محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

  • تاریخ انتشار : 1394/08/10 - 14:41
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2354
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

دکتر جبرائیل فرضی دانشجوی دکتری مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی از پایان نامه خود دفاع کرد

دکتر جبرائیل فرضی نقطه قوت پژوهش خود را بهره‌مندی از ظرفیت بی‌نظیر اساتیدی با توانمندی علمی و اجرایی خاص در مراحل مختلف راهنمایی، مشاوره و داوری این رساله دانست.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: دکتر جبرائیل فرضی سومین دانشجوی دوره دکتری تخصصی رشته مدیریت اطلاعات سلامت این دانشکده از رساله خود دفاع کرد، به این بهانه به گفت و گو با وی پرداختیم.
 لطفاً در مورد سوابق تحصیلی خود توضیح دهید؟
بسم‌الله الرحمن الرحیم، بنده در سال 1389 در مقطع دکترای تخصصی (Ph.D.) مدیریت اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرفته شدم و این افتخار را داشتم که دو مقطع از تحصیلی خود را در دانشگاه علوم پزشکی تهران بگذرانم و از محضر اساتید وارسته و دانشمند این دانشکده بهره‌مند شوم.
 اکنون عضو هیات علمی کدام دانشگاه هستید و در خصوص آخرین سمت اجرایی خود توضیح دهید؟
از سال 1385 در دانشگاه علوم پزشکی زابل در قالب عضو هیات علمی فعالیت خود را آغاز کردم و تا زمان شروع دوره‌ی دکترای تخصصی مسئولیت‌هایی ازجمله معاونت آموزشی دانشکده، دبیر دفتر هم‌اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل را عهده‌دار بودم.
 در خصوص عنوان رساله خود و موضوع و روش انجام آن توضیح مختصر دهید؟
این رساله تحت عنوان طراحی، ایجاد و پیاده‌سازی سیستم مدیریت اطلاعات هپاتیت در محورهای تحلیل سیستم مرکز کنترل هپاتیت، طراحی، ایجاد، پیاده‌سازی و ارزیابی سیستم مدیریت اطلاعات هپاتیت به‌صورت یک پژوهش کاربردی توسعه‌ای انجام شد.
نقطه قوت این کار بهره‌مندی از ظرفیت بی‌نظیر اساتیدی با توانمندی علمی و اجرایی خاص در مراحل مختلف راهنمایی، مشاوره و داوری رساله بوده است و دکتر صفدری رئیس دانشکده پیراپزشکی و رئیس انجمن علمی مدیریت اطلاعات سلامت ایران استاد راهنمای اول و دکتر علی‌اکبر نصیری استادیار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل استاد راهنمای دوم این پژوهش بودند. دکتر مرجان قاضی سعیدی مدیر گروه مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده، دکتر محمدرضا تقوی معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی نیشابور و دکتر مهدی افشاری رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل مشاوران این پایان‌نامه بودند.
 دکتر فربد عبادی فرد آذر معاون امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی مجید پور مدیر گروه بیماری‌های عفونی و رئیس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی دانشگاه علوم پزشکی ایران داوران خارجی و دکتر منیره رحیم خانی دانشیار دانشکده پیراپزشکی و دکتر لیلا شاهمرادی استادیار گروه مدیریت اطلاعات سلامت- داوران داخلی این پروژه بودند.
 آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در ایران انجام‌شده است؟
در این زمینه مطالعه مشابهی در ایران انجام‌نشده و پژوهش‌هایی در مورد سایر بیماری انجام‌شده است که بیشتر بر روی رجیستری متمرکز بوده است و درزمینهٔ سیستم مدیریت اطلاعات مطالعه‌ای صورت نگرفته است.
 آیا مطالعه مشابهی در این زمینه در خارج از کشور انجام‌شده است؟
مطالعات مشابه در کشورهای دیگر نیز محدود بوده و در کشوری مثل آمریکا، سیستم‌های ایجادشده عمدتاً تجاری بوده و عملاً دسترسی مناسبی به محتوای اطلاعاتی آن‌ها وجود ندارد.
مهم‌ترین مانع انجام طرح خود در مراحل مختلف مثلاً جمع‌آوری داده را چه می‌دانید؟
مهم‌ترین مساله برای پژوهشگران حوزه مدیریت اطلاعات سلامت، وجود نگرش آزمایشگاهی- بالینی در اکثر متولیان امور پژوهشی به تمام حوزه‌های پژوهشی حتی زمینه مدیریت اطلاعات بوده و این مسئله فقدان حمایت مالی پژوهشی مناسب را از حوزه کاری ما فراهم ساخته است؛ بنابراین، ما برای توسعه مناسب نظام اطلاعاتی کشورمان نیازمند اصلاح نگرش‌ها و رویکرد جدید منطبق با فرآیندهای طراحی سیستم‌های اطلاعاتی هستیم و در غیر این صورت، تحرکات و فعالیت‌های ارزشمند شروع‌شده در دانشکده‌هایی مثل پیراپزشکی علوم پزشکی تهران باگذشت زمان به بن‌بست خواهد رسید.
 نتیجه و دستاورد پژوهش خود را چه می‌دانید؟
ایجاد شرایط مناسبی برای مدیریت اطلاعات هپاتیت، تسهیل فرایند مراقبت بیماران مبتلابه از طریق ایجاد ارتباط به‌موقع و دقیق اطلاعاتی بین تیم مراقبتی و دسترسی به‌موقع به اطلاعات مربوطه و درنتیجه فراهم نمودن محیطی برای Tele- Consultation است.
در خصوص فعالیت‌های پژوهشی خود در دوره‌ی دکتری توضیح دهید؟
در این دوره تحصیلی 6 مقاله چاپ‌شده در PubMed، 5 مقاله چاپ‌شده در نشریات علمی و پژوهشی داخلی، 10 مقاله در قالب سخنرانی در همایش‌های داخلی و 3 پوستر در این همایش‌ها داشتم.
از زمانی که در اختیار ما قراردادید سپاسگزارم
 در پایان از همه اساتید دوران تحصیل مخصوصاً گروه مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده، اساتید راهنما، مشاور و داور رساله که با همراهی دلسوزانه موجبات رشد و پیشرفت علمی و معرفتی اینجانب را فراهم کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم و برایشان سلامتی و طول عمر باعزت آرزومندم.
عکس و خبر: الهام حق شناس

  • گروه خبری : دانشکده علوم پیراپزشکی
  • کد خبر : 55211
کلمات کلیدی
الهام  حق شناس
تهیه کننده:

الهام حق شناس

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *