضعف آنها، طراحی معماری سیستم استنتاج بر اساس مورد، داده کاوی بر روی اطلاعات بیماران نارسایی مزمن کلیه، طراحی و پیاده سازی الگوریتم و سیستم استنتاج بر اساس مورد و ارزیابی سیستم استنتاج بر اساس مورد با استفاده از اطلاعات بیماران نارسایی مزمن کلیه انجام شد.

آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام شده است؟
در داخل کشور تا کنون مطالعه ای در رابطه با سیستم های استنتاج بر اساس مورد با رویکرد استفاده در حوزه پزشکی انجام نشده است.

آیا مطالعه مشابهی در این زمینه درخارج از کشور انجام شده است؟
در خارج از کشور مطالعاتی در رابطه با این سیستم ها صورت گرفته است. اما این مطالعات نقاط ضعفی داشتند که عمدتا عبارتند از:
قدرت سیستم استنتاج بر اساس مورد وابسته به تعداد موارد موجود در پایگاه اطلاعاتی است. در بیشتر سیستم های استنتاج بر اساس مورد فرایند جستجو و بازیابی معمولا انعطاف ناپذیر است. سیستم های استنتاج بر اساس مورد  بیشتر بصورت محلی پیاده سازی و اجرا شده اند. سیستم های استنتاج بر اساس مورد فقط برای یک حوزه تخصصی طراحی و پیاده سازی شده اند. استفاده از سیستم های استنتاج بر اساس مورد در حین فرایند درمان مشکل است.

مهمترین مانع انجام طرح خود در مراحل مختلف مثلا جمع آوری داده را چه می دانید؟
عدم دسترسی به برخی مقالات در بانک های اطلاعات علمی، عدم دسترسی به لایسنس برخی از نرم افزارها که در مراحل مختلف پژوهش استفاده می شد.

نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می دانید؟
طراحی معماری سرویس گرا و توزیع شده برای پیاده سازی سامانه های استنتاج بر اساس مورد.
پیاده سازی نرم افزار استنتاج بر اساس مورد تحت سیستم عامل اندروید.
ارائه مدل مبتنی بر استاندارد وب معنایی برای ذخیره سازی اطلاعات پرونده الکترونیک بیماران.

از کار شما چند مقاله تهیه شده است؟
از پژوهش انجام شده در مجموع 5 مقاله استخراج شد که سه مقاله چاپ و دو مقاله تحت بررسی برای چاپ است.

توضیح اینکه دکتر مصطفی لنگری زاده و دکتر مرجان قاضی سعیدی اساتید راهنما و دکتر میترا مهدوی مژده استاد مشاور این پژوهش بودند.
دکتر رضا صفدری و دکتر شراره رستم نیاکان به عنوان داور داخلی و دکتر فرحناز صدوقی و دکتر حرمت رحیم زاده به عنوان داور خارجی به داوری این پژوهش پرداختند./ق

  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 62819
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس