محتوای خبری دانشکده پزشکی

  • تاریخ انتشار : 1397/07/01 - 10:55
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 134
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

برگزاری مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشکده پزشکی ویژه دانشجویان پزشکی ورودی97

آیین گذر از دبیرستان به دانشگاه و مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی دانشکده پزشکی ویژه دانشجویان پزشکی ورودی 97 برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی در ادامه مراسم هفته گذر از دبیرستان به دانشگاه ویژه دانشجویان ورودی 97، دکتر محمد رضا ظفرقندی عضو هیات علمی گروه جراحی که ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان نظام پزشکی را نیز در کارنامه اجرایی خود دارد با تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) و شهادت امام سجاد(ع)و تبریک به دانشجویان جدید الورود گفت: شما به دانشگاهی سراسر قدمت، عظمت و خدمت وارد شده اید؛ بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی کشور با بیمارستان های بزرگ و رشته های آموزشی متنوع، فضایی که سراسر فرصت است فرصت برای خدمت در ابعاد آموزشی، درمانی و پژوهشی است.

وی با بیان این که رتبه دانشکده پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی در کشور اول است و فاصله بسیار زیادی با سایر دانشگاه های علوم پزشکی دارد خاطر نشان کرد: برای مثال در رشته جراحی رتبه قبولی در آزمون بورد در کشور به طور میانگین 40 درصد است در حالی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران رتبه قبولی 90 درصد است.

عضو هیات علمی گروه آموزشی جراحی خطاب به دانشجویان گفت: شما حضور خود را در این جایگاه در وهله اول مدیون لطف خدا، در درجه دوم لطف بی دریغ و پر مهر پدر و مادرتان و در درجه سوم مدیون تلاش خودتان هستید، زحمات بسیاری را متقبل شدید و قله ی بزرگی را فتح کردید.

دکتر ظفرقندی با بیان این که ما معلم هستیم و افتخار میکنیم که با بهترین شاگردان این مملکت کار کنیم خاطر نشان کرد: فضایی که در آن هستیم فضای مهمی است، فضای نیاز مردم، تسکین درد مردم و احتیاج مردم و امید مردم است.

وی ادامه داد: در این رشته جمله «بعد از خدا امیدم به شماست» را بسیار میشنوید جمله ای که در هیچ رشته ی دیگری شنیده نمی شود، در این رشته دو بال بزرگ برای پرواز نیاز است اول علم و دانش قوی که درد بیمار را بدانید و تشخیص بدهید و درمان لازم را به کار ببندید و بال دوم اخلاق، مدارا و تحمل است که نیاز به خودسازی و مراقبه دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با گرامیداشت هفته دفاع مقدس به نقش جامعه پزشکی در 8 سال دفاع مقدس پرداخت و با نقل خاطره ای از آیت ا... هاشمی رفسنجانی گفت طبق تعبیر ایشان، حوزه پزشکی تنها بخشی بود که در سالهای جنگ هیچ کاستی در آن بخش نداشتیم.

دکتر ظفرقندی خطاب به دانشجویان جدید الورود گفت: شما نباید نگران مسائل مالی باشید، زمانی که یک بیمار به شما مراجعه می کند و طبابت و تجویز شما موجب بهبودی و تسکین آلام او می شود لذتی دارد که با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.

وی در پایان گفت: ما مانند شنها و سنگ های کف رودخانه هستیم و دوست داریم شما مانند آب زلال از ما به سلامت عبور کنید.

در ادامه ایزد محمد خواجه دبیر شورای نمایندگان پزشکی توضیحاتی را در رابطه انتخاب نماینده دانشجویان ورودی 97 ارائه داد.

استاد بهادری نیز در ادامه با تبریک به دانشجویان جدید الورود گفت: شما نخبه ترین دانشجویان کشور هستید چرا که سد ورود به بهترین دانشگاه کشور را شکستید و من به عنوان کسی که در آغاز دهه دهم زندگی خود هستم و ششمین دهه حضور خود در این دانشگاه را سپری می کنم امیدوارم شاهد بالندگی شما باشم.

در ادامه استاد مسلم بهادري رئيس دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان دانشگاه، به بيان تاريخچه آموزش پزشكي در ايران پرداخت و گفت: تاريخ علم پزشكي در ايران سابقه چند هزارساله دارد كه متأسفانه اكثر اسناد مكتوب آن در طي قرون گذشته در اثر حمله بيگانگان و بي‌توجهي مردم و حكومت‌ها از بين رفته درحالی‌که يونان و رم كه ازنظر تاريخي همزمان بودند همه مدارك و اسناد را دارند.

وی رشد قابل‌توجه كيفي و كمي خدمات پزشكي و آموزشي را در دهه اخير ستودني دانست و اظهار داشت: سطح پزشكي كشور فراتر از منطقه و در بسياري از حوزه‌ها در سطوح بالاي جهاني است.

رییس دفتر ارتباط با دانش آموختگان در ادامه با تاریخچه دانشکده پزشکی پرداخت و گفت: سبقه تاریخی دانشکده پزشکی به دارالفنون بازمیگردد زمانی که در سال 1266, اميرکبير قسمتي از ارک شاهي را براي تاسيس مدرسه دارالفنون در نظر گرفت و در سال 1267 قسمتي از آن آماده شد . در سال 1290, ناصرالدين شاه دستور ساخت بيمارستان را صادر کرد و اولين بيمارستان در ايران (بيمارستان سينا) در سال 1298 به رياست مرحوم ناظم الاطباء افتتاح شد و سپس دانشکده‌هاي ديگري نيز از مدرسه دارالفنون منشعب گرديد.

وی افزود: در سال 1297, تشکيلات مدرسه طب از دارالفنون جدا شد و به ساختماني در خيابان شيخ هادي منتقل گرديد و مرحوم لقمان الدوله ادهم به رياست آن برگزيده شد و از همين دوره, بخصوص از سال 1307, آموزش طب (در مدرسه طب) نظم و قوام بيشتري پيدا کرد و به دوره‌هاي آموزش علوم پايه و باليني تقسيم شد و تا سال 1313, امور علمي و فني و اداري مدرسه‌هاي مختلف که بنام مدارس عالي ناميده شدند, مانند مدارس ابتدايي و متوسطه تحت نظر وزارت معارف قرار داشت.

استاد بهادری تصریح کرد: در سال 1313 قانون تاسيس دانشگاه تهران به تصويب مجلس رسيد و هريک از مدارس, دانشکده ناميده شدند که يکي از آنها دانشکده طب بود. در 5 تيرماه 1313, وزارت فرهنگ قطعه زميني از اراضي جلاليه در شمال تهران را بقيمت 90 هزار تومان خريداري و شروع به ساخت دانشگاه کرد و اولين قسمت آن تحت عنوان دستگاه ابن سينا در 15 بهمن 1313 افتتاح شد که مي‌توان گفت اولين دانشکده در کشور است. دانشکده طب يا پزشکي تهران و ساير دانشکده‌ها بتدريج پس از آن افتتاح شدند.

وی ادامه داد: در سال 1319, بيمارستانهاي تهران ضميمه دانشکده پزشکي شدند و از سال 1317 نام دانشکده طب به دانشکده پزشکي تبديل شد. تا سال 1319, دانشکده پزشکي مشتمل بر دانشکده پزشکي, داروسازي و دندانپزشکي بود و عناوين اعضاي هيئت علمي, تحت عنوان اساتيد با کرسي, اساتيد بي کرسي و دانشياران مشخص مي‌گرديد. در سالهاي بعد, دانشکده داروسازي و دندانپزشکي از دانشکده پزشکي جدا شده و بطور مستقل اقدام به تربيت دانشجو نمودند .

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: تا سال 1327 اولین  و تنها دانشکده پزشکی کشور دانشکده پزشکی تهران بود و بعد آزن دانشکده پزشکی در تبریز، شیراز، مشهد و اصفهان راه اندازی شد و تا سال 57 تنها 14 دانشکده پزشکی در کشور بود اما در حال حاضر 57 دانشکده پزشکی در کشور توسط دولت اداره می شود.

استاد بهادری ادامه داد: دانشکده پزشکی با 12 گروه علوم پایه و 40 گروه آموزشی بالینی  و 1300 عضو هیات علمی و 17 بیمارستان به عنوان برگترین مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کشور مشغول به فعالیت و خدمت رسانی است.

در ادامه خانم دکتر پروین پاسالار رییس مرکز پژوهش های علمی دانشجویان با تبریک به دانشجویان جدید الورود گفت: شما برای رسیدن به این جایگاه خیلی زحمت کشیدید اما باید بدانید کار شما تازه شروع شده است باید بدانید که مدل درس خواندن در دبیرستان با دانشگاه فرق می کند.

وی ادامه داد: تلاش های شما تازه شروع شده است اگه کمی تلاش کنید می توانید غیر از پزشکی یک رشته دیگر و یا یک کارشناسی ارشد دیگر بخوانید.

گفتنی است مراسم رسمي آغاز سال تحصيلي دانشكده پزشكي روز شنبه 31 شهریور با ثبت نام از دانشجويان جديد الورود پزشكي آغاز شد سپس با سخنرانی مسئولین دانشکده در تالار ابن سینا و برگزاری پانل مسئولین با والدین ادامه یافت سپس دانشجويان بر سردر دانشکده پزشکی عکس یادگاری گرفتند. در ادامه دانشجویان در پنل آشنایی با امور بین الملل و تور دانشگاه گردی شرکت کردند. شرکت در آزمون تعیین سطح زبان در روز یکشنبه اول مهر و اردوی دانشجویی اردوگاه شهید باهنر در تاریخ 5 و 6 مهر از دیگر برنامه های مراسم گذر می باشد.

پس از اقامه نماز و ضیافت ناهار طبق برنامه دانشجویان در برنامه معرفی و آشنایی با اساتید مشاور شرکت خواهند کرد و والدین نیز در کارگاه سرنخ های کلیدی مواجهه با زندگی دانشجویی حضور خواهند یافت.

  • گروه خبری : دانشکده پزشکی
  • کد خبر : 80123
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی